Taller de flotabilitat

A QUI S'ADREÇA

Alumnes de tots els cicles de primària.

OBJECTIUS

Conèixer el concepte de flotabilitat així com quins factors poden condicionar que un objecti suri o no. Que els alumnes identifiquin quins objectes suren i quins no, trobar les raons d’aquest comportament i ser capaços de determinar-lo a priori, abans de fer les proves.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT

L'activitat és eminentment pràctica i permetrà als alumnes veure si objectes de diferents formes, masses i materials suren o no suren. Un cop feta la part experimental es buscarà que és allò que cal tenir en conte a l'hora de determinar si un objecte sura o no i s'intentarà que els alumnes puguin preveure si un objecte s'enfonsarà sense necessitat de posar-lo a l'aigua. Es posarà l'exemple pràctic del submarí.

DESENVOLUPAMENT

Metodologia: Activitat pràctica de laboratori que intercalarà explicacions teòriques, amb la participació de l'alumnat a l'hora de formular hipòtesis, comprovar-les extreure'n conclusions,

Durada: 45 minuts

Nombre d’assistents per sessió: 15 alumnes.

Lloc de realització: Laboratori de l’Escola del Mar de Badalona.

Material didàctic: Dossier de la pràctica.

Calendari: Durant el curs escolar.

Horari: Matins de dilluns a divendres i tardes de dimecres.

Preu: 5,42 €/grup de cicle inicial de primària i 0,54 €/alumne de cicle mitjà de primària.

Contacte i inscripció:

Per telèfon a l’Escola del Mar

Tel. 933843674

OBSERVACIONS

Aquest taller es fa al laboratori conjuntament amb un altre que es desenvolupa a l'aquàrium. Això permet treballar amb grups de fins a 30 alumnes: 15 a l'aquàrium i 15 al laboratori durant els primers 45 minuts que després s'intercanvien en la segona sessió de la mateixa durada.