TEORIA DELS CONJUNTS

Relat del M/A/C (Mataró Art contemporàni):

L’Institut Puig i Cadafalch va venir-nos a proposar que fóssim el seu partner en el projecte Ara Art impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la finalitat del qual és fomentar projectes que es realitzin al centre educatiu amb la col·laboració d’equipaments culturals, institucions o entitats i associacions artístiques.

Així, amb el nom In&Out Art, les professores de visual i plàstica Rosabel Aldabó i Marina Pineda conviden el M|A|C a proposar un projecte de difusió i mediació en art contemporani, que inclogués un procés artístic que tingués en compte alumnes, famílies, l’institut i el seu entorn.

Així, proposem a l’artista Tanit Plana que treballi amb les/els alumnes de 4t un projecte que encaixi en la filosofia d’In&Out. A partir del retrat i de l’experiència de la seva sèrie Puber, Tanit Plana realitza sessions de retrat amb els nois i noies en un indret boscà escollit per ells i molt proper a l’institut.

D’aquesta experiència en neix Teoria de conjunts. Més enllà de ser un dels conceptes més fonamentals de les matemàtiques modernes, el projecte mostra finalment una col·lecció de 16 retrats individuals o grupals en què cadascú que hi ha participat ha triat el lloc i la família amb qui volia sortir al retrat. També en neix tota l’experiència que s’obté de la reflexió de les psicologies que es posen en joc i dels paràmetres propis de l’adolescència.

El procés es realitza en diverses sessions durant els mesos de maig i juny i culmina el dia 22 de juny inaugurant la mostra d’aquests retrats que es fa en dos formats: d’una banda, amb reproduccions de gran format instal·lades a la façana de l’institut i de l’altra, amb reproduccions escampades per comerços i espais habituals del barri de Cerdanyola pròxims a l’institut.


ENCOLAT, MUNTATGE

EXPOSICIÓ

ESTABLIMENTS COMERCIALS

GOLOSO

REPORTATGE