GEOLOGIA I CIÈNCIES AMBIENTALS II

OBJECTIUS

La metodologia de treball de la matèria consisteix, entre d’altres, en pràctiques de laboratori, un projecte per trimestre amb una sortida de camp, elaboració de models i el processament de dades digitals.

Totes aquestes metodologies estan encarades a treballar els riscos geològics, com ara inundacions, huracans, volcans, esllavissades,... i com la humanitat hi fa front. Així mateix com es formen les serralades, i el relleu que ens envolta, saber-lo llegir i interpretar.

Desenvolupar les habilitats cartogràfiques, al laboratori i al camp, és un altre dels objectius de la matèria.

També ho és treballar tots els impactes de la nostra societat, com ara el canvi climàtic, la contaminació atmosfèrica, la gestió de residus, i les mesures que es prenen per combatre'ls.


RECOMANACIONS

Aquesta matèria es recomana a tot l’alumnat que tingui interès en la meteorologia, la geologia, les ciències ambientals, la gestió de recursos o la contaminació. I per conèixer i/o elaborar estratègies per lluitar contra les problemàtiques ambientals i la contaminació. O per enfrontar-se a les catàstrofes naturals, com terratrèmols, inundacions, tsunamis,... 

Es recomana a tot l’alumnat que vol treballar directament o indirectament en matèries relacionades amb el medi ambient, sostenibilitat, gestió de natura, etc., com ara en graus de Biologia, Biologia Ambiental, Biotecnologia, Ciències Ambientals, Biologia Humana, Biomedicina, Ciència, Tecnologia i Humanitats, Ciències, Geologia, Enginyeria Agrària i Alimentària, Enginyeria Agroalimentària, Enginyeria Biomèdica, Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat, Enginyeria de Sistemes Biològics, Enginyeria de Recursos Minerals i el seu Reciclatge, Enginyeria en Geoinformació i Geomàtica, Enginyeria Forestal, Conservació de la Natura, Grau Obert, Sociologia, Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, Tecnologies Marines, etc.