SPANJE (24)‎ > ‎

OPMERKINGEN

Waarnemingen van zeldzame vogels in Spanje kan men vinden via de site van Reservoir Birds (http://www.reservoirbirds.com). Pas eerst de taal aan (Engels), er staat een uitgebreide lijst op de "Home" pagina met onderaan een kaartje van Spanje met de plaatsen van de belangrijkste waarnemingen. Als je klikt op de waarneming krijg je een overzicht van de waarnemingen van deze soort, soms zelfs met de coördinaten van de plaats.

Op de site Rare Birds in Spain (http://www.rarebirdspain.net) is het wel een beetje zoeken maar er staat toch heel wat info. Bovenaan staat oa Bird news "maand" en "jaar". Via deze site kan je ook de laatste Twitter berichten bekijken ivm de zeldzame waarnemingen.

De site Biodiversidad Español (http://spain.observation.org) wordt meer en meer gebruikt door vogelkijkers uit het noorden op verlof in Spanje. In het zuiden van Spanje zijn de gebieden vrij goed uitgetekend dit in tegenstelling tot het noorden (Catalonië) waar ze hun eigen site gebruiken, zie hieronder.

Biodiversidad Español (http://spain.observation.org) "Overzicht" > "Gebieden" en zoek op Delta de L'Ebre / El Hondo / La Serena / Monfragüe .....

Bij de zoekactie "Andalucia" > "info" (klein rond info teken) krijg je een kaart van het gebied met alle deelgebieden (Coto Doñana  / Marismas del Odiel....)

  

Catalonië

Voor de waarnemingen van Catalonië kan je op deze site terecht: http://www.ornitho.cat. "Sightings" > The past 2/5/15 days. De zoekopdracht kan je verder verfijnen met te zoeken per "Site" en de zeldzaamheid. Site: AEM: Aguamolls / BEB: Noord Ebrodelta / MON voor het zuiden van de Ebrodelta. Als je aanmeld op de stite kan je meer gedetailleerde info opvragen van de plaats van de waarneming.

ENKELE LEUKE FILMPJES GEMAAKT TIJDENS ONZE BEZOEKEN AAN SPANJE

Buidelmees bij El Rocio (winter 2014/2015)

Knobbelmeerkoet, Coto Doñana mei 2013

Iberische Steenbokken (Sierra de Gredos) mei 2013

Bewerken rijstvelden, Ebro Delta december 2012