Formarea profesorilor VET

Domeniul Informatică, 2022-2023

Cursuri structurate pentru personalul VET

Proiectul „Web Design 2023” (2022-1-RO01-KA121-VET-000060860)


Perioada de implementare: 1 iunie 2022 - 31 august 2023

Număr beneficiari: 4

Grup țintă: 

Numărul activităților de formare: 2 (Game-Based Learning and Gamification”, “Website Creation Course for Beginners using WordPress)

Tipul activităților: cursuri structurate 

“Game-Based Learning and Gamification”

Furnizor de formare:: ITC International Training Centre

Perioada de desfășurare: 13-17 martie 2023

Locația cursului: Praga, Republica Cehă 

Beneficiari: prof. Mîndru Mariana, prof. Zaharia Mihaela-Alina (specializarea Informatică/TIC)

Descriere: La acest curs au participat doi profesori de specialitate din instituția noastră (informatică și TIC), cu scopul de a-și actualiza metodologia didactică în acord cu nevoia de a preda într-un mod aplicativ, interactiv disciplinele prin care se formează competențele profesionale verificate în cadrul examenului de atestat. Activitatea de formare, organizată în context multicultural autentic, a contribuit la dezvoltarea competențelor participanților de a utiliza și preda disciplinele VET într-o manieră dinamică, creativă.

REZULTATE

“Website Creation Course for Beginners using WordPress”

Furnizor de formare: FU International Academy

Perioada de desfășurare: 17 - 21 iulie 2023

Locația cursului: Puerto de la Cruz, Spania

Participanți

Descriere

Cursul a avut ca scop dezvoltarea competențelor personalului VET de a utiliza WordPress ca Sistem de Management al Conținutului (CMS), precum și formarea capacității profesorilor VET și a coordonatorilor de proiecte VET de a realiza în mod competent auditului site-urilor web create de elevi în stagiile de practică. La această activitate de formare au fost reprezentate 4 țări europene: România, Polonia, Cehia și țara gazdă, Spania.

Activitățile de învățare au avut un caracter aplicativ accentuat, oferind o deschidere importantă spre predarea cunoștințelor de programare dintr-o perspectivă antreprenorială, care să orienteze elevii către piața muncii. Din perspectiva managementului stagiilor practice ale elevilor, cursul a inclus elemente care permit optimizări ale stagiilor de practică organizate pe viitor, mai ales în ceea ce privește realizarea auditului paginilor web realizate de elevi în practică și sporirea dimensiunii antreprenoriale a pregătirii profesionale a elevilor.

REZULTATE