MENJADOR I TEMPS DE MIGDIA


PRESENTACIÓ "COM A CASA"

Presentació: "COM A CASA - Menjadors escolars" (S'obre l'enllaç en una pestanya nova)


Tenim cuina pròpia amb menjar de proximitat. De tots els monitors i monitores de l'espai migdia, tres utilitzen l'anglès com a llengua vehicular durant tota la seva jornada.

L’AFA gestiona els serveis de cuina, menjador i migdia de tot l’alumnat de l’escola entre les 12:30 i les 15 hores. Aquest servei el coordina la Comissió de Menjador, en col·laboració amb representants de l’escola, de les famílies i de l’empresa responsable del monitoratge i cuina.

A través de l’AFA se subcontrata l’empresa de menjador que permeten cobrir les necessitats del Servei de Migdia.

Paral.lelament s’ha creat una comissió mixta de menjador integrada per representants del centre, l’AFA i l’empresa de menjador amb la finalitat de coordinar aspectes del projecte educatiu, monitors, menús i dietes, al·lèrgies, atenció a alumnes amb necessitats especials, mobiliari i instal·lacions de cuina.

Els nens/es de P3 fan la migdiada en un espai habilitat amb monitoratge d’acompanyament. Per tal de respectar el ritme dels infants, la supressió de la migdiada es farà durant el curs segons les necessitats de cada infant.

Conscients de la importància que té l’espai de menjador i migdia a nivell educatiu (treballant hàbits de salut i higiene, convivència, etc.) considerem molt important la participació i col·laboració de les famílies en la millora constant d’aquest servei i us convidem a visitar el menjador i compartir les vostres observacions i suggeriments amb la Comissió.

Tipologia d’activitat

Aquest resum de tipologies és un ideari que pot ajudar a pensar activitats per als vostres infants.

Activitats d’Educació Infantil (I3,I4,I5)

Dormir: Respectar el temps de descans de cada infant.

Conte : Apropar als infants a actuacions de la vida quotidiana i dels diferents hàbits d’higiene i alimentació a partir d’històries contades.

Cançó : Apropar als infants a actuacions de la vida quotidiana i dels diferents hàbits d’higiene i alimentació a partir de cançons tradicionals catalanes.

Joc simbòlic: Donar la possibilitat de relacionar-se amb altres infants i/o resoldre conflictes de forma autònoma a partir del joc simbòlic.

Centre d’interès: Donar la possibilitat als infants de relacionar-se entre ells durant la elaboració d’un element material que els aproparà també a l’alimentació saludable, amb productes ecològics i de proximitat, i educació en valors.

Es fomentarà: la creativitat, el reciclatge, les emocions, l’expressió corporal ...

Les Activitats al Cicle inicial, Cicle mitjà i Cicle superior comparteixen la mateixa tipologia però adaptades als nivells:

Esport: Activitats dinamitzades de diferents esports que permeten les relacions entre infants i la interiorització de normes i regles.

Centre d’interès: Donar la possibilitat als infants de relacionar-se entre ells durant l'elaboració d’un element material que els aproparà també a l’alimentació saludable , amb productes ecològics i de proximitat, i l’educació en valors.

Taller artístic: Taller manual amb manipulació de materials que permeten als infants organitzar-se i relacionar-se entre ells a més de desenvolupar la creativitat.

Dinàmiques de joc: Jocs de estratègia, de comptar, de normes... que ajudin a fomentar i desenvolupar la convivència i les normes socials.

Es fomentarà: la creativitat, el reciclatge, les emocions, l’expressió corporal ...