Recomanacions

En aquesta secció hi trobareu recomanacions per llegir durant els vostre temps lliure!

Abans que el teu record torni cendra, Maria escalas

"Una apassionant història d'amor que ens trasllada als anys de la Segona República i la Guerra Civil a un petit llogaret de Mallorca. El debut excepcional d'una autora de veu madura i pols ferm que irromp amb força en el panorama literari actual. Un home que ha conegut l'amor i la carn, però ha promès obediència. Un home que ha tastat el sabor agre de la sang dels innocents i n'arrosega la culpa i el remordiment. Un home que avui és el rector d'un petit indret de Mallorca encès per una confrontació fratricida que esbudellarà tota l'illa, tot el país i tota la seva gent. Què ha de fer aquest home si vol fer justícia amb el seu poble, però també amb ell mateix i el seu desig? Un mosaic de personatges que recorren els anys que van de la guerra de les Filipines a la Guerra Civil, amb secrets que cremen com ferro roent, homes que assassinen cosins i es malfien de germans, capellans que amaguen pecats inconfessables, monges de cor corcat, vides trencades per les addiccions, i, sobretot, un poble anònim que palpita amb el dia a dia d'una època que podria haver estat concebuda pel mateix diable. " 

Molt recomanable!

Mònica limiñana

Primavera, estiu, etcètera, Marta Rojals

Aquí us deix una novel·la per passar gust. És breu, però sensible, amable, familiar i de retrobaments.

Se'ns explica la història de n'Èlia, una al·lota que torna al seu poble natal per fugir de la veràgine del món en què es troba immersa a la gran ciutat, Barcelona.

Una de les coses que més m'ha agradat és que l'autora hagi decidit escriure'l en nord-occidental, ja que ben poques vegades podem gaudir de llegir en aquesta varietat lingüística.

Us anim a llegir-la, segur que us agradarà!


Maria Pocoví



Emocionarte de Carlos del Amor

Us recoman el llibre Emocionarte escrit per Carlos del Amor. 

El llibre analitza diversos quadres de la història universal de l'art, des d'una perspectiva innovadora. 

La primera part de l'anàlisi de l'obra és imaginària. L'autor imagina la història que podia haver-hi darrere cada quadre que comenta al llibre. Imagina quins sentiments hi havia darrere de l'artista o dels protagonistes de les obres i quines emocions podien provocar a l'espectador de l'època els quadres exposats. 

Després analitza l'obra emmarcada en el seu context històric i en destaca alguns aspectes des d'un punt de vista formal per conèixer millor com es varen fer.

Es tracta d'un llibre de lectura còmoda ja que cada quadre és una petita lectura d'unes 3 o 4  pàgines. A més, no requereix una lectura contínua sinó que es pot seleccionar el fragment en funció de l'obra que es vol conèixer. 

Us animo a llegir-ho, en gaudireu! 

Helena Ortiz de Urbina

Enric Benito. Una vida de coratge i compassió.

Assumpció Cortès

Ed. Lleonard Muntaner (Col·lecció: En Diàleg 35)


El títol d’aquesta biografia defineix perfectament la figura del seu protagonista: Enric Benito. Tracta de la trajectòria del metge mallorquí, reconegut a nivell internacional per la seva tasca en cures pal·liatives. 

Enric Benito, que ve d’una família treballadora, va haver d’estudiar amb l’ajuda de beques, per tant, sempre va destacar com a estudiant i practicant. Llavors, va desenvolupar-se com a professional i deixar-se endur per la seva passió, tractar malalats que ja no es poden curar. 

Al capdavant de diverses institucions i hospitals, finalment va declinar-se pel camí de la compassió. Reconeix que la medicina no sempre pot curar, però reclama que tot malalt mereix ser   acompanyat amb dignitat.

Cultivat en la ciència i l’espiritualitat, Enric Benito parla de la mort com un procés que forma part de la vida i, sobretot de la importància d’acompanyar les persones en els seus últims dies. De fet, ha format molts professionals en aquest camp i emfatitza en la importància de no tenir por. La por és el pitjor enemic, tant del que s’ha de morir com del que acompanya. 

L’autora d’aquest llibre ja havia escrit sobre el tema de la mort al llibre Gratitud, en què relata la malaltia i mort del seu company. 

Aina Puigserver