(Ciberbook)

/

Capitalul. Karl Marx

 / 

El Capital. Carlos Marx 

Site start up on 18.10.2024_09.52 (UTC+1 / Paterna, Valencia, España).  17ºC, Humedad 51%, Viento 11 km/h 39°30'24.1"N 0°26'40.3"W

De ținut minte! Cibertextul convertit în e-text sau în text,... moare. / ¡Para recordar! El cibertexto convertido en e-texto o/y en texto,... muere.

Secțiunea 1. SECTION 1. Sección 1.

Admin says:


Bună dimineața! (vezi si in Facebook y in blog)

Deși e demodată rău cartea asta, deși trebuia să mă fi apucat eu de citit/studiat cartea asta (pe care o înjură toată lumea, și cel care a studiat-o, și cel care nu), la începutul... și nu la sfârșitul... "filmului" ăsta (care în cazul meu durează de aproape 65 de ani), ca să-l înjur și eu pe autorul cărții la fel de vârtos ca toată lumea dar,... convins că știu ce fac, și nu... luându-mă după alții, iată că... la mai mult de vreo 170 de ani de la publicarea ei,... m-am apucat și eu de conspectarea cărții ăsteia cunoscută sub denumirea... "Capitalul, de Karl Marx".

Cu speranța că Facebook-ul nu îmi va elimina și această postare (cum și-a creat el obiceiul în ultima bucată de vreme, și în plus... își va mai reduce presiunea embargoului pe care îl exercită asupra mea), compart și cu publicul meu (știut și ne-știut)... bucuria asta.

Conspectarea merge greu, ca orice conspectare (nu e ca... simplul citit), iar "ciberconspectarea" merge si mai anevoie.

Merge tot cam la fel de greu ca și cu scoaterea de sub pământ, în arheologie, a rămășițelor vreunui dinozaur.

Dar, voi videoinregistra cât voi putea mai mult din această "autopsie",  făcută acestui "cadavru" numit "Capital", și astfel, oricine va dori, va găsi în YouTube, filmul acestei scabroase arheologice scoateri la lumină.

Nu judecați cu pre-judecățile.

Mai bine... puneți voi înșivă mâna pe carte (pe respectiva... scabroasă carte), și... mâncați mâncarea mestecată de voi, nu mestecată de alții.

S-avem spor! 

(1.449 bytes)

Admin says:


¡Buen día! (ver también en Facebook y en blog)

Aunque este libro está muy de poca moda, aunque debería haber empezado a leer/estudiar este libro (que todo el mundo maldice, tanto los que lo han estudiado como los que no), al principio… y no al final… de esta "película" (que en mi caso comenzó hace ya casi 65 años), para poder maldecir y yo al autor del libro, como todos los demás (pero,... convencido de que sé lo que hago, y no… imitando, como un mono, a otros), comencé y yo… a más de 170 años de su publicación,… a reseñar este libro conocido como… “El Capital, de Carlo Marx”.

Con la esperanza de que el Facebook no me va a quitar esta publicación (como tiene la costumbre últimamente, y además... reducirá la presión del embargo que ejerce sobre mí), también comparto con mi audiencia (conocida y/o desconocida) esta... "alegría".

Reseñar es difícil, como cualquier reseña (y no solo es como una... simple lectura), pues ciberreseñar cuesta aun mas

Es tan difícil como desenterrar, en arqueología, los restos de algun dinosaurio

Pero grabaré en vídeo todo lo que pueda de esta "autopsia", hecha a este "cadáver" llamado "Capital", y así, quien quiera, encontrará en YouTube la película de este rudo desenterrado arqueológico.

No juzgues mediante los prejuicios.

Mejor... tomáis el libro ustedes mismos en vuestras manos, y... coman la comida masticada por ustedes, no masticada por otros.

¡Suerte!

Secțiunea 2. SECTION 2. Sección 2.

Caseta informativa

Secțiunea 3. SECTION 3. Sección 3.

Secțiunea 4. SECTION 4. Sección 4.

Secțiunea 5. SECTION 5. Sección 5.

Secțiunea 6. SECTION 6. Sección 6.

Karl Heinrich Marx3nota 14​ (Tréveris, 5 de mayo de 1818-Londres, 14 de marzo de 1883), conocido en el mundo hispano como Carlos Enrique Marx, fue un filósofo, economista, sociólogo, historiador,5periodista, intelectual y político comunista alemán de origen judío.6​ En su vasta e influyente obra abarca diferentes campos del pensamiento en la filosofía, la historia, la ciencia política, la sociología y la economía; aunque no limitó su trabajo solamente a la investigación, pues además incursionó en la práctica del periodismo y la política, proponiendo siempre en su pensamiento una unión entre teoría y práctica (praxis). Su interés fundamental se situó en la búsqueda tanto del conocimiento como del desarrollo de las condiciones para la emancipación de la clase trabajadora respecto de la patronal y de las leyes de acumulación de los capitales encarnados en ella.

Junto a Friedrich Engels, es el padre del socialismo científico, comunismo moderno, marxismo y materialismo histórico. Sus obras más conocidas son el Manifiesto del Partido Comunista y El capital (publicados los tomos II y III póstumamente).7​ Marx es también citado junto a Émile Durkheim y a Max Weber como uno de los tres principales arquitectos de la ciencia social moderna;8​ a la vez, junto con Friedrich Nietzsche y Sigmund Freud, es visto como uno de los tres maestros del siglo XIX de la "escuela de la sospecha" por Paul Ricoeur.910​ También ha sido descrito como una de las figuras más influyentes de historia.11​ En una encuesta de la BBC de 1999, fue votado como el "mayor pensador del Milenio" por personas de todo el mundo.1213

(1.619 del total de 247.900 bytes)

Para leer el artículo completo, en EsWiki, haga clic aquí.

Karl Heinrich Marx (n. 5 mai 1818, Trier, Regatul Prusiei – d. 14 martie 1883, Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei) a fost un filozof, istoric, economist, sociolog și jurnalist evreu-german[24] întemeietor, împreună cu Friedrich Engels, al teoriei socialismului științific, teoretician și lider al mișcării muncitorești.[25] A avut o influență importantă asupra istoriei politice a secolului al XX-lea.[26] Karl Marx împreună cu Friedrich Engels a scris și a publicat în 1848: Manifestul Partidului Comunist[27]. Abordarea sa este vizibilă din prima linie a primului capitol al Manifestul Partidului Comunist: „Istoria tuturor societăților cunoscute este istoria luptei de clasă”. Apelând la ideea de luptă de clasă Marx nu făcea totuși decât să preia un concept folosit de mult timp deja de către istoricii burghezi în studiile lor.[28] Marx a argumentat că sistemul capitalist, la fel ca și sistemele socio-economice precedente, produce tensiuni interne care îl conduc la distrugere. Așa cum capitalismul a înlocuit feudalismul, capitalismul va fi înlocuit de comunism, o societate fără clase, care urmează unei perioade de tranziție în care statul va fi un instrument al dictaturii proletariatului. Pe de altă parte, Marx a argumentat că schimbările socio-economice se produc prin intermediul activității revoluționare organizate. În acest model, capitalismul va lua sfârșit prin activitatea organizată a clasei muncitoare internaționale. Ideile lui Marx au început să exercite o influență majoră asupra mișcării muncitorești la scurt timp după moartea sa. Această influență a crescut impetuos odată cu victoria Revoluției din Octombrie din Rusia, revoluție datorată bolșevicilor, care erau marxiști, ca și restul partidelor rusești cu orientare de stânga - menșevicii (social-democrații) și socialist-revoluționarii. 

(1.837 din totalul de 27.686 bytes)

Pentru a citi, în RoWiki, articolul complet, clic aici.

Secțiunea 7. SECTION 7. Sección 7.

Secțiunea 8. SECTION 8. Sección 8.

Secțiunea 9. SECTION 9. Sección 9.

Două videoînregistrări ale muncii depuse de mine pentru tratamentul aplicat în vederea cibertextualizării

Dos videograbaciones de mi trabajo para el tratamiento de cibertextualización.

Secțiunea 10. SECTION 10. Sección 10.

Lista de ciber-pagini ale acestui ciber-site

El listado de las ciber-paginas de este ciber-site.


Secțiunea 11. SECTION 11. Sección 11.

Subscrie-te / Suscríbete

P.S. Primul mod in care poti fi de ajutor (si tie, si mie) este... sa dai "like", plus sa distribui, cibercreatiile mele. Asta nu te costa bani, dar ne poate produce beneficii, amândorura.

P.D. La primera manera en la que puedes ayudar (tanto a ti como a mí) es... dando "me gusta" y/o compartir mis cibercreaciones. Esto no le cuesta dinero, pero puede beneficiarnos a los dos.

Secțiunea 12. SECTION 12. Sección 12.

Conspectarea... va urma!

Reseña... seguira!