OPISKELU

Sinun tulee suorittaa lukiokoulutuksen oppimäärä enintään neljässä vuodessa. Voit kuitenkin hakea lisäaikaa opintojen loppuun saattamiseen. Tämän lisäksi voit väliaikaisesti keskeyttää opintosi seuraavien syiden perusteella (Lukiolaki 23§): 

1. asevelvollisuus, siviilipalvelus tai naisten vapaaehtoinen asevelvollisuus
2. sairaus
3. vanhempainvapaa tai
4. muu perusteltu syy. 

Näistä todistus opintosihteerille. 

Opintojen etenemiseen teet suunnitelman yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa. Voit opiskella jokaisessa periodissa 1-5 opintojaksoa (=kurssia). Opiskelu tapahtuu verkko-oppimisympäristössä (itslearning, Classroom ym.) olevan materiaalin ja opettajan siellä antamien ohjeiden ja aikataulun avulla. Opintojaksolle tarvitset yleensä myös oppikirjan, joka on mainittu ylävalikon Oppiaineet-kohdassa kunkin opintojakson yhteydessä. 

Opettaja ja opiskelija ovat säännöllisesti yhteydessä periodin aikana. Seuraa oppimisympäristön ilmoituksia ja opettajan lähettämiä Wilma-viestejä. Koululla tapahtuvaa lähiopetusta ei ole, mutta useilla opintojaksoilla järjestetään muutamia etätunteja verkon välityksellä iltaisin. Opettaja ilmoittaa niistä periodin alkaessa. Etätunnit ovat tärkeä osa oppimisprosessia ja silloin kannattaa myös käyttää mahdollisuutta kysellä opeteltavista asioista. Ole siis mukana etätunneilla aina kun mahdollista. Etätunteja varten hanki kuulokemikrofoni (headset). Tarkemmat ohjeet löydät myöhemmin kohdasta Etätunnit. 

Periodin päätteeksi on yleensä koe, johon ilmoittaudut koulun kotisivulla olevalla nettilomakkeella opinto-oppaan kalenterissa mainittuun päivämäärään mennessä. Etäopiskelija voi osallistua myös päivälukion tai Vantaan aikuislukion opetukseen, mikäli ryhmissä on tilaa. Opiskelijan tulee itse ottaa yhteyttä kyseiseen lukioon ja selvittää, miten sinne voi ilmoittautua. Toisessa lukiossa opiskeltaessa opiskelijaan sovelletaan kyseisen lukion ja opintojakson ohjeita (läsnäolovelvoitetta, arviointiperiaatteita jne.).