Magyar közlekedési klub

Teljes csőd a MÁV pályafenntartásnál

A minap napvilágot látott a MÁV-START segélykiáltása, amelyben a vasúti pályák olyan mértékű romlását vetítik előre jövő évre, hogy túlzás nélkül állítható a vonatközlekedés összeomlása. Közkeletű tévhit, hogy ezeket a problémákat a MÁV alulfinanszírozottsága okozza, holott erre legutoljára talán a 2000-es évek közepén lehetett valójában hivatkozni. Részletekért kattints a képre, vagy ide.

Régebbi cikkeinket a blog-on lehet megtalálni, illetve ide kerülnek fel a közepesen hosszú írásaink is.

A Facebook oldalunkon találhatók a "gyorsreagálású" és rövidebb cikkeink, de természetesen hosszabb cikkeinkről is hírt adunk itt egy-egy rövid ajánlóval.

Elcseszett vasútállomások

Hazánkban az elmúlt 20 évben óriási összegek mentek el vasútfejlesztésre, megújult a nemzetközi fővonalak jelentős hányada. Mivel ma a vasút fő profilja Magyarországon is a személyszállítás, elsődleges kérdés, hogy vajon az utasok ténylegesen realizálták azokat a hasznokat, amelyeket a projetektől joggal elvárhattak. Spoiler: nem realizálták. A részleteket egy többrészes cikksorozatban fejtettük ki, amely most egyben, egy cikként is elolvasható a fenti képre, vagy ide kattintva.