Oud & Nieuw

2020

2013

Wijzigingen Netwerk

Er zijn anno 2020 wat wijzigingen bij het Netwerk. Het is vanaf juni 2020 niet meer mogelijk om 'lid' te worden, wel om je aan te sluiten. Meer weten? Kijk onder Aansluiten?

Overwinterplekken:Stadsjachthaven Reitdiep in Groningen is nog op zoek zijn naar vaste liggers, ook voor de winter een ideaal plekje. Voor meer info: www.reitdiephaven.nl.De kosten voor overwinteren vallen erg mee. Een prachtig en schoon toiletgebouw staat naast het havenkantoor, de Jumbo ligt aan de haven, dus sjouwen met boodschappen is niet nodig. Dus alle voorzieningen aanwezig. Ook Zoutkamp wil graag meer overwinteraars. Voor info: www.sleepbootwillemzoutkamp.nl, havenmeester is eigenaar van deze sleepboot (Jan Landman).

2019 2013

ScheepsNar Herfst-Winter 2019

De ScheepsNar editie Herfst-Winter 2019 gaat bijna de deur uit.

Ontvang je die niet? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog.

Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j.

Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.

Documentaire over het leven op de Friese ponten Oersette is een documentaire over het leven op de Friese ponten. Over de romantiek van het veermanschap versus het sappelende, keiharde bestaan. Portretten van markante pontbazen en hun gebruikers, van It Amelân tot de Burd en van De Gaastmar tot Nye Skou. Op zaterdag 14 december om 10.30 uur en op zondag 15 december om 15.30 uur zal op Nederland 2 de documentaire ‘Oersette’ over veerponten in de provincie Friesland uitgezonden worden. Omrop Fryslân zal op zondag 15 december 2013 om 17.10 uur en vervolgens elk uur de documentaire uitzenden.

ScheepsNar Lente-Zomer 2019

De ScheepsNar editie Lente-Zomer 2019 is uit!

Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog.

Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j. Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.

ScheepsNar Herfst-Winter 2013

De ScheepsNar editie Herfst/Winter 2013 is zojuist verschenen! Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt. Laat het ons weten. Dan sturen wij je alsnog een exemplaar. Los bestellen kan ook. Maak 3,50 over naar rekeningno: 781451833 (Triodosbank)T.n.v. Hein Kuipers, NVW, Utrecht onder vermelding van je naam en adresgegevens.Zodra je betaling binnen is, sturen wij een ScheepsNar.

Scheepscafé: Netwerkborrel op zondag 3 februari in Amersfoort

Ahoy’ leden van het Netwerk Varende Woonschepen,

Al enige tijd is er geen Netwerk bijeenkomst meer geweest. Jarenlang waren de bijeenkomsten in Utrecht op de kantoorwoonboot van het LWO. Dit was altijd erg gezellig, maar toch is er de klad in gekomen en dat kwam vooral door de verschillende agenda’s. Om de bedoeling van ons Netwerk (Netwerken!) toch in praktijk te brengen is besloten om zo’n 5 tot 6x per jaar verspreid over het land een Netwerkborrel te houden in een café. Je mag hier naar toe varen uiteraard, maar de verschillende café’s zullen altijd op loop afstand van een Intercity treinstation zijn. Maar het zullen zeker ook steden zijn met een haven, das logisch. De eerste Netwerkborrel zal worden gehouden op zondag 3 februari in Amersfoort.

Stadscafé Amersfoort, Lieve Vrouwekerkhof 3, 3811 BS.


Peilen belangstelling ligplaatsen Winschoten

In Winschoten is een ruime haven die wel wat aankleding kan gebruiken. De Partij van het Noorden heeft een plan ontwikkeld om hier een historische haven van te maken. De gemeente heeft dit plan overgenomen en inventariseert de mogelijkheden. Er zijn nog geen duidelijke eisen geformuleerd, maar het er wordt gesproken over historische schepen. Een A of B status is niet vereist, het schip moet wel goed onderhouden zijn en het moet een “mooi historisch plaatje” zijn. Verder moet het schip bewoond zijn.

Op dit moment liggen we met de Jentje “op proef”, samen met nog 1 schip. De gemeente wil nu weten of er voldoende belangstelling is voor ligplaatsen in dit project. Dus: wie heeft een historisch schip en zou daarmee in Winschoten willen liggen? Het is ook mogelijk om nu al “op proef” te komen liggen. Electriciteit en wateraansluiting zijn beschikbaar.

2018 2013

Van matroos onder gage tot allround havenmeester

Herinneringen aan een zeemansleven

‘De liefde voor het water werd geboren tijdens mijn lagere schoolperiode. Terwijl mijn klasgenootjes liepen te knikkeren of landjepik aan het doen waren, smeerde ik hem naar de havens. Bruinisse had weliswaar geen wereldhaven zoals Rotterdam, maar het kon er mee door. Soms lagen er in de grote haven coasters uit Engeland en af en toe een verdwaalde Pool die aardappelen kwam laden. Vaak roestige en verveloze schepen met een bemanning die een taal sprak die de meeste van ons niet thuis konden brengen. Volgens onze havenmeester was dit nou ‘echte zeemanstaal’.

Ruim tien jaar lang schreef Jakob Bal over zijn herinneringen aan zijn zeemansleven in de ScheepsNar. Velen genoten van zijn verhalen en daarom zijn tien jaar avonturen op zee nu gebundeld als speciale editie zodat iedereen kan genieten van Jakob’s onverbloemde verhalen en dito taalgebruik over een leven op zee.

Bestellen

Stuur een mail met daarin het aantal gewenste exemplaren en je adresgegevens naar;

varendewoonschepen(at) gmail.com

PS Om de prijs te drukken verzamelen we steeds 10 bestelde exemplaren voordat we een drukopdracht geven. De ledenprijs bedraagt 18,95 excl. verzendkosten. Niet-leden betalen iets meer; 20,95 euro excl. verzendkosten.

Een herfstbijeenkomst in het noorden

De beoogde datum is 20 oktober. De tijd: vanaf 13.00 uur inloop. Vanaf 14.00 uur: gezamenlijke start.Ook hier geldt dat als iedereen wat te eten en te drinken meeneemt het verder zonder kosten kan. Het is mogelijk om met het schip te komen. Er zijn voldoende plekken om aan te meren. Van te voren wel even melden i.v.m. de havenmeester. In principe zijn alle leden van het Netwerk welkom, maar…. Dokkumer Nieuwe Zijlen is voor een aantal onder ons niet naast de deur.

Scheepsvaantje NVW

Eindelijk is het dan zo ver. Het Netwerk Varende Woonschepen heeft sinds kort haar eigen vaantje. Met dit scheepsvlaggetje zijn de leden onderling goed herkenbaar. Iedere netwerker die het vaantje wil hebben kan dit bestellen bij het Netwerk Varende Woonschepen. Dat kan door overmaking van € 5 euro op rekening 781451833 (Triodosbank) t.n.v. Hein Kuipers, NVW, Utrecht onder vermelding van “Vaantje NVW”. Wel graag je adresgegevens erbij vermelden.

ScheepsNar Herfst-Winter 2018

De ScheepsNar editie Herfst-Winter 2018 ligt bij de drukker en binnenkort in je stuurhut. Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog. Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j. Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.

ScheepsNar Lente-Zomer 2018

De ScheepsNar editie Lente-Zomer 2018 ligt bij de drukker en binnenkort in je stuurhut. Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog. Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j. Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.

De ScheepsNar editie Lente/Zomer 2013 is zojuist verschenen! Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt.

Laat het ons weten. Dan sturen wij je alsnog een exemplaar.

Los bestellen kan ook. Maak 3,50 over naar rekeningno: 781451833 (Triodosbank)

T.n.v. Hein Kuipers, NVW, Utrecht onder vermelding van je naam en adresgegevens.

Zodra je betaling binnen is, sturen wij een ScheepsNar.

2017

ScheepsNar Herfst-Winter 2017

De ScheepsNar editie Herfst-Winter 2017 ligt bij de drukker en binnenkort in je stuurhut. Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog. Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j. Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.

ScheepsNar Lente-Zomer 2017

De ScheepsNar editie Lente-Zomer ligt bij de drukker en binnenkort in je stuurhut. Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog. Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j. Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.


2016

ScheepsNar Herfst-Winter 2016

De ScheepsNar editie Herfst-Winter ligt bij de drukker en binnenkort in je stuurhut. Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog. Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j. Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.


De Biezen pakken

In het weekend van 3 t/m 5 juni 2016 vierde de Netwerkers hun tienjarig bestaan op de Biezen in het Wolderwijd nabij Zeewolde.

ScheepsNar Lente-Zomer 2016

De ScheepsNar editie Lente-Zomer 2016 is verschenen! Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog.Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j. Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.

Los bestellen

Een exemplaar van de ScheepsNar los bestellen kan ook. Maak 3,50 over naar IBAN: NL05 TRIO 0781 4518 33 (Triodosbank) T.n.v. Hein Kuipers, NVW, Utrecht onder vermelding van je naam en adresgegevens. Zodra je betaling binnen is, sturen wij je de laatste editie van de ScheepsNar.

2015

"Een zeebonk herken je uit duizenden"

Over Jakob, netwerker en havenmeester, een column in de Volkskrant. Klik hier


Meedoen aan de Historische Vlootdagen in Assen? Een aantal jaren geleden is de Vaart in Assen tot aan het centrum van de stad weer bevaarbaar gemaakt. Mede door de inzet van de Asser Historische Vereniging is de Kolk, de zwaaikom, weer uitgegraven met de historische breedte van 27 meter en is het blikveld op de historische huizen aan de vaart enorm verbeterd.

Asser Historische Vlootdagen De commissie Asser Historische Vlootdagen probeert wederom een aantal historische schepen naar Assen te krijgen voor de Asser Historische Vlootdagen die van 1 december 2015 tot circa 15 februari 2016 zijn gepland. De schepen die hieraan mee kunnen doen zijn in principe Bruine Vloot schepen met een strijkbare mast vanwege de bruggen die gepasseerd moeten worden om in de Vaart te komen en uiteraard Bedrijfs Historische schepen. Een programma rondom de vloot tijdens de weken rondom kerstdagen, wordt op dit moment uitgewerkt en is mede afhankelijk van voldoende belangstelling vanuit de vloot.2015

ScheepsNar Lente-Zomer 2015

De ScheepsNar editie Lente-Zomer is verschenen! Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog. Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j. Meer mag natuurlijk ook, graag zelfs.

Los bestellen

Een exemplaar van de ScheepsNar los bestellen kan ook. Maak 3,50 over naar IBAN: NL05 TRIO 0781 4518 33 (Triodosbank) T.n.v. Hein Kuipers, NVW, Utrecht onder vermelding van je naam en adresgegevens. Zodra je betaling binnen is, sturen wij je de laatste editie van de ScheepsNar.

Volg het NVW nu ook op TwitterSinds kort heeft ook het NVW een twitter-account.

Volg ons.

Netwerk krijgt eigen havenmeester

Een zeeman in hart en nieren met prachtige verhalen over zijn avonturen op de grote vaart, zo kennen de netwerkers Jakob Bal. Sinds kort is Jakob (weer) havenmeester van de jachthaven in Oude Tonge. Het netwerk heeft nu weer een eigen havenmeester!

Netwerkdag 2015

Zondag 19 april is er weer een bijeenkomst van de netwerkers van de Varende Woonschepen. Aanmelden kan via de mail of telefonisch (zie Contact). Begin april is de locatie bekend. Meer informatie volgt. Deadline kopij ScheepsNar Lente/Zomer: 15 april 2015.

2013

SCHEPEN GEZOCHT VOOR NIEUWE TOERPROJECTEN De Schepencarrousel in Gelderland is niet onopgemerkt gebleven, ondertussen zijn er ook andere regio’s die het voorbeeld van Gelderland willen volgen en willen aansluiten of een Schepencarrouseltoer in hun regio willen realiseren. Vanuit Noord Brabant, Noord Holland en Groningen/Friesland is interesse getoond. Om een toer op te zetten hebben we naast ligplaatsen schepen nodig. We zijn dan ook op zoek naar schippers die in één van deze regio’s mee willen doen.

Ook als je ideeën of wensen hebt voor andere locaties in Nederland, laat het ons weten, als wij weten dat/of er interesse is voor locaties dan kunnen we daar actie gaan ondernemen. Zonder schepen geen ligplaatsen.

Lente

Vroor het in de nacht van 6 op 7 april nog op sommige plekken 10 graden, op 7 april was het de mooiste lentedag in tijden...En laat op die dag nou net de netwerkersbijeenkomst Varende woonschepen plaatsvinden! Op een werkelijk superplek, middenin de Biesbosch. Kortom, een dag om van te genieten. Een verslag volgt in de Scheepsnar Lente/Zomer 2013 die eind april uitkomt.

Grenzeloos Goud

Thema snikkeweek 2013

De volgende activiteiten staan gepland voor de Snikkeweek op dinsdag 7 mei.

18.30u-21.00u captain's dinner in de Gelegenheid. Gratis voor de deelnemende schippers en hun partners.

Voor 10 euro per persoon kunnen ook overige bezoekers deelnemen ( moeten zich aanmelden voor 5 mei bij de gelegenheid).

Werfweekend Museumwerf Vreeswijk

Op zaterdag en zondag 1 en 2 juni organiseert de Museumwerf weer haar jaarlijkse werfweekend. Dit maal staat het in het teken van de binnenvaart en de kunst. Kunst vatten wij daarbij op in de breedste zin van het woord. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft nu al een creatief en oergezellig festijn te worden voor klein en groot. Het programma staat nog niet vast maar we kunnen wel alvast wat verklappen.

2013

Netwerkbijeenkomst in de Brabantse Biesbosch.

Aanmelden kan via: Jakob

Na aanmelding ontvang je de exacte locatie en -desgewenst- een kaart van het gebied. Mensen die zonder schip komen worden tussen 13.00-13.30 uur opgehaald worden met de Virago van Riny. Wil je weten waar je moet zijn? Meld je dan aan.

2012

November 2012:

De ScheepsNar editie Herfst/Winter 2012 is zojuist verschenen!

Juli 2012:

Oud-bewoner schrijft boek over woonschepenhaven

De 83-jarige Anton Weverink heeft een boek geschreven over de woonschepenhaven. Weverink was de zoon van de havenmeester en maakte de opening van de haven in 1941 mee... Lees verder.

Wateralarm voor woonboten

Een tip voor een goedkope oplossing a/b (maar dan moet je wel a/b zijn of buren hebben op gehoorafstand). Lees meer...

Juni 2012:

De ScheepsNar editie Lente/Zomer 2012 is zojuist verschenen!

Subsidie voor AIS-transponder tot eind 2012

Het Ministerie van Infastructuur en Milieu voerde in 2009 een subsidie voor inbouw van Inland AIS-transponders in met het doel de scheepvaart op de binnenwateren veiliger en efficienter te maken. In februari van dit jaar was er nog een budget beschikbaar voor ruim 3000 AIS transponders voor (woon) schepen langer dan 20 meter,

Alle varende woonschepen met een lengte van meer dan 20 meter zijn per 01-01-2013 AIS-plichtig en iedereen met een varend binnenvaartschip van 20 meter of langer kan in aanmerking komen voor ondersteuning.

Kijk voor meer informatie op:

www.agentschapnl.nl/actueel/persberichten/ondersteuning-voor-ais-transponder-alleen-nog-2012

Let op: Aanvragen kan pas na de aanschaf en installatie van een AIS-transponder.

Tot 31 december 2012 kan er gebruik gemaakt worden van de Nederlandse subsidieregeling. Zie ook: www.marinetec-Holland.nl

2011

November 2011:

De ScheepsNar editie Herfst/Winter 2011 is zojuist verschenen!

Netwerkleden in de schijnwerpers:

Menno Sappé kan na zijn pensioen niet met zijn armen over elkaar gaan zitten. Hij slaat zijn boppeslach. En dat kan maar op één plaats in Nederland en dat is Friesland...Bekijk de uitzending.

Juni 2011:

De ScheepsNar editie Lente/Zomer 2011 is zojuist verschenen!

Mei 2011:

Elektrisch varen gestimuleerd

Provincie Fryslân stelt nieuwe subsidies beschikbaar om oplaadpunten voor elektrisch varen te reali­se­ren. Bovendien kan de subsidie worden aangewend om zo’n 20 verhuurkruisers om te bouwen naar een elektrische of hybride aandrijving. De eerste oplaadpunten zijn er al.

Zowel kleinere als grotere bo­ten kunnen hier gebruik van maken. De komende jaren komt er een netwerk van minimaal 200 op­laadpunten in Fryslân. Het streven is dat er in 2015 3.000 elektrische boten op de Friese wateren vaart. Bron: Volkskrant 13 mei 2011

Ligplaatsen beschikbaar

Tijdens een symposium over de herinrichting van stadshavens kreeg ik een aantal interessante dingen te horen.

1. In de Parkhaven in Utrecht zijn nog een paar ligplaatsen beschikbaar voor varende woonschepen. Je moet wel tenminste honderdduizend euro meenemen en je schip moet aan een aantal eisen voldoen wat betreft status, passend bij een museumhaven. Je wordt lid van een vereniging van eigenaren en kunt dan beschikken over voorzieningen op de wal.

Lees verder...(pdf)

2. In Meppel zijn ook nog plaatsen beschikbaar. Ook hier gelden eisen wat betreft het uiterlijk van het schip. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat je in een gracht komt te liggen, redelijk dicht op de huizen. Om te voorkomen dat de bewoners van deze huizen tegen een grote zwarte muur aankijken (jouw scheepswand dus) zijn er limieten wat betreft hoogte. Ook hier wil men graag traditionele schepen met een museale status. Geen stalen dekken dus maar houten luikenkappen b.v.

Lees verder...

3. In Den Helder zijn ook mogelijkheden: aan de zogenaamde "Flaneerkade" kan je prima liggen tegen zeer schappelijke tarieven, en als het schip een leuke, historische uitstraling heeft zijn er eventueel ook aantrekkelijke, tijdelijke ligplaatsen in de Museumhaven beschikbaar. Genoemde ligplaatsen liggen allemaal op loopafstand van het centrum en van Willemsoord, de oude marinewerf, die nu een prachtige locatie is geworden voor verschillende vormen van recreatie, horeca, maritieme bedrijvigheid en musea. Voor alle duidelijkheid: je ligt daar op zoet water. Ook al is dat misschien minder bekend maar Den Helder heeft zeker een aantal leuke dingen te bieden qua historische bouwwerken, cultuur, restaurants etc. Verder de "normale stadse" voorzieningen, zoals een station, ziekenhuis, bioscoop, (uitstekende) schouwburg etc. Verdere informatie is uiteraard ook via diverse websites te krijgen zoals die van de lokale havendienst, gemeente Den Helder, en VVV.

Lees verder...

Kunstijs

Van de Zwitserse netwerkers kregen we een prachtige fotoreportage over ijsbloemen op het kanaal, een klein wonder van ongeveer drie uur, 17 februari 2015. Meer foto's zijn te vinden via de tab Opmerkelijk.

2014

ScheepsNar Herfst-Winter 2014

De ScheepsNar editie Herfst-Winter is verschenen! Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog. Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j.

Los bestellen

Een exemplaar van de ScheepsNar los bestellen kan ook. Maak 3,50 over naar rekeningno: 781451833 (Triodosbank)T.n.v. Hein Kuipers, NVW, Utrecht onder vermelding van je naam en adresgegevens. Zodra je betaling binnen is, sturen wij je een ScheepsNar.

Lekkodagen 2014 op 27 en 28 september.

Lekkodagen is een initiatief van enkele scheepsfreaks die in de oude gemeentehaven van Wijk bij Duurstede een jaarlijks terugkerend evenement organiseren voor uitsluitend historische schepen. Onder historische schepen wordt verstaan schepen ouder dan 50 jaar en als zodanig herkenbaar. Jaarlijks ontvangen we ongeveer 60 schepen van verschillende typen en afmetingen. Hieronder stoomsleepboot Jan de Sterke, sleepboten, platbodems en oude binnenvaartschepen.

De Lekkodagen zijn in 2006 voor het eerst georganiseerd en is uitgegroeid tot een gewaardeerd evenement. Gewaardeerd door het publiek maar ook door de deelnemers. De schippersmaaltijd op vrijdagavond staat hoog aangeschreven met veel muziek en zang en op zaterdagavond zorgt de verlichte avondvaart voor een geweldige sfeer met veel publiek in de haven en mooie plaatjes op de rivier.

Op zaterdag wordt het evenement versterkt door het Wijkse Shantyfestival met optredens van 15 koren door de hele stad. Er zijn rondvaarten met sleepboot de Harmonie (met en zonder fanfare) en de stoomsleepboot 'Jan de Sterke'. Op de zondag verwachten we de historische tractoren waaronder de oer tractor 'Lanz Bulldog'.

Wilt u mee doen? Meld u aan via de website website. Varende woonschepen met een historisch karakter zijn welkom mits het woongedeelte niet de overhand heeft. Het blijft een grijs gebied. We laten het aan de kundigheid van de schipper over.

Een eeuw Bolledomus

Via deze link Bolledomus.pdf kunnen jullie de foto en het artikel zien wat op 6 mei 2014 in het Dagblad van het Noorden heeft gestaan. We hebben veel leuke reacties gehad in

de vorm van telefoontjes, mailtjes, mooie felicitatiekaarten , bezoekjes, complimenten van voorbijgangers en kleine en grote “cadeaus” waarmee we door kunnen gaan om de “Bolledomus”op te knappen. Ongeveer half juli varen we weer weg van deze plek om

via Drenthe naar Sellingen in Oost-Groningen te gaan en daar en onderweg vakantie

te houden. In september zijn we weer terug op deze plek. We wensen jullie allen een mooie zomer uit of thuis.

Herman en Géa Boiten

ScheepsNar Lente-Zomer 2014De ScheepsNar editie Lente-Zomer 2014 is (digitaal) verschenen! De papieren exemplaren volgen asap. Niet ontvangen? Check dan of je je lidgeld wel betaald hebt en zo niet, doe dat dan alsnog. Een digitaal abonnement kost slechts 7,50 p.j. Voor de papieren versie blijft het lidgeld 12,50 p.j.

Los bestellen

Een exemplaar van de ScheepsNar los bestellen kan ook. Maak 3,50 over naar rekeningno: 781451833 (Triodosbank)T.n.v. Hein Kuipers, NVW, Utrecht onder vermelding van je naam en adresgegevens. Zodra je betaling binnen is, sturen wij je een ScheepsNar.

Netwerker in de schijnwerpers

Netwerker Ulysses zwierf op de motor door Zuid-Amerika, te paard door Marokko, liftend door India en woonde in Chili. Inmiddels, geland op de Nederlandse (water) bodem, is het tijd voor zijn volgende project: het opknappen van het 100 jaar oude schip ‘Valparaíso’, genoemd naar de Chileense havenstad waar hij twee jaar gewoond heeft. Als je dan ook nog Schuitemaker heet, kan zo’n project eigenlijk al niet meer mislukken...

Het artikel staat in Woonbootmagazine februari 2014. Klik hier voor een deel.

Groene Eenvoud op de HISWA

De Groene Eenvoud is voor het eerst vertegenwoordigd op de HISWA in de Rai te Amsterdam. Het feest begint woensdag 5 maart a.s. en duurt tot zondag. Annemarie heeft nog een paar kaarten (met NS dagretour met korting) voor degene die op zondag de 9de een bezoekje wil brengen aan de Groene Eenvoud.

Zeebonk en netwerker Marten Dek in Joris' Showroom In de derde aflevering van het NCRV-programma Joris’ Showroom ontmoette Joris de rondzwervende zeebonk Marten Dek. Met zijn oude klipper doorkruist hij de wateren en leeft er zelfvoorzienend. Ver weg van de maatschappij met haar regeltjes en verordeningen, strijdend voor de zondagsrust...

Uitzending 14 maart 2014 gemist?

Klik hier.