Nyttig fagstoff

Innhold

Pårørendeprogrammet inneholder et “bibliotek” med artikler og nyhetsstoff.

På sidene til Nasjonal kompetansetjeneste læring og mestring innen helse (NK LMH) finner du korte beskrivelser av utvalgte pedagogiske verktøy. 

ROM er en felles læringsarena der fagfolk og pårørende/berørte møtes til likeverdig dialog. ROM arrangeres nå for ulike grupper pårørende ved St. Olavs hospital, Lærings- og mestringssenteret, Lade behandlingssenter og Trondheim kommune.

Tilbudet er gruppebaserte, på tvers av diagnoser. Mestring av langvarige helseutfordringer og ansvar for egen helse er gjennomgående tema

Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse NK LMH (2014). Prosjekt Ung medvirkning og mestring (UMM). mestring.no.

En rapport fra Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse om pasienters og pårørendes erfaringer med pårørendeinvolvering. 

E-læringskurs - Kom i gang med gruppetilbud

Hvordan planlegge, gjennomføre og evaluere et gruppetilbud?


Gå til Læringsportalen (laeringsportalen.no) og registrer deg. Logg deg inn og søk opp kurset «Opplæring av pasienter og pårørende i gruppe».


Praksiseksempel fra Stavanger

Podkasten SyktFrisk 

Oss også (sesong 2)

Vi møter pårørende Torill Knutsen og forsker Una Stenberg. Hvordan er det å være pårørende og hva sier forskningen om pårørende? 


Se meg (sesong 2)

Vi møter Anne Vada som forteller om sine erfaringer fra da hennes ektefelle fikk kreft og døde. Trude Aamotsmo er sykepleier ved Oslo Universitetssykehus. 

12 filmer om å være pårørende til en person med en sjelden diagnose. Sanden media.

Bilder på denne siden er hentet fra Pixabay.com