A. Formøde på praktikstedet

Tidsfristen for kontakt til praktiksted fremgår af tidsplanen for praktikplaceringen og af praktikbrev, som deles med praktiksted og studerende inden praktikstart (via praktikportalen).

Når den studerende i 1., 2. eller 3. praktikperiode har fået tildelt et praktiksted, skal den studerende tage kontakt til sit praktiksted og aftale et formøde.


Hvad er et formøde? 

I pædagoguddannelsen skal man som studerende deltage i et møde med praktikstedet forud for praktikstart. Udformningen og tilrettelæggelsen af mødet kan variere fra praktiksted til praktiksted. Nedenstående gennemgang af formødet skal derfor ses som en generel beskrivelse. 

Den studerende kontakter praktikstedet for aftale 

Når praktikstederne har modtaget besked fra professionshøjskolen om, hvem de skal modtage som studerende i den kommende praktikperiode, kontakter den studerende praktikstedet for at aftale tid til et formøde inden praktikperiodens begyndelse. 

Straffe- og børneattest indhentes inden praktikstart 

Det er et krav i alle kommuner og regioner, at praktikstedet indhenter en straffe- og børneattest inden praktikstart. På enkelte praktiksteder får man som studerende ikke mulighed for at starte i praktikken før attesterne er indhentet. Derfor vigtigt at få dem indhentet i god tid inden praktikstart. I nogle kommuner kan behandlingen tage op til to uger. Det er praktikstederne, der som oftest har dokumenterne til indhentning af attesterne. De udfyldes mange steder under formødet. Dvs. som studerende er man nødt til at besøge eller kontakte praktikstedet for at høre om deres procedurer for indhentning af attester. 

Målet med formødet kan være: 

at den studerende ser og oplever sit kommende praktiksted 

at den studerende mødes med sin kommende praktikvejleder og praktikstedets brugere og personale 

at den studerende får underskrevet lovbefalede attester (fx straffe- og børneattest)

at praktikvejlederen gennemgår praktikbeskrivelsen med tilhørende uddannelsesplan for praktikperioden 

at den studerende stiller spørgsmål til, hvorledes man kan udarbejde konkrete læringsmål på det pågældende praktiksted 

at den studerende og praktikvejleder drøfter og indgår aftaler om ansættelsesforhold og funktionsområder, herunder orienterer om arbejdsplan, mødetider, ferie, fridage, transport og andre særlige forhold af betydning for praktikforløbet