בית זילבר ובריסקר מאת מערכת האנציקלופדיה העירונית

את הבית בשדרות רוטשילד 15 בנו במשותף אריה זילבר ואליהו בריסקר, וזהו כנראה הבית הדו-משפחתי הראשון בעיר. אליהו בריסקר (1881-1966) נולד ברוסיה הלבנה ועלה לארץ ישראל בשנת 1904. ברוסיה היה פעיל עברי וציוני. כשהגיע לארץ ישראל התפרנס מחקלאות אבל בהמשך הפך להיות הספר הראשון של תל-אביב. המספרה ביפו היתה של אחיו בנימין שעלה יחד איתו ארצה, אולם אחרי פטירת בנימין עזב אליהו את עבודתו כפועל חקלאי והפך לספר. המספרה המודרנית הפכה למקום מפגש לעולים, למודיעין ולכתובת דואר זמנית לעולים חדשים שהתפזרו ברחבי הארץ.

חנה ואליהו בנו את ביתם בשדרות רוטשילד 15 יחד עם משפחת זילבר. חנה ואליהו בריסקר לא לקחו הלוואה כדי לבנות את ביתם. אליהו בריסקר העביר את המספרה מרחוב בוסטרוס ביפו לאחוזת בית. גם בכתובת החדשה המשיכה המספרה להיות מקום מפגש, מרכז מודיעין ומרכז דואר. זה לא היה הדבר היחידי שעשה אליהו בריסקר למען הציבור בהתנדבות. הוא יזם הרצאות ערב למבוגרים, ובזמן המלחמה כאשר גורשו כולם מתל אביב הייתה בידו תעודה עות'מנית מזויפת בעזרתה עבר ממקום למקום. בביתו הקים חנות למוצרים תוצרת הארץ ועוד. הוא ייסד בית חרושת לחוטים אותו העביר אחר כך לרמת גן שם בנה בהמשך את ביתו. אליהו בריסקר קבור בבית העלמין ברחוב טרומפלדור ורעייתו חנה נטמנה בבית העלמין קרית שאול.

אריה זילבר (1877-1936) נולד בלטביה ועלה לארץ ישראל בשנת 1907. הוא התחתן עם שרה לויטין שעלתה מרוסיה. הם הצטרפו לאגודת אחוזת ויחד עם משפחת בריסקר בנו ביתם בשדרות רוטשילד 15. ישראל זילבר היה צייר, הוא ישב בבית וצייר ואשתו עבדה כתופרת ופרנסה אותו ואת שלושת ילדיהם. בתחילת מלחמת העולם עברו לגור במצריים, שם עבד אריה זילבר בציור שלטים. הוא נפטר במצרים ונקבר שם. נכדם הוא המוסיקאי אריאל זילבר.

בשנת 1924 נוספה קומה שניה לאגף משפחת בריסקר על ידי האדריכל יוסף טישלר. במקום הבית המקורי שנהרס ניצב כיום בית משרדים.

בית זילבר ובריסקר לצד שדרות רוטשילד בגלויה משנות העשרה (במקור שחור-לבן) בהוצאת האחים אליהו.

.

ערכים בסביבה

.

בית בנין

מלון פלטין

בית דיזנגוף (מוזיאון ת"א)

בית משה חיינקו