ROEMENIË (1)

DONAU DELTA
Van 3 t/m 13 juli 2006 was ik samen met een groep van Natuurpunt Afdeling De Wielewaal (omgeving Lier) op reis naar de Donau Delta, terplaatse was de organisatie in handen van Ibis Tours.  De eerste drie dagen sliepen we in een hotel in Tulcea en deden we onder leiding van Florin Palade drie daguitstappen aan de rand van de delta. Vervolgens verbleven we vier dagen in de delta, slapen deden we op een drijvend hotel (werd getrokken door een sleepboot) en de uitstappen werden georganiseerd met een bootje met een 20-tal zitplaatsen. De laatste dag deden we terug een uitstap vanuit Tulcea.
Het werd een prachtige reis met een ongelooflijk goede sfeer, veel aandacht voor alle aspecten van de natuur en erg veel soorten vogels. De verrassing van de reis waren ongetwijfeld de twee Eleonora's Valken (lichte en donkere fase!) de laatste dag.
Soorten die niet onvermeld mogen blijven zijn de Balkansperwers (ook in zit kunnen waarnemen), Sakervalk, een vijftal verschillende Reuzenzwartkopmeeuwen, de Bonte Tapuiten en als nieuwe soort voor mij een vijftal Veldrietzangers.
In tegenstelling tot de andere veslagen is weinig of geen aandacht besteed aan de beschrijvingen van de bezochte plaatsen, het verslag is geschreven door Dirk Colin en Norbert Willaert, de foto's zijn van Carl Tiebos. 
Het verslag is een PDF bestand van 423 kB.