L' objectiu professional 

OTL  Granollers

Quan iniciem un procés de cerca de feina és important tenir clar el nostre objectiu professional.  Es a dir, saber en quina o quines ocupacions volem treballar. Això  ens ajudarà a fixar el rumb cap a les accions que haurem de fer per tal d'aconseguir-ho amb més possibilitats d'èxit.

1. AUTOCONEIXEMENT. Reflexionem

      QUÈ VULL FER?  Què m'agrada, què m'interessa, què em motiva ...

      QUÈ PUC FER ? Aptituds, actituds, formació, experiència...

                  Quins son els meus punts forts

                  Quines són les meves àrees de millora


En aquest procés, també ens ajudarà preguntar a les altres persones com ens veuen. Potser descobrirem  coses sobre nosaltres  a les que no havíem posat atenció

Eines que ens poden ajudar  

Test Barcelona Activa

GR Educaweb

DAFO 

2. CONEIXEMENT DEL MERCAT DE TREBALL

Ens ajudarà tenir  un coneixement del mercat de treball de la zona on vivim  i de les característiques de les diferents ocupacions per adaptar el nostre lloc de feina ideal a la demanda i  tendències del mercat laboral del nostre entorn


Eines que ens poden ajudar

Observatori  SOC

Portals generalistes

Observatorio  SEPE

Portals especialitzats

3. PRESA DE DECISIONS

Amb l’autoconeixement i el coneixement del mercat de treball, ja podem posar-ho tot a una balança i començar a prendre decisions  que faran la nostra cerca de feina més àgil i efectiva. Ho concretarem en:

Objectius a curt termini

Objectius a mig termini

Objectius a llarg termini 

 Recorda:

L'objectiu professional és  un  objectiu "viu"  i  dinàmic, que pot evolucionar al llarg de la vida i que podrem anar reajustant i modificant.

Podem tenir un objectiu professional a curt termini, definit per la nostra situació i  circumstàncies personals  actuals i  d'altres a mig i llarg termini, que implicaran més  planificació i temps en el camí a recórrer.

Més informació



Definir el propi objectiu professional

Definició del projecte professional