Google Classroom

Google Classroom és una eina de Google Apps for Education que ajuda als docents a crear i organitzar tasques ràpidament, a respondre-hi de manera eficaç i a comunicar-se fàcilment amb els seus estudiants.

És un sistema de gestió de l'aprenentatge.

És gratuït per a les escoles i permet crear comptes institucionals.

Un cop entrem amb el nostre compte de Google, amb la icona + que hi ha a la part superior dreta podem crear la nostra pròpia classe o unir-nos a una ja creada mitjançant un codi que ens facilitarà el docent.

Exemple de classe creada per Javier Leiva: zv0ca4x

Es pot utilitzar en dominis d'escola (aprovats per Google) o en dominis personals (@gmail.com)

Hi ha 3 zones:

    1. Tauler d'activitat (o mur de l'aula). Es pot configurar qui pot publicar (només el docent, els estudiants, etc.). Es pot publicar qualsevol tipus de material en diversitat de formats. Es pot adjuntar fitxer externs, documents de Drive, vídeos de Youtube, enllaços... Es pot publicar directament o penjar com a esborrany per programar la seva publicació en una data concreta. El contingut d'una aula es pot reutilitzar a altres aules (si fem un mateix curs a diferents grups).

    2. Treball de classe. On publiquem tot el material. Crear > Es genera un calendar i una carpeta nova de Drive on podem posar tota la documentació del curs (podem fer que tots els alumnes editin el mateix document o que cada alumne/a editi el seu propi document). En aquesta mateixa carpeta, podem respondre adjuntant documents de Google, que aniran directament a la carpeta. Anem a treball de classe > crear tasca (per a determinats alumnes o per a tothom) > seleccionar on volem publicar la tasca > títol > accedir al meu Google i seleccionar un arxiu > configurar quins permisos tenen els estudiants (fer una còpia, etc.), data límit, etc. Quan accedim a la tasca des de Treball de classe, ja crea una carpeta i un document per a cada estudiant. Exemple de tasca creada per Javier Leiva. Un cop lliurat el document al professor, l'estudiant ja no té permís d'edició (només el professor). En aquest moment, el docent pot posar comentaris per donar feedback (quan el professor entra, pot obrir el document de cada estudiant). Es poden posar comentaris a cada estudiant. El professor posar un comentari i clica a "devolver". En aquest moment l'estudiant pot tornar a editar el document i introduir les millores que el professor li hagi comentat. El professor pot visualitzar tot el llistat d'estudiants i veure el seu progrés en la tasca.

    3. Persones.

L'aplicació està també disponible per a dispositius mòbibs.

Pàgina web del Departament d'Educació que proporciona ajuda i orientacions sobre els Entorns Virtuals d'Aprenentatge (EVA):

  • Moodle

  • Google Classroom

  • Microsoft Teams