aanvullingen op de

Reisgids voor Schaakliefhebbers

2022

Schaakgraf Johan Hut

(15 mei 2022)

Precies twee jaar geleden (15 mei 2020) overleed onverwachts de zeer gewaardeerde en vriendelijke schaakjournalist Johan Hut. Hij is begraven op de Algemene Begraafplaats, Wijkamplaan 71 in Baarn. Zijn familie heeft hem een passende grafsteen gegeven met een mooi schaakmotief (de schaaktoren rechtsboven).

Schaaktafel en schaakhotel in München

(13 mei 2022)

In het Residenzmuseum in München is nevenstaande schaaktafel te vinden. De opstelling van het bord is wel merkwaardig, want de spelers moeten in de lengte van de tafel plaatsnemen. omdat anders het bord verkeerd om ligt. Er komt me wel een bepaalde Rus in gedachten die overigens alleen talent heeft voor zelfmat...

Schaakliefhebbers die München willen bezoeken wordt het Ibis München City Ost hotel aanbevolen. De reden daarvoor ziet u op de tweede foto. Met hartelijke dank voor de tip en foto's aan Freya Reynaert.

Voor meer Chess Queens

(10 februari 2022)

Alle etalages van de Louis Vuitton winkel aan de Champs Elysees in Parijs zijn momenteel ingericht met een schaakmotief. Tip en foto zijn afkomstig van Paul Logman. Dit zou wel eens het ideale promotiemiddel voor vrouwenschaak kunnen zijn...

De Winnaar

(23 januari 2022)

The Winner is een mooie schaaksculptuur in Century Gardens, Calgary, Canada. Dit kunstwerk is in 1983 gemaakt door John Seward Johnson Jr. (1930-2020). Voor het geld heeft hij het niet gedaan, want deze kunstenaar was een erfgenaam van het Johnson & Johnson concern.

Nieuwjaarswens

(5 januari 2022)

Een gezond en gelukkig 2022 gewenst!