EL CASAL DE L'ALBERA

Casa de colònies el Casal de l'Albera

Els cursos de premonitors sempre es porten a terme en cases de colònies de primera categoria en quant a instal·lacions i equipaments, neteja i alimentació. L’Escola l’Empordà i les entitats col·laboradores seleccionen molt acuradament per aquests cursos les instal·lacions que més s'adapten a les necessitats d’aquest tipus d’activitats

Aquesta casa de colònies està situada al veïnat de Canadal de La Jonquera (Alt Empordà) al privilegiat Paratge Natural de l’Albera. El Casal de l'Albera és un lloc genuí per a deixar enrere la rutina però molt a prop dels amics i la natura.

Des de l'organització dels cursos de premonitors ja fa uns anys que hem aprofitat i gaudit de la casa i els seus equipaments per portar a terme els nostres cursos.

Els joves que fan el curs de premonitors al Casal de d'Albera, passen tres dies en plana natura treballant l'educació en valors que els proporcionen aquests cursos. 

L'objectiu general dels cursos consisteix en que l'alumne acabi amb una visió àmplia i general del món del lleure i hagi conviscut amb els seus companys de curs amb la mateixa metodologia utilitzada en aquest món, havent practicat diverses tècniques educatives com jocs i tallers i sigui conscient que la dinamització a partir d'activitats de lleure només és possible si s'hi impliquen en l'organització i la gestió de les mateixes i que l’educació en el lleure encara es pot portar a terme des del voluntariat.

Com arribar-hi: 

Afores, s/n (Veïnat de Canadal)  17700 La Jonquera

Per arribar-hi des de Figueres agafeu la carretera nacional direcció La Jonquera. Abans d'entrar a La Jonquera (rotonda del parc de Bombers, primera sortida a la dreta) veureu una carretera amb indicacions al Restaurant Fogons de Canadal. Seguint sempre aquestes indicacions, abans d'arribar al restaurant, veureu la casa de colònies a l'esquerra de la carretera.

Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera

El Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera constitueix una unitat ecològica i paisatgística de gran qualitat on pot observar-se la transició entre les espècies pròpies de la serralada pirinenca i les més típicament mediterrànies; tot plegat inserit en una zona dominada per les roques metamòrfiques dels Pirineus, esquists i pissarres.

Està constituït per dos sectors ben diferenciats un d'occidental, el de Requesens- Baussitges i l'oriental de Sant Quirze de Colera-Balmeta separats per la zona del conegut coll de Banyuls.

El Casal de l'Albera es troba prop de la zona protegida dels estanys de la Jonquera, a l'extrem meridional del terme municipal de la Jonquera, En èpoques de migració molts ocells hi troben repòs i aliment, especialment els que han de travessar el Pirineu en direcció nord en dies de tramuntana. Aquesta zona es troba protegida pel Pla general d'urbanisme de la Jonquera i està inclosa en el Pla d'espais d'interès natural (PEIN)

ENTORN PRIVILEGIAT

El Casal de l’Albera es troba situat en un entorn privilegiat al límit del Paratge Natural de l’Albera. Molt a prop hi trobem també el Parc Natural del Cap de Creus i el dels Aiguamolls de l’Empordà.