sisè

CARNAVAL 2020

El carnaval ha sigut molt entretingut, no només la disfressa d'aula sinó també les individuals.

Cada una de les classes va realitzar una disfressa representant el seu nom d'aula: cultures del mediterrani i reivindicació de les fronteres.

Mirau les fotos que ens vam fer!

Més fotos!!!Exposició: PROHIBIT NO TOCAR!

Els de sisè ens hem animat a assistir a l'exposició de matemàtiques que es trobarà a la Misericòrdia durant les pròximes setmanes. Hem tingut molta sort de poder gaudir i aprendre amb les propostes matemàtiques que el Museu de Matemàtiques de Catalunya ha instal·lat. És una exposició que ja ha passat per diverses localitzacions de Catalunya i ha tingut tan bona acollida com la que li han donat els nostres infants.

Ens hem quedat amb algunes idees per poder portar-les a l'aula i seguir experimentant!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

fundació pagesos solidaris

En el treball del tema central del centre d'aquest curs escolar: Mediterrània present i futur, hem rebut una visita molt especial.

Al llarg dels darrers mesos hem estat parlant de la situació actual del Mediterrani, fent especial èmfasi a les desigualtats que trobem al nostre voltant, les barreres que posam com a societats, etc. I la visita d'avui ens ha apropat l'experiència d'una dona que ha viscut en primera ma la guerra i les conseqüències de la mateixa. Ens ha servit per posar-nos a la seva pell i conscienciar-nos de la importància d'obrir les nostres portes a tothom.

XERRADA MENJADOR

Avui hem rebut la visita del coordinador de menjador i de la cap de cuina per explicar-nos i recordar-nos com funciona aquests servei, com es confeccionen els menús, normes de funcionament... Moltes gràcies per la vostra informació.

TALLERS SANT ANTONI

Tota l'escola, com cada any, hem gaudit de la diada de Sant Antoni. Hem pogut fer diversos tallers que ens han obert les portes a la tradició dels oficis, així com també hem pogut veure d'aprop el dia a dia d'un cantant de Rap.

Malauradament la pluja no ens hagi deixat compartir un moment molt especial, en Mateu Xurí ha vingut a l'escola i ens ha dedicat un parell de gloses.

A la web de l'escola hi ha més imatges d'aquest dia.

amistat invisible

Un Nadal més, les i els nostres alumnes ens hem fet l'amic invisible. Ha hagut molt de nervis mentre esperàvem els nostre torn per obrir el regal. Hem vist coses molt originals, a on s'han utilitzat moltíssims objectes de material reciclat. Si voleu saber que ens hem regalat, ja sabeu, mirau les fotos.

PAS, primers auxilis

Des de l'àrea d'educació física, relacionat amb un dels seus blocs de continguts, fa temps que creim necessari que els alumnes sàpiguen que fer en cas d’emergència . El saber com actuar, ha estat l’objectiu principal del taller duit a terme aquesta setmana per les/els nostres alumnes. Amb un material audiovisual molt adient hem pogut conèixer la teoria bàsica davant casos molt comuns a la nostra vida quotidiana. Després hem passat a la pràctica. OBJECTIUS:

• Saber actuar davant un accident.

• Practicar les actuacions més bàsiques: PAS.

• Conèixer i experimentar els protocols d’actuació.

ICAPE

A sisè ja hem començat amb el projecte d'ICAPE d'aquest curs escolar. Avui hem començat a situar-nos en el món cooperatiu, intentant entendre allò que caracteritza les cooperatives doncs n'haurem de crear una.

Us anirem explicant tot allò que feim al site d'ICAPE, on anirem actualitzant tota la informació nova. Podreu trobar-ho al següent enllaç, clicant AQUÍ

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

l'aventura dels plànols

Els dia 24 de setembre els dos grups de 6è vàrem participar en l’activitat L’aventura dels plànols. Amb l’ajut del plànol que ens proporcionaren a l’oficina d’informació de la Plaça d’Espanya, els alumnes ens guiaren per arribar tots junts al CentMat. Vàrem fer diversos recorreguts als mapes, segons les pautes del mestres. També analitzàrem les mides preses durant el recorregut: amb estimació, amb passes i amb cinta mètrica.