KROATIË (1)

KROATIË, september 2015
Marleen had terug verlof in september, we dachten in eerste instantie om te reizen naar het zuiden (Zuid Frankrijk, Spanje), of eventueel naar het noorden (Falsterbo)… Na enige tijd beslisten we om eens iets totaal anders te doen. Benjamin was enkele jaren geleden naar Kroatië geweest en dat sprak ons ook wel aan, Dubrovnic wilden we wel eens zien. We stippelden een weg uit met bezoeken aan enkele steden (Zadar, Trogir, Dubrovnic) maar natuurlijk ook aan enkele reservaten en Nationale Parken. Qua vogels hadden we niet echt veel voorbereid, we hoopten op enkele mooie soorten als Steenpatrijs en Dwergaalscholver maar ook dit keer was ons moto: alles mag maar niets moet.
Uiteindelijk bezochten we, onderweg naar Dubrovnic,  min of meer uitgebreid het eiland Krk, het Nationaal Park Paklenica, Natuurpark Vransko Jezero, Nationaal Park Krka en de omgeving van het stadje Nin.
Qua vogels was het erg kalm, we beleefden wel enkele mooie momenten maar alles bij elkaar was het geen topreis. Wel de eerste keer dat ik drie soorten aalscholvers op één reis zie. De laatste vijf dagen van de reis hadden we ons voorgenomen om nog een serieuze poging te doen om de Steenpatrijs te zien maar de weersvoorspellingen waren dermate slecht (extreem veel wind) dat we beslisten om huiswaarts te keren.
Het
verslag is een PDF bestand van ongeveer 1.35 MB