اقدامات حیات بخش پایه و پیشرفته در کودکان

مطالعه این کتاب را به دانشجویان، ماماها، پرستاران، پزشکان، و خصوصا" همکاران متخصص بیمارهای کودکان و نوزادان توصیه میکنم. آگاهی از اقدامات حیات‌بخش پایه ضروری هستند و بنابراین مطالعه مطالب فصل‌های دوم و سوم کتاب برای عموم مردم به خصوص والدین محترم مفید خواهد بود.

دکتر فرمهر ابطحی

o فصل اول شامل تعاریف، اهداف و موارد انجام اقدامات احیا، همه گیری شناسی و سبب شناسی ایست قلبی-تنفسی در کودکان، آناتومی و فیزیولوژی، ، پیش آگهی مداخلات، و پیشگیری از بروز ایست قلبی-تنفسی است.

o فصل دوم در مورد نحوه انجام اقدامات حیات‌بخش پایه، نکات عملی در خصوص باز کردن راه هوایی، دادن تنفس مصنوعی، انجام ماساژ قلبی، عوارض، و مراقبت‌های پس از نجات کودک می‌باشد. اقدامات نجات بخش پایه، پایه اقدامات نجات بخش پیشرفته می‌باشند و از این نظر نیز مطالعه آن اهمیت دارند.

o فصل سوم به انسداد راه هوایی با جسم خارجی و اقدامات لازم برای باز کردن سریع راه هوایی در این شرایط اختصاص دارد.

o فصل چهارم اقدامات پیشرفته احیا در کودکان، نکات عملی در خصوص ابزارها و روش‌های پیشرفته مورد استفاده برای باز کردن راه هوایی، تهویه کمکی با فشار مثبت، اکسیژن رسانی، دسترسی به عروق و برقراری جریان خون، استفاده از دفیبریلاتورها، نحوه برخورد با آریتمی‌های قلبی، شناسایی و درمان عوارض شایع، و مراقبت‌های پس از احیا در سطوح مختلف را به تفصیل بیان می‌کند.

o فصل پنجم به نکات عمومی و عملی مربوط به اقدامات پایه و پیشرفته احیای نوزادان میپردازد. هر چند این فصل به گروه سنی نوزادان اختصاص دارد، ولی به علت ارائه جزئیات زیادی در مورد ابزارها، و روش‌های مورد استفاده در اقدامات احیا، مکمل مطالب سایر فصول خصوصا" فصل چهارم می‌باشد.

فصل ششم به اقدامات احیا در شرایطی خاص مانند مسمومیت‌ها میپردازد.

o فصل هفتم داروهای مورد استفاده در اقدامات احیا را در برگرفته است و برای دسترسی آسان به اطلاعات مربوط به داروها به صورت بخش مجزایی در این کتاب قرار گرفته است.

o بخش ضمایم حاوی خلاصه برخی مطالب مهم به صورت جداول و آلگوریتم‌ها است و ارائه بیش از 200 عکس، جدول، و آلگوریتم در کل کتاب می‌تواند در درک بهتر مطالب آن کمک کننده باشد.

کتاب "اقدامات حیات بخش پایه و پیشرفته در کودکان" مجموعه‌ای است از اطلاعات مربوط به اقدامات پایه و پیشرفته احیا در نوزادان، شیرخواران، و کودکان، که در بخش‌های زیر تدوین گردیده است: