COVID-19

Com afecta a les activitats formatives d'educació en el lleure

ELS CURSOS PRESENCIALS ESTAN CONDICIONATS A LES DIRECTRIUS DICTADES PEL PROCICAT I LA DIRECCIÓ GENERAL DE JOVENTUT DE LA GENERALITAT

Instruccions que anem rebent de la Direcció General de Joventut en referència a la COVID-19 i mesures que anem prenent des de l'Escola l'Empordà

Les activitats d'educació en el lleure en què participen persones menors de 18 anys són una eina educativa de primer ordre i una gran oportunitat perquè nens, nenes i adolescents gaudeixin d’un lleure de qualitat amb transmissió de valors positius que els ajuden a crèixer.

L’educació en el lleure té dos vessants, el de les activitats d’estiu i el de les activitats que es realitzen durant el curs escolar. El seu valor educatiu i social fa que sigui molt convenient poder realitzar-les al llarg de tot l'any.

L'actual situació de pandèmia ens obliga a adoptar una sèrie de mesures excepcionals per garantir que les activitats de lleure continuïn sent segures més enllà de l'estiu, per la qual cosa la Direcció General de Joventut estableix en un document les pautes que han de permetre aconseguir-ho. En qualsevol cas, les mesures de prevenció establertes s’aniran adaptant a les resolucions, instruccions i criteris que acordin les autoritats en relació amb la situació epidemiològica territorial

17 d'octubre de 2022

A partir de l'entrada en vigor de la 6a directriu l'1/01/2022, ja no s'han admès les sol·licituds d'ampliació de termini de finalització d'un curs al·legant el COVID encara que s'hagués iniciat abans d'aquesta data ja que en el 2021 ja es van poder realitzar les activitats de lleure amb força normalitat i per tant ja es podien fer pràctiques.

Administació de l'escola <administracio@escolaemporda.cat>

4 d’oct. 2022 10:53

per a educaciolleure.dretssocials

Benvolgudes, benvolguts,

Necessitem donar resposta a la reclamació que tenim de diversos alumnes.

A la 5a. DIRECTRIU PER A LES ESCOLES D'EDUCADORS/ES EN EL LLEURE VINCULADA A L’ESTAT D'ALARMA PER COVID-19 (16 de novembre de 2020), s'hi pot llegir textualment:

C.2.- S’amplia en 1 any el termini màxim establert per a completar la formació teòrica i pràctica dels cursos de monitor/a i de director/a, per a tots/es els/les alumnes independentment del moment que hagin fet la formació teòrica.

A la 6a. DIRECTRIU PER A LES ESCOLES D'EDUCADORS/ES EN EL LLEURE VINCULADA A LA PANDÈMIA PER COVID19 (1 de gener de 2022), s'hi pot llegir textualment:

Complementàriament indicar que finalitza:

- L'excepció d’ampliació en 1 any del termini de pràctiques.

Sense cap altra aclariment, sorgeix el dubte de si aquesta aplicació s'ha de deixar d'aplicar a partir de l'1 de gener de 2022 a partir dels nous cursos, o es fa extensiva també a tots els cursos anteriors a aquesta data i que ja gaudien d'ella.

Al Titus, per exemple, l’alumnat que va iniciar el curs el 4 de novembre de 2020, posa com a data límit de formació l’1 de març de 2024 (3 anys data inici de curs + pròrroga habitual propera convocatòria), i no 1 de març de 2025.

En enviar un recordatori d’aquesta data a l’alumnat que té pendent encara realizar les pràctiques hem rebut queixes de que se’ls hi va dir que s'amplia el termini en un any degut a la pandemia, i malgrat que tant la 5ª com la 6ª directriu están publicades a la nostra web, l'alumnat ha adduït que entenia que la finalització d'aquesta excepció era per als nous cursos a partir de l’1 de gener de 2022 i no per als anteriors, i que ells ja s’havien programat les pràctiques en funció d’aquest termini.

Ens agradaria instruccions precises de com hem de procedir, i si aquestes ens han passat per alt, agrairem ens les indiqueu, moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Salut!

Departament de secretaria i serveis administratius i acadèmics de l'Escola l'Empordà - AEGLE

Responsable del departament: Àfrica Bassolí, secretària

administracio@escolaemporda.cat l www.escolaemporda.cat

Apartat de Correus 70 -17230 PALAMÓS

-----------------------------

educaciolleure.dretssocials@gencat.cat

17 d’oct. 2022 14:47

per a administracio@escolaemporda.cat

Benvolguda,

La 5ena circular de data 16/10/2020, modificada el 9/03/2021 establia: que en referència als cursos 2020/2021 i fins el 31/12/2021 s'ampliava en 1 any el termini màxim establert per a completar la formació teòrica i pràctica dels cursos de monitor/a i de director/a, per a tots/es els/les alumnes independentment del moment que hagin fet la formació teòrica.

A partir de l'entrada en vigor de la 6a directriu l'1/01/2022, ja no s'han admès les sol·licituds d'ampliació de termini de finalització d'un curs al·legant el COVID encara que s'hagués iniciat abans d'aquesta data ja que en el 2021 ja es van poder realitzar les activitats de lleure amb força normalitat i per tant ja es podien fer pràctiques.

En cap cas es va fer constar al TITUS que amb caràcter general s'ampliés el termini per realitzar tots els cursos iniciats a partir de la data de vigència de la 5ena directriu.

Aquest “any extra” anava destinat especialment a aquelles persones que durant la COVID19 se’ls acabava el termini per fer les pràctiques i no les podien fer.

Espero haver-vos aclarit el dubte.

Salutacions cordials.

7 de juliol de 2022

Comunicat Pròrroga 6a. Directriu

Com sabeu, la Direcció General de Joventut ha obert un període de reflexió sobre el percentatge de formació a distància que es pot permetre en la part teòrica dels cursos de monitor/a i de director/a. En aquest context es va fer una reunió específica sobre aquest tema amb totes les escoles que havien respost a l’enquesta que havia fet la DGJ sobre aquesta qüestió.

En aquest context, la posició de la DGJ és que cal avançar cap a un replantejament de manera que es doni una major llibertat a cada escola i es permeti un major percentatge d’hores teòriques que es puguin fer en la modalitat de “formació a distància”. Tal vegada, diferenciant el cas del curs de monitor/a i el del curs director/a. Alhora, però, cal garantir la qualitat i solvència de la formació a distància establint uns criteris clars, ben definits i comprovables.

La millor manera per abordar aquest replantejament és fer canvis en l’Ordre BSF/192/2015, que regula aquests cursos i en aquest procés tindreu ocasió de participar tant a través dels canals i moments previstos per a qualsevol acció normativa de la Generalitat (audiència pública, ctesc, ...) com també a través del CAFELL i, eventualment, altres canals que considerem oportú obrir per copsar adequadament el parer del sector.

MENTRESTANT i en coherència amb aquest plantejament, es prorroga fins a nou avís la 6a. Directriu que permet que el percentatge de formació a distància en l’etapa teòrica dels cursos de director/a superi el màxim habitual del 33%, fins a poder arribar al 66%, complint el què estableix l’apartat “Requisits per a la formació a distància” de l’esmentada directriu.

Complementàriament, també indicar que, en relació a la formació a distància als cursos de monitor/a s’aplicarà exclusivament el què estableix l’Odre BSF/192/2015.

Ben cordialment

Joaquim Parera i Iglesias

Cap del Servei d'Associacionisme i Educació en el Lleure

Direcció General de Joventut

Calàbria, 147 l 08015 Barcelona l 93.483.84.33 l 93.483.83.00

joaquim.parera@gencat.cat l treballiaferssocials.gencat.cat

11 de maig de 2022

"Pla d'Actuació en Centres Educatius" relatius al COVID19 (També afecta a les activitats de lleure educatiu en època de vacances escolars)

"Pla d'Actuació en Centres Educatius" relatius al COVID19 (També afectarà a les activitats de lleure educatiu en època de vacances escolars)

D'acord amb les informacions que ens ha fet arribar el Departament de Salut, s'han aprovat unes modificacions al "Pla d'Actuació en Centres Educatius" relatius al COVID19, que afecten plenament a les colònies escolars ja que els són d'aplicació:

Les principals novetats són:

  • Es permet la interacció entre infants de diferents grups de convivència estable (GCE). Cal seguir tenint identificats els diversos GCE, però no hi ha cap problema perquè interactuïn entre sí.

  • Decau l’obligació de portar mascareta. Només cal mantenir-la en el transport escolar i, conseqüentment, en els transports vinculats a les colònies escolars.

  • El manteniment dels GCE en el menjador passa de ser una obligació a ser una recomanació.

  • Alhora, mantenen les mesures preventives principals: rentat de mans, ventilació.....

Mesures de prevenció que s’apliquen en cas de contagi COVID en activitats de lleure

Heu de saber que s’apliquen al lleure les mateixes mesures de prevenció que s’apliquen a la població en general. Es tracta de la informació que donem a la pàgina web de Prevenció i seguretat en la pandèmia de COVID-19. Consultar les Preguntes més freqüents

25 de gener de 2022

Torna a ser vigent al 6a. Directriu

Us comuniquem que a partir del 31/01/2022 queda sense efecte la excepció que es va comunicar en el seu dia (finals de desembre 2021) de poder seguir fent cursos 100% a distància i torna a ser completa i plenament vigent al 6a. Directriu que us vam trametre el mes d’octubre i que us annexem també en aquest correu.

Uns elements substancials d’aquesta directriu són:

- Cursos de monitor/a: Cal aplicar el què estableix l’Ordre reguladora BSF/192/2015, que només permet un màxim del 33% de formació a distància.

- Cursos de director/a: Es permet, excepcionalment, fins un màxim del 66% de formació a distància

22 de desembre de 2021

Mesura URGENT relativa a la formació teòrica dels cursos de monitor/a i de director/a.

Benvolgudes, benvolguts,

Atesa l'evolució de la pandèmia per COVID19, la Direcció General de Joventut ha considerat necessari prendre, de manera urgent, la següent mesura relativa a la formació teòrica dels cursos de monitor/a i de director/a.

Mesura provisional i urgent:

Les sessions de formació teòrica dels cursos de monitor/s i de director/a previstes per als darrers dies de desembre 2021 i tot el mes de gener 2022 de cursos ja notificats formalment a la DGJ via TITUS ES PODRAN fer de manera telemàtica, seguint el què es va establir en el seu dia en relació a la formació a distància mitjançant la 5a. directriu

Això afecta exclusivament a la formació teòrica. Per el què fa a les pràctiques segueix vigent el què estableix la 6a. directriu.

Aquesta mesura és provisional (fins finals de gener 2022), a l'espera de l'evolució futura de la pandèmia i una possible reunió del CAFELL durant el mes de gener, si es considera necessària.

Ben cordialment

Àlex Sastre Prieto

Director general de Joventut

2 de novembre de 2021

PLA D’ACTUACIÓ PER A LES INSTAL·LACIONS JUVENILS

Document presentat al Comitè Tècnic del Pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc en data 2 de novembre de 2021. Aquest document és susceptible de ser modificat en funció de l'evolució de la pandèmia i el pla de vacunació.

Aquest Pla d’actuació és un document operatiu que vol donar resposta a les característiques diferencials de les instal·lacions juvenils respecte del conjunt d’instal·lacions i equipaments que ofereixen allotjament i restauració. És una eina pràctica, consensuada amb els Departaments implicats i escoltant l’opinió del sector.

Aquest document fa referència a totes les instal·lacions juvenils regulades per la Llei 38/1991, de 30 de desembre, d’instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves, que són:

• Albergs de joventut

• Cases de colònies

• Granges escola

• Aules de natura

• Campaments juvenils

22 d'octubre 2021

6a. DIRECTRIU PER A LES ESCOLES D’EDUCADORS/ES EN EL LLEURE VINCULADA A LA PANDÈMIA PER COVID19

La situació causada per la pandèmia per COVID-19 ha anat canviant amb el temps i les circumstàncies extremadament excepcionals que han concorregut durant els anys 2020 i 2021 han anat evolucionant positivament i tot indica que l’any 2022 seran força favorables.

Per aquest motiu, totes les excepcions aplicables fins a 31/12/2021 perdran el seu sentit i motiu i, per tant, és raonable i pertinent que decaiguin.

En conseqüència, a partir de l’1/01/2022, les úniques excepcions aplicables als cursos que es realitzin durant el primer semestre de l’any 2022 seran:

A) FORMACIÓ A DISTÀNCIA EN L’ETAPA TEÒRICA DELS CURSOS

Es permet que el percentatge de formació a distància en l’etapa teòrica dels cursos de director/a superi el màxim habitual del 33%, fins a poder arribar al 66%. Veure l'annex 1

“Requisits per a la formació a distància”.

Complementàriament, indicar que als cursos de monitor/a s’aplicarà exclusivament el què estableix l’Odre BSF/192/2015.

B) ETAPA DE PRÀCTIQUES

General

Es permet que el total d’hores de pràctiques es facin en 2 centres. En aquest cas caldrà:

- Que els 2 centres hi estiguin d’acord.

- Que la primera persona que ha tutoritzat les pràctiques enviï, a la nova persona tutora de pràctiques (amb còpia a l’escola), un certificat de pràctiques adequadament signat, amb l'avaluació de la part de pràctiques que hagi realitzat l'alumne/a. Aquest trasllat d’informació es pot fer escollint la via que sigui més àgil i operativa sempre i quan en quedi una evidència que es pugui mostrar si la DGJ ho requereix.

- La segona persona tutora de pràctiques, un cop finalitzades aquestes, haurà de fer i signar el certificat de pràctiques corresponent al seu període i enviar els 2 certificats de pràctiques signats a l’escola. Perquè l’alumne/a pugui ser considerat “apte/a” en ambdós certificats signats haurà de constar com a tal.

Complementàriament indicar que finalitza:

- L’excepció d’ampliació en 1 any del termini de pràctiques.

- La possibilitat de fer pràctiques on-line

- La possibilitat d’acreditar pràctiques fetes “abans” del curs.

Precisions a tenir en compte

1.- Les excepcions previstes a la 5a. directriu podran aplicar-se a cursos que comencin l’any 2021 i s’allarguin, com a màxim, fins al 15/01/2022. Aquells cursos que, tot i iniciarse l’any 2021, finalitzin més enllà del 15/01/2022 NO podran acollir-se a les excepcions corresponents a l’any 2021.

2.- Les excepcions relatives a la realització de pràctiques on-line deixen de ser admissibles a partir de l’1/11/2021.

11 d’octubre de 2021

Pla d’actuació PER A LES ACTIVITATS EDUCATIVES INFANTILS I JUVENILS QUE TENEN LLOC FORA DE L’HORARI LECTIU: Extraescolars, de lleure, socioeducatives i esportives

Aquest Pla d’actuació és un document operatiu que vol donar resposta a les necessitats d’un àmbit tan essencial i divers com és el de les activitats extraescolars, de lleure, socioeducatives i esportives. Es tracta d’una eina pràctica, consensuada amb els departaments implicats, on es recullen les principals mesures contra de la COVID-19, sens perjudici del que estableixin els plans sectorials específics.

Aquest document fa referència a totes les activitats educatives que duen a terme els infants, adolescents i joves d’entre 3 i 18 anys fora de l’horari lectiu, així com les que realitzen els joves de fins a 18 anys als serveis i equipaments juvenils. Per tant, s’adreça als participants en les activitats següents, inclosos els educadors, monitors, entrenadors, dinamitzadors, etc.:

• Activitats educatives extraescolars organitzades als centres educatius.

• Activitats educatives extraescolars que s’organitzen fora dels centres educatius organitzades per alguna persona o entitat vinculada al centre (AFA, equip docent, etc.).

• Activitats socioeducatives adreçades als infants, adolescents i joves amb una elevada vulnerabilitat o risc social.

• Activitats socioeducatives dels serveis i equipaments juvenils.

• Activitats de lleure educatiu. • Escoles de música i dansa elementals.

• Activitats esportives.

• Activitats i modalitats formatives en centres no educatius amb caràcter subsidiari.

26 de juliol de 2021

SI TENIM UN CAS POSITIU QUÈ HEM DE FER? DISPOSITIU DE SUPORT A LA GESTIÓ DE CASOS POSITIUS A LES ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU D’ESTIU

El dilluns 26 de juliol, s’inicia el dispositiu de suport per a la gestió de casos covid-19 positiu a les activitats d’educació en el lleure.

L’objectiu d’aquest dispositiu és el cribratge del grup de convivència i la realització del test antigènic ràpid (TAR) als contactes estrets d’un covid-19 positiu abans que iniciïn la quarantena; i al respecte us fem arribar adjunt el document explicatiu corresponent amb l’objectiu que en feu difusió.

Respecte del programa de vacunació prioritzada, us informem dels punts de vacunació confirmats, dates i horari per a la propera setmana, també recordant-vos que totes aquelles persones monitores i personal de suport que hagin enviat el formulari a traves de la web estiuamblleure.cat poden personar-se in situ, sense més tràmit, en qualsevol d’ells, per tal de ser vacunats:

L’HOSPITALET LL. La Farga: dimarts 27 i dijous 29 de Juliol de 15:00 a 20:00

TERRASSA Casa Baumann: dimarts 27 de 17 a 20h

GIRONA Palau Firal: dimecres 28 de juliol de 9 a 13h i de 15 a 19h

LLEIDA Pavelló Onze de Setembre: dimecres 28 de juliol de 16 a 19h

Finalment, dir-vos que tota aquesta informació serà incorporada el proper dilluns, 26 de juliol a la pàgina www.estiuamblleure.cat, a l’apartat “Prevenció Covid-19”.

23 de juliol de 2021

Programa de vacunació prioritzada de les persones dirigents i el personal de suport de l’àmbit del lleure educatiu

Aquesta setmana s’ha iniciat un programa de vacunació prioritzada de les persones dirigents i el personal de suport de l’àmbit del lleure educatiu, en resposta a la situació de la pandèmia al nostre País. Un dispositiu que, coordinadament amb Salut, és possible que es prorrogui durant dilluns i dimarts de la setmana vinent.

S’ha habilitat un sistema per a identificar els monitors i monitores i el personal de suport que es vulgui vacunar: tots ells han d’omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç https://forms.office.com/r/PCCGmqX84i (també el podeu trobar al web Estiu amb lleure a l’apartat “Prevenció Covid-19”) abans del dijous a les 12 del migdia en el qual informaran de les seves dades personals i del municipi on estaran entre els dies 20 al 28 de juliol. D’aquesta manera, es podrà organitzar i realitzar la seva vacunació al més a prop possible del lloc on es trobin.

Aquestes dades seran traspassades al Departament de Salut, que incorporarà aquestes persones al cens de vacunació. Els punts i els horaris de vacunació són els que consten al web Estiu amb lleure (a l’espera de concretar si es prorroga el programa, en quins punts i horaris). Allà les persones s’hauran d’identificar amb la targeta sanitària o el document d’identitat.

Recordeu que NOMÉS es poden inscriure al programa i vacunar aquelles persones que:

  • No han rebut cap dosi de la pauta de vacunació de la Covid-19.

  • Que no tenen hora reservada per vacunar-se de la Covid-19.

  • Que no han passat la Covid-19 en els últims sis mesos.

És molt important que feu difusió de la vacunació prioritària entre els monitors/es i personal de suport de les vostres activitats, per tal d’assegurar la màxima eficàcia i eficiència del programa i preservar al màxim el desenvolupament de les activitats de lleure educatiu.

Per qualsevol dubte que us pugui sorgir, ens podeu enviar un correu a educaciolleure.tsf@gencat.cat.

19 de juliol de 2021

INSTRUCCIONS PER A PERSONES DIRIGENTS I PERSONAL DE SUPORT D’ACTIVITATS D’EDUCACIÓ EN EL LLEURE QUE ES FACIN EL TEST D’ANTÍGEN RÀPID (TAR) A LES FARMÀCIES

INSTRUCCIONS PER A PERSONES DIRIGENTS I PERSONAL DE SUPORT D’ACTIVITATS D’EDUCACIÓ EN EL LLEURE QUE ES FACIN EL TEST D’ANTÍGEN RÀPID (TAR) A LES FARMÀCIES (Enllaç al document de la Generalitat)

El cribratge es pot fer a qualsevol de les farmàcies de Catalunya adherides a la campanya.

Podeu consultar-ne la llista al web Estiu amb lleure, a l’apartat “Prevenció Covid-19”.

Us recomanem que truqueu a la farmàcia abans d’anar-hi, per informar-vos sobre la franja horària en què es pot fer el test.

Condicions per participar-hi

Només hi poden participar dirigents i personal de suport que facin activitats d’educació en el lleure:

    • Activitats amb pernoctació: el termini màxim recomanat per fer-se el test és de 3 dies abans que comencin l’activitat. El test es durà a terme una sola vegada a l’inici de l’activitat.

    • Activitats sense pernoctació: es recomana repetir el test cada 3 dies (almenys 2 cops a la setmana) mentre duri l’activitat. NO HAN DE TENIR SÍMPTOMES COMPATIBLES AMB LA COVID-19 NI SER CONTACTE ESTRET.

Que l’activitat estigui notificada a la Direcció General de Joventut (o identificada mitjançant un codi intern de l’entitat organitzadora, si són activitats que marxen fora de Catalunya).

Com identificar-se a la farmàcia?: Mostrant la declaració responsable, o bé, el correu informatiu de la Direcció General de Joventut (que les federacions i moviments d’educació en el lleure envien a les seves entitats organitzadores)

Per tal de registrar el resultat, el/la farmacèutic/a us demanarà el DNI o la targeta sanitària.

12 de maig 2021 12:05

Activitats d’educació en el lleure durant l’estiu de 2021

La DGJ ha decidit actualitzar i reactivar el web estiuamblleure perquè continuï essent el lloc web de referència per a l'adaptació de les activitats d'educació en el lleure a les mesures associades a la prevenció de la pandèmia per COVID19.


Actualment aquest web ja està molt actualitzat i podeu començar a emprar-lo com a millor referència per a tots aquests temes. Encara estem en procés de millora i adequació (per exemple l'apartat "campanya" encara es refereix al 2020) i, en aquest sentit, anirà evolucionant progressivament. Tanmateix, a nivell de documents, és el lloc web que sempre estarà més actualitzat.


En aquest sentit, per exemple, en relació a la "Graella de registre de comprovació de símptomes" sobre la qual algunes persones ens heu comentat problemes amb l'enllaç, hi trobareu la instrucció definitiva i vigent sobre la comprovació de símptomes.


Si detecteu algun problema o disfunció en aquest web, o teniu alguna proposta de millora a fer, ens ho podeu dir a l'adreça de correu electrònic: educaciolleure.tsf@gencat.cat

4 de maig 2021 15:06

Nou Protocol Activitats Educació en el Lleure per l'any 2021

Adjunt us fem arribar el protocol "CRITERIS PER A DESENVOLUPAR LES ACTIVITATS D’EDUCACIÓ EN EL LLEURE EN EL MARC DE LA PANDÈMIA PER COVID-19", que ja està aprovat i signat per el PROCICAT i, per tant, ja és vigent i està previst que sigui vigent tot l'any 2021.

Veureu que hi ha un apartat específic d’activitats formatives (pàgina 16).

Cal tenir present, però, que les Resolucions del Departament de Salut en relació a la pandèmia tenen prelació sobre aquest protocol i, per tant, sempre preval el què estableixen les Resolucions de Salut. Confirmem, tanmateix, que actualment estan permeses les activitats d'educació en el lleure (incloses les formatives) amb pernoctació tant dins com fora de la comarca.

Ben cordialment


27 d’abr. 2021 10:18

Pernoctacions a les formacions

Un cop publicada la Resolució de Salut SLT/1178/2021, que va entrar en vigor el dilluns 26/04/2021, us informem que:

Es podrà fer formació no reglada (monogràfics, ...) sortint de la comarca. Caldrà però, lògicament, complir totes les mesures de prevenció i seguretat establertes ja per a les formacions reglades de monitor/a i de director/a.

Igualment, es podrà pernoctar fora de la comarca tant en les formacions reglades com en les no reglades.

Salutacions cordials

De 16 de novembre de 2020 / Modificada el 9 de març de 2021 / Aquesta directriu substitueix totes les anteriors

5a. DIRECTRIU PER A LES ESCOLES D’EDUCADORS/ES EN EL LLEURE VINCULADA A L’ESTAT D’ALARMA PER COVID-19

5a DIRECTRIU per a EELIJ en temps de pandemia

La situació causada per la pandèmia per COVID-19, que es perllonga en el temps, i la seva evolució fa que les mesures de seguretat i les disposicions del PROCICAT vagin variant en el temps.

Això té un impacte notable en les escoles d’educadors/es en el lleure en, almenys, 2 aspectes:

  • Se’ls fa difícil planificar el curs 2020/2021 de manera adequada, si ho han de fer en un context d’incertesa sobre els criteris i normes a complir.

  • Han de tenir eines per a poder afrontar variacions sobtades de la situació, a causa de l’evolució de la pandèmia, que interfereixen en els cursos ja previstos o en execució.

Per aquest motiu la Direcció General de Joventut (DGJ), després de consultar el Consell Assessor per la Formació d’Educadors/es en el Lleure (CAFELL), estableix les següents normes, aplicables només durant el curs 2020/2021 i motivades per la pandèmia per COVID-19

S’entén per curs 2020/2021 el període comprès entre 1/09/2020 fins al 30/06/2021. En funció de l’evolució de la pandèmia, i sempre abans del 30/04/2021, es decidirà sobre l’oportunitat d’ampliar la vigència d’aquesta directriu (o fer-ne una de nova) aplicable a partir del 1/07/2021.

A) FORMACIÓ A DISTÀNCIA EN L’ETAPA TEÒRICA DELS CURSOS

A.1.- Es permet que el percentatge de formació a distància en l’etapa teòrica els cursos de monitor/a i de director/a superi el màxim habitual del 33%, fins a poder arribar al 100%. Veure l'annex 1 “Requisits per a la formació a distància”.

A.2.- Un mínim del 25% de la formació teòrica ha de ser de forma sincrònica. En aquest sentit, es recomana que, en la mesura que les circumstàncies ho permetin, s’incloguin hores presencials en els cursos i que, lògicament, es podran computar dins el percentatge de formació sincrònica.

A.3.- No s’estableix cap limitació en el nombre de cursos que pot fer cada escola, en qualsevol modalitat.

A.4.- Es permet modificar el calendari i format de les sessions dels cursos creats o notificats a TITUS, en especial el nombre d’hores presencials, si les circumstàncies ho fan necessari. En aquests casos, caldrà penjar a TITUS el motiu del canvi, una descripció de l’adequació feta i, si escau, modificar la tipologia de curs.

B) SUPORT A LA FORMACIÓ PRESENCIAL

B.1.- La Direcció General de Joventut facultarà a les escoles que, mitjançant un formulari oficial, puguin autoritzar als seus alumnes i personal docent a poder superar les restriccions de mobilitat que s’estableixin, als únics efectes de seguir una sessió presencial d’un curs de monitor/a o de director/a

B.2.- Atesa la possible variació en les restriccions de mobilitat, l’eventual formulari oficial s’ajustarà a cada situació de restricció i sempre que les autoritats de Salut ho permetin. De moment hi haurà a TITUS el model de formulari oficial per a la mobilitat entre poblacions el cap de setmana.


Adjunt us enviem les plantilles per a fer els certificats per a desplaçament entre poblacions per a cursos d’educació en el lleure per:· Alumnes· Docents
Alhora, el Govern té a disposició de la ciutadania el “Certificat autoresponsable de desplaçament d'entrada i sortida del terme municipal per la crisi sanitària per la COVID-19”. Hi ha un apartat que diu “Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada”. Aconsellem que la persona que es desplaci també l’ompli, marcant aquest apartat, i dugui aquesta “certificat autoresponsable”. Per a major garantia vostra com escola i millor acreditació.

C) ETAPA DE PRÀCTIQUES

General

C.1.- La Direcció General de Joventut obrirà, en funció de les necessitats, nous períodes de titulació a part dels ja establerts. En tot cas, i per atendre els moments de més activitat, ja s’estableix que el primer semestre de 2021 hi haurà els següents períodes de titulació: 1/03/2021, 15/03/2021, 1/06/2021 i 15/06/2021 i 30/06/2021.

C.2.- S’amplia en 1 any el termini màxim establert per a completar la formació teòrica i pràctica dels cursos de monitor/a i de director/a, per a tots/es els/les alumnes independentment del moment que hagin fet la formació teòrica.

Pràctiques on-line

C.3.- Es permet que fins un màxim d’un 33% de les pràctiques es facin exercint efectivament la tasca de monitor/a o de director/a de manera on-line. Per a fer-ho, la persona haurà de presentar una proposta amb la planificació i una descripció detallada de les activitats pràctiques que farà on-line. Aquesta proposta haurà de ser aprovada tant per la persona tutor/a de pràctiques com per l’escola.

Convalidació parcial pràctiques de monitor/a

C.4.- Es permetrà que fins un màxim d’un 33% de les pràctiques de monitor/a es convalidin per activitat com a monitor/a feta prèviament a la realització del curs.

Per a obtenir aquesta convalidació l’alumne haurà d’acreditar, en un model oficial que facilitarà la DGJ, el nombre d’hores corresponents fent de monitor/a d’educació en el lleure en una entitat inscrita al cens d’entitats juvenils de la DGJ o en una empresa que consti a la BdD de notificacions de la DGJ.

Practiques en diversos centres

C.5.- Es permet que el total d’hores de pràctiques es facin en 2 centres. En aquest cas caldrà:

  • Que els 2 centres hi estiguin d’acord.

  • Que la primera persona que ha tutoritzat les pràctiques enviï, a la nova persona tutora de pràctiques (amb còpia a l’escola), un certificat de pràctiques adequadament signat, amb l'avaluació de la part de pràctiques que hagi realitzat l'alumne. Aquest trasllat d’informació es pot fer escollint la via que sigui més àgil i operativa sempre i quan en quedi una evidència que es pugui mostrar si la DGJ ho requereix.

  • La segona persona tutora de pràctiques, un cop finalitzades aquestes, haurà de fer i signar el certificat de pràctiques corresponent al seu període i enviar els 2 certificats de pràctiques signats a l’escola. Perquè l’alumne pugui ser considerat “apte” en ambdós certificats signats haurà de constar com a tal.

C.6.- Les excepcions previstes en aquest apartat C són compatibles entre sí però amb la limitació que no es permet que un/a mateix/a alumne acrediti pràctiques (inclosa la convalidació) en més de 2 centres.

C.7.- L’escola és la responsable de tenir tots els documents acreditatius vinculats a les pràctiques, verificar-los i garantir que el total d’hores de pràctiques acreditades per l’alumne sigui igual o superior al mínim d’hores de pràctiques establertes en l’Ordre BSF/192/2015.

Annex 1

REQUISITS PER A LA FORMACIÓ A DISTÀNCIA

Les escoles que facin formació a distància han de tenir a disposició de la DGJ un document on s’expliciti clarament:

- Mecanismes que s’empraran per impartir aquestes formacions a distància, ja sigui mitjançant eines telemàtiques o en un entorn virtual d’aprenentatge (

  • Per eines telemàtiques, s'ha d'entendre l'ús de qualsevol tipus de recurs informàtic a través d'internet que permeti la interacció alumnes-formadors, per correu electrònic, espais d'emmagatzematge compartit al núvol, videoconferències web, etc.

  • Per entorn virtual d'aprenentatge (EVA), s'ha d'entendre aquell espai amb accés restringit a la xarxa o online que permeti o faciliti l'aprenentatge mitjançant sistemes telemàtics, de comunicació síncrona (aula virtual, videoconferències , xats...) i asíncrona (correu electrònic, fòrum...). Aquest entorn ha d'estar subjecte a entorns web i permetre a més l'allotjament de material virtual didàctic o formatiu.

  • Aquestes dues alternatives han de permetre la comunicació de les persones participants entre sí i amb personal docent.

  • Les entitats han de posar a disposició dels participants com a mínim un telèfon de contacte o una adreça de correu electrònic per recollir dubtes, incidències o problemes d'ús d'aquests mitjans. Així mateix, les entitats de formació han de generar registres d'activitat amb la finalitat de posar-los a disposició de l'òrgan de control.

- Mecanismes de control que s’establiran per garantir que els/les alumnes fan aquesta formació a distància, i que ho fan amb aprofitament. En aquest sentit és essencial que s’estableixin mecanismes de “devolució” dels alumnes conforme han seguit amb aprofitament la formació a distància.

La DGJ podrà, directament o través de tercers, supervisar la qualitat de la formació a distància i l’adequació dels recursos telemàtics emprats.

------------------------------------------------------------

23 de nov. 2020 15:13

Benvolgudes, benvolguts,

La 5a. directriu preveu l’ampliació en un any del termini per a finalitzar el curs de monitor/a i de director/a.

Al respecte dues qüestions:

· Atès el context de la directriu, se sobreentén que el curs no es pot acabar en el termini establert a causa de la pandèmia per COVID-19. No és aplicable a altres casuístiques que han de seguir el circuït estàndard que preveu la normativa.

· Operativament no té sentit canviar a TITUS tot el sistema de control sobre el termini màxim de finalització del curs i, alhora, com a DGJ ens interessa saber el nombre de casos que s’acullen a aquesta excepció.

Per aquest motiu, per totes les persones que s’acullin a l’excepció prevista a la 5a. directriu sobre el termini de finalització del curs, l’escola haurà de cursar, degudament omplerta i signada, la sol·licitud que s’adjunta. La concessió serà automàtica i sense necessitat de Resolució expressa, però caldrà fer formalment la sol·licitud.

Ben cordialment

------------------------------------------------------------

18 de març 2021 18:13

Benvolgudes, benvolguts,

El 9/03/2021 va haver-hi una reunió ordinària del CAFELL. A partir de totes les qüestions, propostes i aportacions que es van fer a la reunió, us informem de les següents decisions de la DGJ:

1.- La Direcció General de Joventut ha decidit prorrogar la 5a. directriu fins al 31/12/2021.

2.- S’han fet gestions amb el Departament de Salut sobre la possibilitat de reduir la distància física que actualment cal mantenir a les aules (1,5m) a 1 metre. La resposta ha sigut afirmativa sempre i quan es mantinguin determinades condicions. Adjuntem un text actualitzat de “Criteris COVID19 per Escoles d’Educadors/es en el lleure” on es detalla aquest tema. Alhora fer-vos avinent que aquest document (com qualsevol altre referit a COVID19) està condicionat a noves restriccions o canvis que puguin derivar-se del context epidemiològic de cada moment.

3.- La Direcció General de Joventut, conjuntament amb el CAFELL, organitzarà una trobada “virtual” d’escoles d’educadors/es en el lleure a finals del mes d’abril o primers del mes de maig.

Ben cordialment


31 octubre 2020

COMUNICAT SOBRE ACTVITATS D’EDUCACIÓ EN EL LLEURE I RESOLUCIÓ SLT/2700/2020 SOBRE MESURES RESTRICTIVES PER A LA CONTENCIÓ DEL VIRUS COVID-19

D’acord amb la Resolució SLT/2700/2020, per la qual es prorroguen i modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia per COVID-19, queden suspeses, amb algunes excepcions, les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l’horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu (Art. 12)

Aquesta suspensió s’aplica, doncs, a les activitats d’educació en el lleure, ja sigui entre setmana o durant el cap de setmana.

Es fa notar, que el mateix article 12 estableix unes excepcions molt concretes i detallades. Per tant es podran realitzar les activitats que reuneixin les característiques que s’hi defineixen: que siguin promogudes per el centre educatiu o l’AMPA i estiguin previstes en les respectives programacions generals anuals i es realitzin al centre educatiu i els participants siguin coincidents amb els grups de convivència estable definits per l’activitat lectiva.

També queden excepcionats els serveis d’intervenció socioeducativa i els centres oberts. La lectura de “servei d’intervenció socioeducativa” i de “centre obert” s’ha de fer en un sentit restrictiu, és a dir que no exceptua les activitats d’educació en el lleure que estan dins l’àmbit competencial de la Direcció General de Joventut (DGJ).

En relació al document Criteris a aplicar per prevenir la pandèmia per COVID-19 en l’àmbit de l’Educació en el lleure, la Resolució s’aplica de la següent manera:

L’apartat Activitats Educatives queda sense efecte mentre sigui vigent la Resolució SLT/2700/2020.

Per el què fa Reunions de treball en l’àmbit de l’educació en el lleure, tenint en compte la petició expressa de reduir la mobilitat i els contactes socials, es prioritzarà sempre la realització telemàtica i només podran ser presencials aquelles que estigui plenament justificada la impossibilitat de fer-la telemàtica.

Per el què fa a Assembles i altres trobades de caràcter general no es poden fer de manera presencial, en aplicació de l’article 15 de la Resolució SLT/2700/2020.

L’apartat Activitats Formatives, segueix vigent en la redacció actual del document i les altres instruccions de la DGJ, en el ben entès que, complementàriament, cal complir totes les disposicions dictades per el PROCICAT de caràcter general: toc de queda, restriccions de mobilitat, ...

Per el què fa a Instal·lacions Juvenils, s’aplica l’article 11 de la Resolució SLT/2700/2020.

Barcelona, 30 d’octubre de 2020

25 setembre 2020

Activitats FORMATIVES VINCULADES a l’educació en el lleure

Per accedir a les activitats

És obligatòria una inscripció prèvia al curs o a l’activitat formativa.

Les persones que presentin símptomes compatibles amb la Covid-19, o que hagin tingut contacte amb una persona positiva per la malaltia durant els darrers 14 dies, no poden assistir a les sessions formatives.

A les entrades i sortides de les activitats és molt important evitar les aglomeracions. En aquest sentit es recomana que s’esgraonin en grups d’aproximadament 10 persones i amb intervals d’entre 5 i 10 minuts entre cada grup, per cada punt d’accés a l’edifici.

El protocol d’entrada a les activitats inclourà obligatòriament: Higiene mans Portar mascareta

L’escola ha de portar un registre diari de totes les persones que han assistit a l’activitat formativa.

Si en un mateix dia hi ha formacions diverses, s’ha de portar un registre diferent per a cada formació.

S’ha de posar a disposició de les persones assistents, per a la neteja de mans, gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida autoritzats o bé aigua, sabó i tovalloles d’un sol ús.

Espais

La superfície disponible a l’aula ha de permetre una distància mínima d’1,5 metres entre cada persona.

L’equipament que aculli l’activitat formativa, i especialment l’aula, ha d’adoptar les mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques de l’activitat i intensitat d’ús, així com garantir la ventilació dels espais i edificis: almenys 10 minuts, un mínim de 3 vegades al dia. En aquest sentit, cada centre educatiu haurà de comptar amb el seu propi pla de neteja i desinfecció.

En cas que un espai s’utilitzi per a més d’un grup, cal garantir una neteja i desinfecció adequades entre grup i grup i una ventilació d’almenys 5 minuts entre grups.

En la mesura que sigui possible, es faran sessions a l’aire lliure.

Almenys 1 persona de l’escola haurà superat la formació de Responsable de Prevenció i Higiene oficialitzada pel Departament de Salut i la Direcció General de Joventut.

En relació amb la neteja, desinfecció i ventilació, cal tenir en compte els següents documents elaborats pel Departament de Salut: http://jovecat.gencat.cat/web/.content/_documents/arxiu/vacances_i_estades/Represa-edulleure-curs-escolar-2020-21/Criteris-prevencio-Lleure-2020.pdf

Neteja i desinfecció en establiments i locals de concurrència humana

Neteja i desinfecció en espais exteriors de concurrència humana

Ventilació i sistemes de climatització

Es pot ampliar aquesta informació clicant aquí http://jovecat.gencat.cat/web/.content/_documents/arxiu/vacances_i_estades/Represa-edulleure-curs-escolar-2020-21/Criteris-prevencio-Lleure-2020.pdf

Grups estables

Els grups podran ser del nombre de persones que permeti l’aula, tot complint els requisits abans esmentats.

El grup d’alumnes serà estable en les diverses sessions formatives d’un mateix curs i estarà directament vinculat a les persones que han fet la inscripció prèvia corresponent.

Condicions de realització de les activitats

Cal adoptar mesures organitzatives de manera que es garanteixi el manteniment de la distància de seguretat interpersonal mínima de 1,5 metres.

Totes les persones presents a l’activitat han de portar obligatò- riament mascareta durant tot el desenvolupament de l’activitat, d’acord amb la Resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, ja esmentada.

El material d’ús freqüent l’ha d’aportar cada alumne i emprar només el seu.

El material d’ús compartit s’ha de desinfectar després de cada ús.

http://jovecat.gencat.cat/web/.content/_documents/arxiu/vacances_i_estades/Represa-edulleure-curs-escolar-2020-21/Criteris-prevencio-Lleure-2020.pdf

07 setembre 2020

Es prorrogar el període de vigència de la 4a. directriu sobre formació a distància fins al 31/12/2020

Benvolgudes, benvolguts,

La Resolució TSF/1198/2020 regula, entre d’altres aspectes, la possibilitat de fer una part superior al 33% de formació a distància en els cursos de monitor/a i de director/a d’educació en el lleure

La vigència d’aquesta Resolució està fixada de la següent manera:

—5 Vigència

El què es disposa en aquesta Resolució resta vigent fins que les autoritats sanitàries corresponents estableixin que deixen de ser necessàries les mesures de protecció i prevenció per fer front a la COVID-19 en l'àmbit formatiu i de l'educació en el lleure.

Alhora, fins ara, la 4a. Directriu de la DGJ sobre formació a distància estableix que:

El període que es permetrà fer aquest tipus de cursos serà fins 30/09/2020, prorrogable si les circumstàncies ho fan necessari. Per a establir el termini del 30/09/2020 es considerarà la data

d’inici del curs.

Atès el contingut de la Resolució TSF/1198/2020 i l’evolució de la pandèmia per CoviD19, la Direcció General de Joventut ha decidit prorrogar el període de vigència de la 4a. directriu sobre formació a distància fins al 31/12/2020. Igualment, per establir el termini del 31/12/2020 es considerarà la data d’inici del curs.

Tanmateix, des de la DGJ i creiem que amb plena sintonia amb vosaltres, pensem que la part presencial de la formació d'educadors/es en el lleure és molt important i us encoratgem a vetllar perquè en tots els cursos hi hagi una part presencial també en la fase de formació teòrica. En aquest sentit recomanem que, a tots els cursos i sempre que sigui possible, hi hagi un mínim d'un 10 % de les hores de formació teòrica que siguin presencials.

Justament per el què fa a les accions presencials estem acabant de treballar amb Salut un document de requisits en formacions, reunions i altres activitats d'aquest tipus en modalitat presencial i de seguida que el tinguem us el farem arribar.

Ben cordialment

Direcció General de Joventut

Calàbria, 147 l 08015, Barcelona l 93.483.84.33 l 93.483.83.00

23 juliol 2020

En els municipis afectats, la formació es permet, tot i que es recomana la formació telemàtica en tots els casos que sigui possible.

Benvolguts i benvolgudes EELIJ,

En les darreres setmanes, s’han emès diferents resolucions per aplicar mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 a diferents àmbits territorials concrets. Aquestes resolucions inclouen prohibicions, limitacions i recomanacions en les activitats i la mobilitat. En els municipis afectats, la formació es permet, tot i que es recomana la formació telemàtica en tots els casos que sigui possible.

Si la formació és presencial, com ja sabeu, és obligatori l’ús de la mascareta per a totes les persones presents. A més, pel que fa a mesures de prevenció i higiene en els centres de treball –als quals considerem equiparables les instal·lacions on es realitzen els cursos-, s’han d’adoptar, entre d'altres, les mesures següents:

a) Adoptar mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques dels centres de treball i intensitat d'ús, així com garantir la ventilació dels espais i edificis d'acord amb els protocols que s'estableixin en cada cas.

b) Posar a disposició aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida autoritzats, per a la neteja de mans.

c) Adoptar mesures organitzatives en les condicions de treball de forma que es garanteixi el manteniment de la distància de seguretat interpersonal mínima. Quan això no sigui possible, hauran de proporcionar-se als treballadors els equips de protecció adequats al nivell de risc.

d) Adoptar mesures per a evitar la coincidència massiva de persones, tant de les treballadores com de les usuàries, durant les franges horàries en què es prevegi més afluència.

e) Potenciar l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.

Quedem a la vostra disposició per qualsevol dubte o aclariment.

Cordialment,

Direcció General de Joventut

Calàbria, 147 l 08015, Barcelona l 93.483.84.33 l 93.483.83.00

18 de juny

Mesures de protecció establertes pel Govern de Catalunya a través de la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny

Benvolgudes/ts responsables d'EELIJ,

Us traslladem a continuació les mesures de protecció establertes pel Govern de Catalunya a través de la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s'adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2:

1. Aforament en espais tancats (vigent des del 25 de juny)

El nombre màxim d'assistents o participants permesos s'ajusta als paràmetres d'ocupació següents:

a) Com a norma general, s'ha garantir la distància física interpersonal de seguretat equivalent a una superfície de seguretat de 2,5 m2 per persona.

b) S'han de d'establir espais sectoritzats, amb control de fluxos d'accés i sortida independents (no permeables entre si), que han de ser d'un màxim de 1.000 persones i fins a 2.000 persones quan se situen en seients preassignats.

Aquestes indicacions són genèriques i pel nombre de persones que indiquen, fan referència a establiments de grans superfícies. A nivell de les escoles, caldria tenir els espais d’entrada i sortida diferenciats o no connectats entre si. A més, seria convenient que cada alumne tingués una posició assignada de forma permanent.

c) La distància física interpersonal de seguretat i el seu equivalent en superfície de seguretat poden rebaixar-se en el cas que es compleixin totes les condicions següents:

  • Es faci obligatori l'ús de mascareta.

  • Es porti un registre dels assistents o hagi una preassignació de localitats. Entenem que es podria aplicar analògicament de manera que cada persona que entri a l’escola tingui una posició o un espai adjudicat.

  • Es prevegin mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència. Entenem que es podria aplicar analògicament evitant que vàries persones estiguin juntes en els punts on es circula més de l’escola (per exemple, evitar grups de gent a l’entrada, als passadissos, etc.)

2. Mesures generals de protecció i organitzaves a aplicar durant la nova realitat:

Distància física interpersonal de seguretat

  • Tant en espais tancats com a l'aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s'estableix en 1,5 m en general, amb l'equivalent a un espai de seguretat de 2,5 m2 per persona.

  • La distància física interpersonal de seguretat és especialment exigible tant en l'àmbit laboral com entre persones o grups de persones que no mantenen, o puguin no mantenir, una relació i un contacte propers de forma molt habitual.

  • En el cas que no es pugui mantenir la distància de seguretat d'1,5 m entre persones que no mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual és obligatori l'ús de mascareta.

  • No es poden mantenir distàncies inferiors a 1 m en espais tancats, excepte entre persones que mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual o bé per desenvolupar aquelles activitats professionals o d'atenció a persones que requereixen una distància inferior.

Ús de mascaretes

Les persones de sis anys en endavant estan obligades a l'ús de mascareta en els supòsits en qualsevol espai tancat que es trobi obert al públic, sempre que, entre persones que no mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual, no sigui possible mantenir una distància física interpersonal de seguretat d'1,5 m.

Protecció persones vulnerables

Amb caràcter general, les persones titulars de les distintes activitats són responsables d'establir mesures organitzatives que garanteixin una atenció preferent que minimitzi el temps d'estada a l'interior dels locals o establiments i que facilitin la seva mobilitat en l'interior d'aquests, a les persones vulnerables d'acord amb el criteri de les autoritats sanitàries, o bé quan per les seves característiques personals no puguin usar mascareta.

10 juliol2020

L'ús de la mascareta és obligatori per a totes les persones dins les escoles d'educació en el lleure

Benvolgudes i benvolguts responsables d'EELIJ,

Després de diverses consultes que hem tingut, us informem que d'acord amb la Resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s'estableixen noves mesures en l'ús de la mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19, l'ús de la mascareta és obligatori per a les persones de sis anys en endavant a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.

Aquesta resolució exceptua d'aquesta obligació les següents situacions:

  • Les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada per la utilització de la mascareta o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d'autonomia per a treure's la mascareta o bé presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.

  • Tampoc serà exigible en el cas d'exercici físic esportiu a l'aire lliure ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan per la pròpia naturalesa de les activitats l'ús de la mascareta resulti incompatible, d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries".

D'acord amb aquesta normativa, l'ús de la mascareta seria obligatori per a totes les persones dins les escoles d'educació en el lleure, independentment de la distància de seguretat.

Cordialment,

Joan Giralt Salvadó

14 juny2020

Reiniciem l'atenció al públic un dia a la setmana

Reiniciem l'atenció al públic un dia a la setmana, els dimecres de 11.00h a 14.00h durant el mes de juny i tres dies el juliol

Juny: dimecres de 11.00h a 14.00h durant el mes de juny

Juliol: dilluns 16.00h a 19.00h, dimarts de 11.00h a 14.00h i dimecres de 11.00h a 14.00h

Agost: tancat

3 juny 2020

4a Directriu

2 juny 2020

RESOLUCIÓ TSF/1198/2020, de 2 de juny, per la qual s'adopten mesures extraordinàries destinades a les activitats d'educació en el lleure en les que participen menors de 18 anys, per reduir riscos de propagació de la COVID-19.

1 de juny 2020

Cursos suspesos

CURSOS DE SETMANA SANTA: Per Setmana Santa no es podran fer classes presencials, per això hem decidit suspendre els cursos de Setmana Santa

CURSOS ANUL·LATS: TRASPÀS D'INSCRIPCIÓ O RETORN DE DINERS

  1. CURS DE MONITOR/A intensiu de SS de GIRONA ANUL·LAT COVID-19

  2. CURS DE MONITOR/A intensiu de SS de LA BISBAL D'EMPORDÀ ANUL·LAT COVID-19

  3. CURS DE MONITOR/A intensiu de SS de SANT FELIU DE GUÍXOLS ANUL·LAT COVID-19

  4. CURS DE MONITOR/A intensiu de SS de CASTELLÓ D'EMPÚRIES i ROSES ANUL·LAT COVID-19

  5. CURS DE MONITOR/A intensiu de SS de L'ESCALA ANUL·LAT COVID-19

  6. CURS DE DIRECTOR/A intensiu de SS de PALAMÓS i SANT FELIU DE GUÍXOLS ANUL·LAT COVID-19

  7. CURS DE VETLLADORES intensiu de SS de FIGUERES ANUL·LAT COVID-19

  8. CURS DE TRANSPORT ESCOLAR de CASTELLÓ D'EMPÚRIES ANUL·LAT COVID-19

  9. CURS DE PREMONITORS intensiu de SS de l'ALBERA ANUL·LAT COVID-19

  10. CURS DE PREMONITORS intensiu de SS de CAN QUÈ ANUL·LAT COVID-19

  11. CURS DE PREMONITORS intensiu de SS de CA N'OLIVER ANUL·LAT COVID-19

CURSOS ATURATS, PENDENT DE REPROGRAMAR CLASSES:

  1. CURS DE DIRECTOR/A de PALS / FINALITZAT ONLINE (2a directriu)

  2. CURS DE MONITOR/A de GIRONA / FINALITZAT ONLINE (2a directriu)

  3. CURS DE MENJADORS ESCOLARS i MANIPULACIÓ D'ALIMENTS de FIGUERES / FINALITZAT

  4. CURS DE MENJADORS ESCOLARS de CASTELLÓ D'EMPÚRIES / FINALITZAT

  5. CURS DE TRANSPORT ESCOLAR de ASETRANS / FINALITZAT

  6. CURS DE MONITOR/A de CAMBRA DE COMERÇ DE PALAMÓS: Pendent de finalitzar presencialment

CONSULTA ELS NOUS CURSOS CONVOCATS: CALENDARI ESTIU 2020 / NOUS CURSOS CONVOCATS


30 d'abril 2020

3a Directru

17 d’abril 2020

2a Directriu

13 març 2020

SUSPESES TOTES LES CLASSES

El govern ha decidit tancar tots els centres educatius de Catalunya a partir del divendres 13/03/2020. Això inclou escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional. La decisió s'ha pres per prevenir la propagació del coronavirus, per aquest motiu suspenem totes les classes des del 13/03/2020 fins a nou avís