I H A N  P I H A L L A !

Metsä on mahdollisuuksien maailma! 

Jos tableteissa ei ole SIM-kortteja, voi nettiyhteyden jakaa ryhmän matkapuhelimesta. Toki kamera toimii aina aivan ilman nettiyhteyksiäkin.

Monista iPadeista löytyy Mittanauha- ja Suurennuslasi-sovellukset.

Kartat-sovellusta voi hyödyntää monella tavalla: minne mennään, miltä reitti näyttää, entä löytyykö oikopolkuja?

Annetaan lapsen rohkeasti kuvata ja opetella käyttämään digitaalisia laitteita monipuolisesti ja omalla näkökulmallaan!

iPadia voidaan käyttää metsänpeilinä asettamalla sen vaikkapa kannolle tai puunoksaan ja laittamalla etu-tai takakameran päälle. Mitä metsänpeilistä mahtaa näkyä?

Tulostetaan metsäretkelle mukaan erilaisia valokuvasuunnistus-ja bingopohjia! Lapsi voi ikätasoisesti kuvata löytämänsä kohteen/merkitä kynällä tai laskea lukumääriä.


Pehmolelu mukaan metsäretkelle!  Pehmoa voidaan kuvata erilaisissa paikoissa ja vaikkapa kirjoittaa yhdessä lasten kanssa tarinan retkestä.


iPadin oman suurennuslasi-sovelluksen avulla saadaan tarkemmat silmät ja päästään tutkimaan ötököitä ja muita pikkuruisia metsäläisiä.


Google Earth- sovelluksen avulla voidaan vaikka retkimatka mitata ja suunnitella etukäteen. Sovelluksen avulla pääsee myös matkalle omille kotikulmille tai vaikkapa maailman ympäri! Miltähän näyttää Vapaudenpatsas tai Eiffel-torni?

Geokätköily on mahtavaa liikuntaa metsässä! Samalla pääsee nauttimaan myös metsän muistakin aarteista. Geocaching - sovellus on ladattavissa Hub sovelluskaupasta.

Metsämörri on luontoa rakastava ja suojeleva hahmo. Metsämörrin kanssa voi luonnossa puuhailla mitä vain myös digilaitteiden kanssa!

Metsän valokuvia voi ikuistaa ottamalla mukaan ihka oikea kehys!

Aarrejahdissa! Tabletille voi luoda aarrearkku -kansion valokuville. Aarteet kuvataan ja talletetaan arkkuun. Retken jälkeen aarteista voi jatkotyöstää vaikkapa hauskoja hahmoja kuvanmuokkausohjelman kynätoiminnolla tai Chatterpix-sovelluksella.


QR-koodeja metsässä! QR-koodiksi voi tallettaa erilaisia tehtäviä, luontoon liittyvää tietoa tai vaikkapa eläinvideoita. QR-koodin tekemiseen tarvittavia ilmaisohjelmia löydät esimerkiksi Google haulla.

Lumienkeliprojektissa tehdään ensin hankeen lumienkelit, jotka valokuvataan ja tulostetaan. Tulostettuihin kuviin voi värittää lumienkelille vaatteet ja ripustaa näytteille. Tunnistaakohan huoltaja oman lumienkelinsä?

Linkkivinkkejä