son fornés

Encetat el tema de la Prehistòria a l'aula, no hi ha millor manera d'anar a conèixer in situ aquesta etapa que visitant el jaciment talaiòtic de Son Fornés i el seu museu. Hem descobert com era la vida quotidiana de les comunitats que habitaren Es Pla de Mallorca i concretament Son Fornés en l’època talaiòtica i els canvis i transformacions que patiren en moments posteriors. Ens ho hem passat d'allò més bé!

experimentam mitjançant l'Observació de les plantes

Observar els éssers vius i la seva relació amb el medi és un dels nou objectius específics que està estipulat en el currículum de ciències naturals de les Illes Balears. I és que resulta que l'experimentació que hem duit a terme durant setmanes ha aconseguit això:

  • Veure amb els nostres ulls com, tant la mateixa planta com plantes diferents, en condicions diverses (dins la classe rebent llum solar, dins la classe a ombra, dins un armari i a l'aire lliure) es densenvolupen, creixen i es relacionen diferent.

Ha estat un procés molt enriquidor i hem gaudit de valent aprenent amb les plantes.

Matemàtiques manipulatives

Les matemàtiques requereixen un nivell d'abstracció elevat i en ocasions, avançam el seu aprenentatge a fases en què encara el seu pensament està basat en el concret i, a més, els hi demanam avançar en el currículum sense haver assentat bé els conceptes anteriors. Així, s'intenta que abans de passar a les experiències abstractes, es passi per una sèrie d'experiències manipulatives per poder entendre i aconseguir un aprenentatge significatiu. L'ús del material per a matemàtiques manipulatives ha d'estar adequat a cada moment de l'aprenentatge, perquè serveix per acompanyar, per facilitar, per ajudar... i mai és la fi en si mateix.

Maria Montessori deia que "el nen té la intel·ligència a la mà", en referència al seu convenciment profund que els nens i les nenes aprenen molt millor els conceptes a partir de la manipulació i l'experimentació, perquè d’aquesta manera la informació arriba directament al seu cervell.

CARNAVAL LLIURE

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

rua 2020

I tant sí ha valgut la pena! Què bé ens ho hem passat amb la tant estimada Rua, un dels dies que tots marcam al calendari tot just comença el curs. Després d'intenses setmanes de treball, d'idees que venien i se n'anaven i de llargues i profitoses discusions, a la fi hem pogut mostrar a la tota la comunitat educativa de la nostra escola la disfressa d'enguany: mapes de la nostra estimada Mallorca, on cada un de nosaltres ha marcat la seva ruta verda per fer caminant o amb bicicleta, i tot gràcies al Google Maps.TOTS SOM UN

Amb l'esforç individual aconseguirem una Mediterrània millor

visita a la finca de Sa Canova (Sa Pobla)

Per encetar el tema de les plantes hem anat a Sa Canova. Allà hem experimentat amb els nostres sentits moltes de les plantes de Mallorca que tenen un ús medicinal. Una de les activitats que més ens ha agradat ha estat una fantàstica gimcana molt "plantil".

taller de sensibilització migratòria

Aprofitant que el tema central d'enguany és la Mediterrània i sabent del gran moviment migratori que es du a terme en ella, en Joan ens ha vengut a fer un taller de titelles per entendre la multiculturalitat com una oportunitat d'expressar-nos i conèixer-nos mútuament, d'intercanviar experiències, coneixements i valors.

l'orquestra simfònica de les ib


Hem assistit a un concert de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears a un entorn excepcional com és el Teatre Principal de Ciutat.


aJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Estudiar l'ajuntament i les seves funcions dins la comunitat és un dels temes d'enguany. Dins el programa d'Aprenen a participar, l'hem visitat i hem duit a terme un simulacre d'un ple.

SEGON TRIMESTRE

els regals de l'amistat invisible
CANTAM EL NADAL

20191218_123424.mp4

VISITAM EL TEATRE PRINCIPAL

Amb el Nadal a punt de tocar les nostres portes, hem pogut vivenciar de primera mà la feinada que realitza tot l'equip de treballadores i treballadors del teatre, preparant un dels concerts més esperats de l'any. El mes qui ve hi tornarem per gaudir de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

caixaforum: l'energia

Amb la visita al Gran Hotel, hem duit a terme una sèrie d'experiments per comprendre millor el concepte d'energia.

CAMP D'APRENENTATGE D'ORIENT

Hem anat al camp d'aprenentatge d'Orient i hem anat al Salt del Freu, hem trobat sitges, forns de calç i hem parlat d'oficis antics de Mallorca. També hem visitat la possessió de Comasema i hem vist de primera mà el funcionament d'una tafona i hem conegut com es vivia a la nostra illa temps enrera. Però, sobretot, hem gaudit de passar dos fantàstics dies de contacte amb la natura i en companyia dels amics i amigues.

PRIMER TRIMESTRE