Objectius

En aquesta fase plantegen d'addició de dos aspectes clau per l'EDC: fortaleses i punts a millorar detectats en la diagnosi relacionat amb la consecució del Projecte Educatiu del Centre (PEC), i plasmar la visió del centre en l'àmbit digital.

Millorar l'acolliment digital de la comunitat educativa

Actuacions

Organitzar i comunicar a les famílies de formacions relacionades amb la cultura digital dins del centre.

Recerca de formacions per famílies relacionades amb la cultura digital i creació d'un recull de les formacions proposades.

indicadors

Assistència del 50% de les famílies que s'hagin apuntat.

Fitxa

Càpsula formativa de la cultura digital del centre.

Durant el mes de setembre o octubre es proposa una càpsula formativa pel professorat nouvingut, així com aquell que mostri interès. En aquesta càpsula s'informa dels següents aspectes que també es poden trobar al Drive de l'escola: connexió Wi-Fi amb el portàtil / mòbil, ús del Classroom, xarxes socials utilitzades pel centre i compartir les fotos de l'alumnat al Drive, entre d'altres.

El 90% del professorat nouvingut assisteix a la càpsula formativa proposada. 

Elaboració de tres documents d’acollida: un per a l'alumnat, un per a docents i un per a les famílies.

S'elabora una pla d'acollida digital per a l'alumnat i per als docents. Pel que fa al document de l'alumnat s'inclouen els següents apartats: funcionament bàsic del portàtil i a qui contactar en cas d'agun problema, funcionament del Classroom i ús ètic de l'entorn digital. Quant als docents, el document inclou: informació bàsica (connexió PDI amb ordinador, funcionament fotocopiadora i connexió-contrasenya WiFi, entre d'altres), taula amb un recull d'aplicacions senzilles per fer-ne ús a l'aula i funionament del Classroom).

El document plantejat per a les famílies ha de ser un document breu i visual (amb imatges) del funcionament de les diferents plataformes que s'utilitzen des de l'escola per exposar informació rellevant. Pel que fa al TPVEscola, es crea una guia de com realitzar pagaments; quant al Classroom, es presenta com es veuen les tasques penjades pel professorat per tal que puguin ajudar fills/es; en relació amb la pàgina web, s'elabora una guia per trobar la informació rellevant que és penjada; i, finalment, es mostren les xarxes socials utilitzades des de l'escola (Instagram, Twitter i Youtube).

Tots els documents estàn fets i validats en un clàustre. Totes les famílies coneixen l'existència d'aquests documents. Tots els docents coneixen l'existència d'aquests documents.