FINAL DE CURS 2017

Ja s'ha acabat el curs. Ha estat un any ben intens i ple d'activitats noves, a on el treball cooperatiu ha estat l'eix vertebrador de la nostra feina diària. Però ara ja és temps de vacances i que millor manera d'acabar el curs que amb una bon capfico a la piscina. Idò res, amb aquesta imatge fresqueta, ens acomiadam de tots vosaltres fins el setembre. Bon estiuuuuuuu!!!!!

LES COOPERATIVES DECORAKIDS I COOPERART DONEN EL 15% DELS SEUS BENEFICIS A LA PLATAFORMA "SóLLER AMB ELS REFUGIATS"

Una vegada finalitzada l'activitat "emprendre a la meva escola" cal destinar una part dels nostres beneficis a una ONG. Hem triat la plataforma "Sóller amb els refugiats" a on hi ha professors/es de la nostra escola que participen com a voluntaris. Ells ha viatjat fins aquests camps per a refugiats i coneixen de primera mà les necessitats d'aquestes persones, que han de deixar ca seva, escapant d'una guerra. Enhorabona per la feina que feis!

Entrega del xec amb la donació al professor Miquel Piulats, voluntari de Sóller amb els refugiats.

ACAMPADA FINAL DE CURS:

S'ILLOT, MAIG 2017

Com cada any, arriba el final del curs, i toca fer una de les activitats que més agrada als nostres nins/es. Enguany, ja és la segona vegada que quedam a dormir fora de casa, a més d'un munt de sortides que hem fet plegats. Això demostra la bona convivència i el bon clima que es respira aquests dos dies. Els nins ho han passat "super", no ha hagut temps d'avorrir-se ni estar un moment sense fer res. Ells ja vos aniran contant tot el que han fet. Nosaltres vos deixam un recull de fotos per a poder veure com han disfrutat...

Fins l'any que ve!!!!

ICAPE

Aquí teniu l'enllaç a la noticia sobre el mercat ICAPE, de l'activitat Emprendre a la Meva Escola), activitat que vàrem presentar a principi de curs. La valoració que fan els/les nostres alumnes és molt positiva. Ells mateixos, a la darrera assemblea de socis/es, vàrem ser conscients de totes aquelles coses que caldria canviar per millorar com a empresaris i ser molt més competitius. Però cal dir que, per ser la primera vegada, els resultats han estat molt positius.

Video IB3

Diario de Mallorca

FOTOS PROCES ELABORACIÓ PRODUCTES

clicau aquí

FOTOS MERCAT PLAÇA MAJOR

clicau aquí

clicau aquí

LLIURAMENT PERMÍS DE VENDA A PALMA

UNICEF ENS PRESENTA...

EL SUPERAGENTE WASH

Des de UNICEF hem fet una activitat centrada amb els drets dels infants, sobretot, pel que fa a valors que cal recordar i reforçar a les aules. Les dinamitzadores ens han mostrat vídeos i fitxes, a on es donaven exemples de coses que haurien de millorar. Aquí teniu més informació informació sobre l'activitat.

VISITA-XERRADA:

SETE BENAVIDES

Des de l'àrea d'educació física, posam en marxa un cicle de xerrades amb esportistes reconeguts pels seus èxits esportius. En aquest cas, el esportista olímpic, Sete Benavides, que ens contà com es va iniciar dins el món esportiu i un poc el seu recorregut a nivell competitiu. Gràcies per la teva visita!

APRENEM A PARTICIPAR, AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Aprenem a participar, és una activitat nova que ofereix l'ajuntament de Marratxí, a on l'objectiu principal és conèixer un poc més el nostre municipi i la seva organització.

La primer activitat consta d'una xerrada a l'aula i una proposta de noves instal·lacions necessàries o millores de les que ja disposa el municipi. A la segona activitat, dins el saló de plens de l'ajuntament, els alumnes presenten les seves propostes a la resta de companys, les quals són votades per la resta. Tot això, amb la visita d'un regidor i d'altres membres de la corporació local.

Més envant, farem una tercera activitat, però juntament amb altres alumnes d'altres centres i el batle de Marratxí. Ja vos contarem...

Aquí teniu un grapat de fotos de les dues primeres activitats:

LA RUA

I

CARNAVAL AL LICEU

Un any més, després de molta feina i il·lusió, vàrem poder gaudir d'uns dies de molta festa i rialles. La nostra Rua va anar acompanyada de les disfresses lliures al dia següent. Encara que sabem que les mama i els papas teniu moltes imatges d'aquests dies, volem compartir les nostres amb tots vosaltres.

Gràcies per la vostra ajuda!

SANT ANTONI

Diada de Sant Antoni al Liceu. Hem visitat diferents tallers d'oficis tradicionals, a on hem pogut conèixer com es fabricaven o elaboraven diferents tipus de productes. Mirau el nostre àlbum de fotos :

Sant Antoni para lloves

per dins mates i clapers

per guanyar quatre doblers

per comprar sabates noves.

Sant Antoni va per mar

sonant una campaneta

amb sa seva guitarreta

tots es peixos fa ballar.

COMENÇAM EL SEGON TRIMESTRE...

PREPARANT NADAL!!!

DECORAM PASSADISSOS I L'ARBRE DE NADAL:

Els alumnes de F.P ens han vengut a ajudar per fer la decoració de l'arbre de Nadal. Cd's, paper de regal i un poc de cola... i wuala... un arbre de Nadal ben colorit i brillant.

Clicau per veure l'àlbum

CINEMA DE NADAL a l'auditori d'Es Baluard a veure "El día més curt"

"El Dia Més Curt és un esdeveniment internacional nascut el 2011 amb la intenció de fomentar el curtmetratge i apropar aquest gènere a la ciutadania..."

Clicau per veure l'àlbum

AMIC INVISIBLE:

Un any més ens visita l'amic invisible ple d'idees i bona feina amb les creacions que ens ha portat. Mireu tot el què hem rebut...

5eA/B

Clicau per veure l'àlbum 5A i aquí per veure el vídeo

Clicau per veure l'àlbum 5B

SORTEIG PANERA DE NADAL:

Vos deixam un vídeo de com vàrem fer els sorteig de les paneres de nadal, així com unes fotos de les persones que varen guanyar les paneres.

Clicau per veure el vídeo

ACAMPADA I SENDERISME RUTA GR221

Enguany, tornàrem a gaudir del refugi de Son Amer, gràcies al premi obtingut per un treball realitzat per els nostres alumnes al concurs de joguines i reciclatge. Varen ser dos dies intensos d'activitats, tant pel que fa al projecte de senderisme com per el coneixement de la finca de Menut amb una activitat sobre les llavors i el bosc. També vàrem fer un taller de jocs de taules amb material reciclat, sessió de cinema... En poques paraules, ho passàrem superrrrr!

ENS VISITA NA DÀMARIS GELABERT

Na Dàmaris Gelabert (Barcelona, 1965) és pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils.

Cançons que es canten diàriament dins de l'àmbit escolar i familiar pel seu contingut pedagògic útil en la formació d’hàbits i rutines, d’ensenyaments bàsics i de valors educatius.

Per veure uns vídeos clicau als enllaços:

Vídeo 1/4

Vídeo 2/4

Vídeo 3/4

Vídeo 4/4

ICAPE

Com ja sabeu, enguany participam al projecte ICAPE, a on els nostres alumnes han de crear una cooperativa. Ja duim les feines ben avançades. Aquí vos deixam un enllaç amb uns videos i fotos de com vàrem triar els càrrecs de la cooperativa, quins productes volíem fabricar, moments de la creació dels diferents documents de constitució de la cooperativa...

(Aquí teniu més informació sobre aquest projecte)

SORTIDA TEATRE PRINCIPAL:

"Romeu i Julieta"

Espectacle de titelles i dansa. Música de Serguei Prokofiev

Versió: Companyia Per Poc

La companyia Per Poc ha fet una adaptació per a narrador de l’obra Romeu i Julieta de William Shakespeare. Els titelles desenvolupen l’acció sobre la música descriptiva del ballet de Serguei Prokofiev, que porporcionarà en cada moment la tensió dramàtica de les escenes.

Es tracta d’una proposta molt visual, en què el protagonista principal és la música. La companyia s’encarrega d’il·lustrar la història amb l’objectiu d’explicar l’argument i mostrar altres maneres de treballar amb la música clàssica i obrir-la a un públic nou.

L’obra de William Shakespeare ha estat transformada en un text per a narrador, ja que els titelles no poden parlar. Els colors dels personatges, les seves textures, així com la il·luminació de les escenes, vénen donats pel guió i la música.

Per veure una mica del Romeu i Julieta de Per Poc:

http://www.youtube.com/watch?v=FPjWlvI8d4o

ARQUITECTIVES (http://www.arquitectives.com/educacion)

Un grup d'alumnes ens ha explicat, breument, el que hem fet en aquestes sessions:

"En aquesta activitat en Sebastià ens ha ensenyat que la contaminació afecta molt al planeta i a les persones. Hem fet una sèrie d'activitats on hem aprés com millorar el mal que hem fet. Vàrem fer una activitat de moodle que ens preguntaven moltes coses i al final ens deien el que contaminàvem en un any. Vàrem fer unes bolles que tenien llavors de pèssols, remolatxa i enciam, les varem plantar i així podria créixer i agafar els seus fruits. Hi ha dos tipus de ciutats, compacta i dispersa. A les compactes esta tot junt i es mes fàcil anar d'un lloc a un altre, i la dispersa esta tot separat i contamina més. Varem veure un vídeo de un senyor vell que deia que en 50 anys si seguim així contaminant l'oxigen ja no el podríem respirar perquè seria tòxic".

Enllaç a l'àlbum aquí