EL MAS GORGOLL

Casa de colònies el Mas Gorgoll de Palamós

Els cursos de premonitors sempre es porten a terme en cases de colònies de primera categoria en quant a instal·lacions i equipaments, neteja i alimentació. L’Escola l’Empordà i les entitats col·laboradores seleccionen molt acuradament per aquests cursos les instal·lacions que més s'adapten a les necessitats d’aquest tipus d’activitats

Aquesta casa de colònies està a Palamós al cor de la Costa Brava. El mar ha definit la personalitat de la pròpia de Palamós, municipi del Baix Empordà en què trobem aquesta masia rehabilitada i adaptada amb estil mariner que acull estades de tot tipus.

A peu de la platja i del passeig marítim, és una casa de colònies amb amplis espais interiors i exteriors, amb acollidores terrasses i esplanades de joc. Ofereix diferents blocs d'habitacions independents, amb accés directe, fet que permet l'allotjament de diferents grups sense interferències. Disposa de quatre menjadors, servei de cuina casolana i sales d'activitats.

Des de l'organització dels cursos de premonitors ja fa uns anys que hem aprofitat i gaudit de la casa i els seus equipaments per portar a terme els nostres cursos.

Els joves que fan el curs de premonitors al Mas Gorgoll, passen tres dies en plena natura treballant l'educació en valors que els proporcionen aquests cursos

L'objectiu general dels cursos consisteix en que l'alumne acabi amb una visió àmplia i general del món del lleure i hagi conviscut amb els seus companys de curs amb la mateixa metodologia utilitzada en aquest món, havent practicat diverses tècniques educatives com jocs i tallers i sigui conscient que la dinamització a partir d'activitats de lleure només és possible si s'hi impliquen en l'organització i la gestió de les mateixes i que l’educació en el lleure encara es pot portar a terme des del voluntariat.

Com arribar-hi: 

En cotxe: Aneu per l'AP-7, sortida 9 A (Maçanet-Sant Feliu de Guíxols-Palamós ), continueu direcció a Palamós (32 Kms.) i agafeu la sortida 324 (Palamós centre) i  a 150 metres  veieu el Mas Gorgoll a mà dreta, una casa gran color palla i amb palmeres.  

Transport públic:

Distàncies principals

Un paisatge natural incomparable

El paisatge palamosí és la combinació harmònica de la plana de l’Aubi, les Gavarres i la Mediterrània. La conca de la riera Aubi ocupa 42,6 km2, recorre la depressió del corredor Palamós-Palafrugell al llarg de 8,5 km2 i arriba al mar a es Monestrí a Sant Antoni.

El terme de Palamós s'integra de ple a la marina brava del Baix Empordà, la qual, dins la unitat paisatgística i morfològica de la Costa Brava, s'estén des de les roques del Racó, al límit meridional de la platja de Pals, fins a la cala dins d´una depressió tectònica que es coneix com el corredor de Palafrugell-Palamós, el qual separa les Gavarres dels contraforts més meridionals del massís de Begur, zones muntanyoses de l'extrem septentrional de la Serralada Litoral catalana.

Palamós