ALT OM ALOPECIA AREATA

PLETSKALDETHED - NÅR HÅRET SOVER DYBT.

1-2% af befolkningen verden over bliver ramt af alopecia.

De følelsesmæssige aspekter af at leve med hårtab kan være udfordrende, især i et samfund, der betragter hår som et tegn på ungdom og godt helbred. Det er betryggende, at alopecia areata ikke påvirker det generelle helbred og ikke bør forstyrre din evne til at nå alle dine livsmål i skolen, i sport, i din karriere og i at stifte familie. Men...

Hjemmesiden er lavet specielt til dig, som lige har fået konstateret sygdommen alopecia areata (pletskaldethed), og som leder efter basale og vigtige informationer om den. Desuden kan de fleste alopecianere, og fagfolk, finde nyttige informationer om sygdommen. Henvis gerne til hjemmesiden.

Hjemmesiden er under konstant udvikling, og nye informationer bliver løbende tilføjet.

Fremtidens immunmodulatorer og andre terapier er ved at blive udforsket, og forskere fortsætter med at fremme behandlingerne for alopecia areata.

Alopecia areata

Små pletter i hovedbunden, skægget, øjenbryn eller øjenvipper. Eller alle de ovennævnte på én gang.

Omfanget af pletterne

Størrelsen af pletterne varierer fra person til person, og fra tilfælde til tilfælde. Antallet er ligeledes afhængigt af sygdommens progression.

Alopecia totalis/universalis

Alopecia totalis rammer hele hovedet, mens alopecia universalis rammer hele kroppen.

Alopecia areata i tal...

På ethvert givet tidspunkt lider cirka 0,2% af verdens befolkning af alopecia areata. Det har en estimeret livstidsrisiko på 1,7 %; det er en almindelig årsag til pludseligt opstået hårtab, men forekommer sjældnere end androgenetisk alopecia eller telogen effluvium. Begge køn er lige ramt. Selvom det kan forekomme i alle aldre, er forekomsten i yngre aldre højere. 

Alopecia areata er den mest almindelige form for alopecia set hos børn. Den familiære forekomst er cirka 15 %, men udtryk for lidelsen varierer mellem forskellige familiemedlemmer. Af patienter, der lider af alopecia areata, udvikler 5 % hårtab af hele deres hovedhår (alopecia areata totalis) og 1 % udvikler alopecia areata universalis (tab af hele kropsbehåringen).