חלק א': איתור וחיפוש מידע

קורס זה פותח על ידי צוות מגמת מידע ונתונים. הקורס זמין במבנה של סביבת Classroom לכל מי שיש לו הזדהות משרד החינוך. הקורס מיועד לתלמידים שלא לומדים במגמה על מנת לחשוף אותם לתחום ונבנה בהתאם. יחד עם זאת הוא יכול לשמש את תלמידי ומורי המגמה ללימוד החומר הרלוונטי.

קישור לאתר הקורס 

‫שיעור 1 - חושפים את הטריקים בחיפוש מידע‬‎


באינטרנט יש מידע רב ומגוון, שניתן להגיע אליו באמצעות מנועי חיפוש שונים. המנוע הפופולרי ביותר הוא גוגל, שהפך לחבר הטוב שלנו שאנחנו פונים אליו כמעט בכל שאלה. אבל לפעמים קשה למצוא בדיוק את מה שאנחנו מחפשים.

בשיעור זה נלמד כיצד למצוא את המידע המבוקש ביעילות, נבין מה כדאי לכתוב בשורת החיפוש של גוגל, ואיך להשתמש בשיטות מגוונות כדי לשכלל את החיפושים שלנו


קישור לחומרי הלימודים

‫שיעור 2 - לא רק גוגל - שימוש במנועי חיפוש חלופיים‬‎


גוגל הוא אמנם מנוע החיפוש הפופולרי ביותר בעולם - כולנו משתמשים בו כל הזמן - אך לפעמים הוא מציג תוכן כללי מדי או תוכן שמקודם באופן מלאכותי ולא רלוונטי כל כך עבורנו. אם נשכלל את החיפושים שלנו, לא רק בצורת החיפוש, אלא באמצעות כלי חיפוש שונים, נגיע למידע שונה מזה שמוצג בגוגל, והמידע הזה עשוי להיות חשוב מאוד עבורנו.

ביחידה זו נלמד על מנועי חיפוש נוספים שקיימים באינטרנט, ונראה כיצד שימוש נכון בהם יכול לספק לנו מידע מדויק שלעיתים "מתחבא" בגוגל, או שגוגל לא מציג אותו כלל, או מציג אותו במיקום רחוק מדפי התוצאות הראשונים.

קישור לחומרי הלימודים

‫שיעור 3 - מתקדמים בחיפושים - דף החיפוש המתקדם‬‎


לפעמים אנחנו מחפשים מידע מסוים ברשת, אבל אנחנו רוצים לדייק את החיפוש ולבקש מגוגל להחזיר לנו רק את התוצאות שעונות על הקריטריונים שהגדרנו (למשל, תוצאות שיכילו את המילים המדויקות שכתבנו בשורת החיפוש, תוצאות מפרק זמן מסוים או ממדינה מסוימת). ביחידה זו נכיר את החיפוש המתקדם של גוגל ואת האפשרויות שהוא מציע לנו כדי למצוא בדיוק את מה שאנחנו מחפשים. 

אם לא נמצא את המידע המדויק שחיפשנו, נוכל להסיק שהוא אינו קיים ברשת.

קישור לחומרי הלימודים

‫שיעור 4 - תמונה אחת שווה אלף מילות חיפוש

עד עכשיו למדנו לא מעט על חיפוש מידע טקסטואלי (מידע כתוב), בשיעור הזה נלמד איך לחפש מידע ויזואלי (תמונות וסרטונים). החיפוש הוויזואלי משלים את החיפוש הטקסטואלי, ומוסיף ממד שהטקסט אינו מציג - צבעוניות, תנועה וכולי. בעוד שטקסט יכול להיות ארוך, מייגע ומשעמם, תמונות וסרטונים מאפשרים לנו להבין בקלות את עיקרי הדברים. אין צורך לקרוא ולהתעמק, מבינים מייד במה מדובר. לכן כולנו נמשכים אל המידע החזותי ומשתפים אותו עם חברינו בתדירות גבוהה. 

ביחידה זו נשתמש במידע חזותי כדי לקבל נקודות מבט אחרות על המידע הדרוש לנו.

.

קישור לחומרי הלימודים

‫שיעור 5 - ממפים את המידע - חיפוש מבוסס מיקום‬‎

אנחנו מחפשים מידע מסוגים שונים באינטרנט. מה שמחבר אותו לעולם הפיזי הוא מידע מבוסס מיקום - איפה הוא נמצא באמת בשטח. ביחידה זו נלמד על מידע מבוסס מיקום ואיך להשתמש בגוגל מפות כדי לאתר מקומות שקרובים אלינו, 

דרכי הגעה אפשריות אליהם, תמונות שלהם ועוד.

.

קישור לחומרי הלימודים

‫שיעור 6 - אמת או שקר? - מעריכים את המידע‬‎

רשת האינטרנט מכילה מידע חשוב שיכול לסייע לנו בתחומים שונים, אך לצערנו יש ברשת גם מידע לא אמין ושקרי, שעלול להטעות אותנו ואף לפגוע בנו אם נשתמש בו. לכן אסור לנו להאמין באופן עיוור בכל מידע שאנו נתקלים בו ברשת - מוטב לנהוג בחשדנות ולשאול את עצמנו מתי וכיצד הוא הגיע לשם, ועל ידי מי, ובמקרה הצורך, לדווח עליו. 

ביחידה זו נלמד לשים לב למידע בעייתי ולהיזהר ממנו.

.

קישור לחומרי הלימודים

‫משימה מסכמת‬‎


לפניכם משימה מסכמת לחלק א: חיפוש מידע (יישום החומר הנלמד בשיעורים 6-1). 

שימו לב: משימה זו היא משימה עם ציון והיא מהווה חלק מהציון הסופי בקורס.

תוכלו לבצע את המשימה באופן אישי או בקבוצות (עד שלושה תלמידים בקבוצה).

בהצלחה >>

.

קישור למשימה המסכמת