Tandblekning

Tandblekning - på klinik eller hemma

Många människor går omkring och besväras av nyansen på sina tänder. Därför erbjuder vi på Aqua Dental tandblekning - för att kunna ge våra patienter ett vitare och fräschare leende att trivas med.

Tandblekning behöver inte ta lång tid eller vara komplicerat. Tvärtom kan du med hjälp av flera enkla metoder bli av med dina missfärgningar på bara några timmar. Behandlingar som kan utföras på våra kliniker eller genom hemmablekning med instruktioner av oss.

För dig som vill bleka tänderna är det viktigt att du har varit på undersökning hos en tandläkare eller tandhygienist inom sex månader. Detta för att säkerställa att du inte har hål och att tandköttet är friskt. Ilningar och isningar uppstår ofta vid behandlingen men brukar försvinna dagen efter.

Hur resultatet blir beror på vilken nyans tänderna har innan och hur tjock din emalj är. Blekningen håller i cirka 1-2 år beroende på dina munhygienrutiner, kostvanor, tobak- och läkemedelsanvändande. Blekning fungerar inte på plast- eller porslinslagningar, kronor eller skalfasader.

Aqua Dental kan erbjuda:

Tandblekning Brilliant Smile

En blekning som utförs på klinik genom att blekgel appliceras på tänderna och belyses med en UV-lampa. Under tiden skyddar vi dina läppar, tunga och tandkött.

Behandlingen tar 1,5 -2 timmar som du spenderar bekvämt i våra behandlingsstolar.

Tandblekning Brilliant Smile plus hemblekning

Första steget i behandlingen är samma som ovan. Sedan följer behandling hemma med blekskenor och blekgel i 2-3 dygn för att blekningen ska stabiliseras.

Hemmablekning Brilliant Smile eller Opalescence

Två behandlingar som passar dig som föredrar att sköta blekningen på egen hand. De börjar med ett besök hos oss för avtryck av tänderna, vid nästa besök provar du sedan ut skenor och får information om hur du hanterar utrustningen innan du går hem.

Skenorna används sedan 1-2 timmar åt gången i 6-8 dagar beroende av behov.

Brilliant Smile Teeth Whitening Strips

En ny produkt som endast får säljas av tandläkare. Den utförs med strips som du behöver bära några timmar per dag för snabbt resultat. Du får även med en speciell tandkräm som tar bort ytlig missfärgningar.

Saltblästring

Vid enklare missfärgningar kan Aqua Dental erbjuda behandling med LM ProPower Saltblästring. Med en stråle bestående av luft, bikarbonat och vatten kan missfärgningar och beläggningar på tänderna enkelt tas bort. Fördelen är att den inte sliten på emaljer och inte ger några ilningar.

Kontakta oss

Kontakta oss via servicecenter@aquadental.se eller ring på 020 20 20 80 om du vill boka en tid.

KONTAKT

020 20 20 80

info@aquadental.se

UTDELNINGSADRESS

Stureplan 4a

114 35 Stockholm