Tandimplantat

Tandimplantat – Ersätt dina förlorade tänder

För dig som förlorat en eller flera tänder kan tandimplantat vara räddningen till bättre livskvalitet. Genom att du lättare kan att tugga, känna mer smak och öka ditt självförtroende. Nästan alla patienter kan behandlas med tandimplantat och kronorna av porslin smälter fint ihop med dina riktiga tänder. Resultatet ser naturligt ut, det går knappt att se skillnad mellan dina nya och gamla tänder.

Till skillnad från löstagbara proteser som också kan ersätta förlorade tänder, fästs tandimplantatet i käkbenet. Det är positivt efter du slipper oroa dig för att de ska lossna och gör det lättare att tugga. Implantatet gör även käkbenet starkare och friskare.

På Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta experter på behandling med insättning av tandimplantat. Vi erbjuder även ingreppet med datorstyrd titthålskirurgi.

Så går en behandling med tandimplantat

Om du behöver ersätta förlorade tänder får du först träffa en tandläkare för att genomföra en konsultation och en grundlig undersökning. Detta för att se om du är en lämplig implantatpatient och är frisk i resten av munnen. Du får under detta möte även berätta om dina förväntningar och förhoppningar, samt ställa alla dina frågor. Tandläkaren kommer sedan att gå igenom dina förutsättningar. Det är viktigt att du inte har några infektioner i munnen, därför kan det ibland ta lite tid innan behandlingen kan påbörjas eftersom man måste vänta ut läkningen av en infektion eller exempelvis rotfylla en tand.

När alla förbehandlingar är klara ska implantaten fästas i käkbenet. Detta görs under ett kirurgiskt ingrepp. Tandläkaren sätter en lokalbedövning och viker sedan bort tandköttet så att käkbenet visas. Där fästs titanskruvarna. Hur många skruvar som fästs beror på hur många tänder som ska ersättas och ingreppets storlek. När skruvarna har fästs behöver de tid för att växa ihop med benet. Denna läkningsprocess tar omkring två till tre månader, men exakt hur lång tid den biologiska läkningsprocessen tar är individuell.

När implantaten läkt tar tandläkaren ett avtryck i munnen. Nu kan en modell av hur dina nya tänder kommer att se ut tas fram. Ett tandskelett skapas och på det bränns porslin till önskad färg och form. När ni är nöjda med konstruktionen sätts de nya tänderna på plats.

Kontakta oss

Har du frågor, vill boka en undersökning eller tid för en konsultation kontakta oss via servicecenter@aquadental.se eller ringa på 020 20 20 80

KONTAKT

020 20 20 80

info@aquadental.se


UTDELNINGSADRESS

Stureplan 4a

114 35 Stockholm