CAN QUÈ D'ESPONELLÀ

Una casa amb 300 anys d'història

Casa de colònies Can Què d'Esponellà

Els cursos de premonitors sempre es porten a terme en cases de colònies de primera categoria en quant a instal·lacions i equipaments, neteja i alimentació. L’Escola l’Empordà i les entitats col·laboradores seleccionen molt acuradament per aquests cursos les instal·lacions que més s'adapten a les necessitats d’aquest tipus d’activitats

Can Qué és una casa de colònies situada a les afores del petit poble rural d’Esponellà, Comarca del Pla de l’Estany. La casa és un masia del S.XII que està totalment restaurada. Can Qué es troba en plena natura, on la vegetació i la fauna és molt diversa gràcies a la proximitat que hi ha amb el riu Fluvià.

Es tracta d’una bonica casa de poble reconvertida en casa de colònies a la població d’Esponellà, molt a prop de Banyoles. Molt ben equipada que disposa d’instal·lacions esportives i una extraordinària piscina amb un molt bon servei de cuina. 

Des de l'organització dels cursos de premonitors ja fa uns anys que hem aprofitat i gaudit de la casa i els seus equipaments per portar a terme els nostres cursos.

Els joves que fan el curs de premonitors a Can Què d'Esponellà, passen tres dies en plena natura treballant l'educació en valors que els proporcionen aquests cursos

L'objectiu general dels cursos consisteix en que l'alumne acabi amb una visió àmplia i general del món del lleure i hagi conviscut amb els seus companys de curs amb la mateixa metodologia utilitzada en aquest món, havent practicat diverses tècniques educatives com jocs i tallers i sigui conscient que la dinamització a partir d'activitats de lleure només és possible si s'hi impliquen en l'organització i la gestió de les mateixes i que l’educació en el lleure encara es pot portar a terme des del voluntariat.

Com arribar-hi: 

Per anar-hi heu d’anar direcció Banyoles i sense entrar a Banyoles, direcció Olot girar a la cruïlla de FIGUERES-ESPONELLÀ, seguint la carretera arribareu a Esponellà. 

La casa de colònies està dins el poble però per anar-hi heu de sortir d’Esponellà direcció a Figueres i girar a la cruïlla del Càmping.

Un paratge natural incomparable

Aquest paratge natural us permetrà conèixer una altra de les particularitats del territori del Pla de l’Estany. Uns indrets que, si les pluges són generoses, es convertiran en un passeig molt bonic a prop d'Esponellà. Una extraordinària per visitar el Salt de Martís i l’Estany d’Espolla, també coneguda com la Platja d’Espolla. L’estany d’Espolla és famós per l’existència dels triops (coneguts per la gent de la zona com a "tortuguetes"), uns petits crustacis carnívors que s’alimenten d’insectes i larves quan l’estany està ple d’aigua. Els triops es reprodueixen mitjançant ous, els quals romanen en el fang de l’estany d’Espolla esperant l’arribada de l’aigua per desenvolupar-se.

Cal destacar que l’estany temporal d’Espolla està inclòs en el PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) de la Generalitat de Catalunya.

Salt de Martís