L'entitat col·laboradora:

El nom del nostre projecte:



Objectius principals:


●      Promoure l’obertura i les aliances del centre amb l’entorn

●      Trencar els murs de l’espai aula, tant alhora de treballar com a l’hora de mostrar el procés i resultat dels projectes.

●      Implicar i incloure a les famílies, veïns, artistes i professionals de diferents disciplines (cuiners, arquitectes, dissenyadors, fotògrafs,...)

●      Sensibilitzar i fer reflexionar sobre fets socials propers, reals i actuals, a través de l’art contemporani.

●      Fomentar el gust per les arts d’una manera interdisciplinar en el nostre entorn incloent  altres àrees, barrejant diferents disciplines,...

●      Estimular la capacitat d'aprenentatge, les habilitats i potencialitats personals, l'èxit escolar de tots els alumnes i  la millora de l'activitat educativa.

●      Adequar l'activitat educativa per atendre la diversitat de l'alumnat i l'assoliment d'una igualtat d'oportunitats i d'accessibilitat.


 Davant la proposta ens hem començat a pensar com seria el nostre projecte artístic del centre. El primer que ens hem plantejat és de quina manera podem apropar i endinsar als alumnes, família i barri, a l’art, d’una manera natural, casual, immersiva i transversal, ja que hem vist la necessitat de crear una relació centre-comerç-barri-art.


ORGANITZACIÓ

El projecte s’estructura amb dues parts, estretament lligades i necessàries una de l’altre.

Inicialment es parteix d’una temàtica comuna, la qual establirà el nexe argumental de totes les activitats i accions artístiques realitzades per l’alumnat. La temàtica escollida, ha de permetre establir multitud de referents amb els quals puguem desenvolupar un ampli  engranatge, de punts de vista/paradigmes diversos d’àmbit cognitiu i social, amb la finalitat d’incentivar les aptituds de pensament crític. Tenint present la diversitat del nostre alumnat.

 

Les activitats plantejades és mouran dintre del currículum establert de visual i plàstica de secundària. Les propostes han hauran de ser de caire obert, amb l’objectiu de cercar i validar el procés artístic. La finalització d’aquest procés arriba en l’instant en el qual la proposta artística és comparteix, s’exposa. Establint una devolució perceptiva i posterior revisió i creació de nous arguments, opinions i noves mirades.

Durant aquesta primera etapa, s’intercalaran tres visites-taller d’artistes. La finalitat és establir una unió activa, creativa confluent entre l’artista visitant i l’alumnat. Propiciant una acció artística vivencial, activa i contextualitzada. Incentivant a l’alumnat, el sentiment  de participar activament del seu propi aprenentatge.

 

 La segona etapa del projecte estableix l’acció expressiva en la seva màxima complexitat. L’exposició, la visibilitat dels diversos processos artístics realitzats per l’alumnat al llarg del curs acadèmic. És important aquesta acció artística perquè l’establim com l’instant en el qual tindrà lloc la convergència entre els agents de socialització anteriorment esmentats.


L’acte  expositiu el plantegem com a procés, no com a resultat final.

L’objectiu és establir tres espais expositius correlatius. El propi centre, l’exterior immediat al centre educatiu i l’espai expositiu no convencional del barri. Aquest espai ha de permetre l’accés de les famílies de manera còmoda i sense...... Ha de ser un espai central i representatiu del nostre barri, com a intes....posant en valor el barri com a centre....com a espai d’expressió..... Un exemple podria ser el mercat. Finalment i com a .......ciutat.