RECURSOS

Aquesta secció es troba en construcció.

S'hi poden consultar diferents recursos com:

    • Informació de llocs web educatius

    • Recursos pel professorat

    • Bibliografia

Xarxa Social del Consell Esclar de Catalunya

Actuació extraordinària: recursos per al professorat. Activitats d'autoaprenentatge.

Orientacions del Departament davant la situació de confinament.

GSuite Catalunya (@GSuiteCAT). Col.lecció de videotutorials de Classroom per a docents, alumnat i administradors/es de la consola de @GoogleForEdu.

Portal de suport d'Àgora és l'espai per demanar la creació d’un entorn Moodle de centre i informació de les novetats relacionades amb els entorns Àgora-Moodle i EIX.

EIX-Moodle.

Notícia ElPuntAvui+:

Jornada TAC 0-8

Seguretat a Internet:

Recursos:

    • Startpage és un metacercador amb seu a Zeist, Holanda, que es basa en la privacitat i la seguretat.

    • Wikimindmap és una eina senzilla basada en web que permet realitzar mapes de continguts a partir de "termes diana" per als que hi hagi alguna entrada a la Viquipèdia. La informació apareix estructurada en forma d'arbre de concordances amb diferents nivells (segons la importància de cada terme) que podran ocultar-se o desplegar-se a voluntat de l'usuari. Es pot consultar informació detallada sobre aquesta eina en el web de l'Observatorio Tecnológico.

    • Recull de programari educatiu del Observatorio Tecnológico.

Catàlegs d'Eines TIC o aplicacions per crear materials didàctics multimèdia:

  • Recursos i eines educatives

  • Educación para el s.XXI (Junta de Andalucía)

    • Llistat anual d'eines útils per a l'aprenentatge (votades per professionals de l'educació) del Centre for Learning & Performance Technologies. Des de 2007, Jane Hart, compila una llista anual d’eines principals per aprendre a partir dels resultats d’una enquesta oberta sobre eines per a l'aprenentatge. Actualment, aquestes llistes d’eines principals constitueixen un important i interessant estudi longitudinal no només sobre la popularitat de les eines per a l’aprenentatge, sinó també sobre el comportament en si mateix d'aquestes eines Les eines estan agrupades per PL100 (eines per a l'aprenentatge personal), WL100 (eines per a l'aprenentatge en el lloc de treball, i Ed100 (eines per a l'educació). .Existeix també una classificació per categories d'ús (eines per a la creació de documents, per presentacions, screencasting, web conference, course management systems, etc.):

Top Tools for Learning 2012 from Jane Hart

Recursos educatius:

Blogs:

Bibliografia:

    • Gisbert, M.; Prats, M.A.; Cabrera, N. (2015). Aprenentatge mòbil. Com incorporar els dispositius mòbils a l'aprenentatge? Informes Breus, 58. ISBN: 978-84-943521-3-3. Barcelona: Fundació Jaume Bofill.

Molt interesssants les recomanacions i propostes del final.