O H O, 

   O H J E L M O I N T I A !

Ohjelmoinnillinen ajattelu ei suinkaan ole rakettitiedettä, vaan aivan arkisia ja jokapäiväisiä asioita, jotka harjoittavat ajattelun taitoja.

Missä järjestyksessä vaatteet puetaan, mitä eri vaiheita on käsien pesussa? Mitä tapahtuu jos unohtaa saippuoimisen jälkeen huuhtelemisen ja siirtyy suoraan kuivaamiseen? 

Leluja ja muita tavaroita järjestellään pitkin päivää ja niitä voidaan lajitella ominaisuuksien mukaan; koon, värin tai muodon.

Ohjelmoinnillinen ajattelu on esimerkiksi lajittelua, jota voi yhdistää vaikka jumppaan. Heitetään erivärisiä esineitä pitkin poikin liikuntasalia ja sitten vain lajittelemaan!

Otetaan Bee-Bot-robotti mukaan aamun aloitukseen kalenterihetkeen! Löytääköhän Bee-Bot maanantaista tiistaihin? Entä montakohan askelta Bee-Botin pitää ottaa päästäkseen viikonloppuun?

Bee-Bot- robottia voi ohjelmoida myös digisti! Bee-Bot-sovellus voi auttaa lasta hahmottamaan Bee-Botin liikeratoja eri tavalla, ja myös tuoda lisähaastetta ohjelmointiosaamiseen.

Bee-Bot goes Lego!Legot toimivat myös Bee-Bot-radan rakennuspalikoina. Millaisen Legopalikan mittainen onkaan Bee-Botin askel? Jaksaako Bee-Bot raivata tieltään Legopalikkaesteen? Bee-boteille on saatavissa myös työntimiä, jolla taakat siirtyvät näppärästi.

Pienimmille lapsille sopiva ja mainio Coko Krokotiili johdattaa ohjelmoinnilliseen ajatteluun hauskojen toimintojensa avulla; Cokon voi ohjelmoida laattojen avulla mm. syömään ja nukkumaan.

Ohjelmoinnillisen ajattelun voi hyvin ottaa mukaan osaksi projektioppimista! Tässä projektissa lapset ohjelmoivat Bee-Botteja itsetekemiensä aarrearkkujen luo Ritarit&prinsesssat-projektissa.

QR-koodiksi on mahdollista tehdä kuvia, lauluja, leikkejä, ääntä, melkeinpä mitä tahansa. QR-koodimetsästystä on hauskaa tehdä pareittain, pienryhmissä ja vaikka vanhempainilloissa.

Linkkivinkkejä