Om oss

Om koret!

Fyllingsdalskoret har gjennom 22 år hatt et godt, inkluderende miljø, og vi koser oss sammen! En gang i uken møtes vi, og både sangen og latteren sitter løst. 

 

Fyllingsdalskoret har 60-80 sangglade medlemmer i alle aldre. I løpet av året har vi flere sosiale sammenkomster som for eksempel årsfest, Blåtur, kor-kafé og andre mindre arrangement. Vi har Facebook-side for korets medlemmer der det dukker opp forslag til tur på fjellet, treff i byen eller lunsj på på Oasen senter.  


Hver jul har vi julekonserter i Fyllingsdalen kirke. Konserten har blitt en tradisjon for mange av våre besøkende og billettene går fort. Koret synger med egne solister og 1-2 innleide sangere. 


Omtrent hvert femte år drar vi på en felles kortur. Tidligere turer har gått til Polen og Ungarn. Planen om ny kortur våren 2020 er foreløpig utsatt. 


Ellers har vi deltatt med sang i byen under Festspillene, besøkt sykehjem, Oasen og vært på konserter med andre kor.  


Vi synger alt fra viser og popsanger, til stoff fra musikaler og klassisk musikk 

Om dirigenten vår


Da musikkpedagog Jens Holstad flyttet til Bergen på slutten av 90-tallet tok det ikke lang tid før Fyllingsdalskoret så dagens lys.  


Kor er Jens sin «store lidenskap og besettelse», som han sier selv. Som dirigent for Fyllingsdalskoret er han en pådriver og entusiast med musikk i hjertet. Hans entusiasme for musikken ble også lagt merke til av Bergen kommune i 2005 da Jens mottok Fyllingsdalen og Laksevågs kulturpris for sin miljøskapende innsats for kulturlivet. 


Jens Holstad er utdannet ved Barratt Dues musikkinstitutt i Oslo og har lang erfaring som musikkpedagog, musiker, orkester- og kordirigent. Han har startet opp og dirigerer flere kor. I dag er Jens dirigent for Fyllingsdalskoret, Bøneskoret og Fanakoret. 


På spørsmålet om Fyllingsdalskoret er det beste koret hans, svarer han: 

«Ja, det er det beste Fyllingsdalskoret i heile verda, dei er heilt unike» 


Siden starten i 2000 har vi hatt mange store konserter:

Kommer: våren 2024

"Norsk på norsk"

Høsten 2020 AVLYST

Jubileumskonsert "High Five"

2017

"ERA".  Jens Holstad (dirigent) sine tre kor, fremfører ERA i Grieghallen, med egne solister

2014

"Soundtrack of Life" med kjente og kjære mimremelodier fra de siste tiårene 

2011

"Tribute to the Beatles & the Eagles" med konserten "Beagles"

2009 

Tribute to Queen

2005

Abba