Innovatie

Zicht op innovatie en ontwikkeling met het innovatieplatform.


Op onze school gebruiken de kinderen Chromebooks als leermiddel. Dit om de aangeleerde stof te verwerken en om extra inzichten op te doen. Ook het tekstverwerken en het maken van werkstukken gebeurt veelal digitaal. We vinden het belangrijk dat we digitale leermiddelen ook als middel, als ondersteuning gebruiken.

De kinderen kunnen hier verschillende apps en programma's op doen. Zo is er ook een connectie met het digitale schoolbord waardoor de kinderen interactief mee kunnen doen met een les van de juf of meester. Ook is er software van de uitgeverijen beschikbaar waarmee de kinderen aan de slag kunnen .

Ieder kind werkt op school vanuit Basispoort. Basispoort is een digitale omgeving met alle software die wij als school hebben aangeschaft. Vanaf groep 5 krijgen de kinderen een eigen e-mail adres. Hier hoort een Cloudopslag bij waarop de kinderen bestanden op kunnen slaan. Deze bestanden kunnen ze dan vanuit iedere computer ( ook thuis) bewerken. Ook hebben de kinderen uit deze groepen oordopjes gekregen om zo geconcentreerd aan zowel de vaste computers als de Chromebooks te kunnen werken. Vanaf 2017 hebben we de overstap van het werken met Office 365 van Microsoft naar het werken met de Google omgeving gemaakt. Binnen de Filios scholen werken we met een innovatieplatform waarin vanuit elke school iemand vertegenwoordigd is. Op locatie V zijn dit Sabine Ceelen en Marc Heesbeen.

Verder informatie vanuit het innovatie platform vindt u op de website van Filios .


https://sites.google.com/a/filiosscholengroep.nl/innovatie-platform-filios/ipf-visie-beleid