Izvještaj o Aktivno Mladi! 2.0

Post date: Apr 15, 2013 6:30:31 AM

U petak 17.04. u 5 popodne smo odradili predavanje „Akivno Mladi! 2.0. Bilo je fora imati predavanje u Centru mladih, zabavili smo se i predstavili rad udruge, popili kavu u „Nesanici“. Sve je prošlo super.

Ovaj puta zahvale na početku; Hvala svima (bez pravila u poretku)- Ašku, Čikiju, Olji, Vedranu, Galetu, gospodinu Hrvoju Špiceru iz KKD IBM, Mariu iz Insomnie, novinarima, mojoj ženi na razumijevanju i drugima koji su pomogli u ostvarivanju ovog predavanja.

"Aktivno mladi! 2.0" je dio našeg projekta "AKTIVNO ZA BOLJI BROD!" koji se održava treću godinu za redom, dosadašnje dvije godine u suradnji s upravnim odjelom za društvene djelatnosti grada Slavonskog Broda (još se nadamo njihovom ključivanju u projekt)no ove godine smo se sami odvažili na nastavak provedbe projekta samostalno. U imenu projekta 'Aktivno mladi! 2.0 dodatak dva nula (cit. Vedran "iako se beta verzije ne puštaju na tržište") označava nastavak aktivnosti od prošlog rujna". Drugi naš projekt – 'Mladi su Celje, mladi su Brod' je također dio 'Youth in Action' programa, kojeg radimo u suradnji s „Maldinski center Celje“ tj. centrom mladih iz Celja s kojim grad Slavonski Brod ima sporazum o prijateljstvu i suradnji.

Na događaju je bilo prisutno 20-ak sudionika: novinara, predstavnika udruga, predstavnika vijeća učenika srednjih škola i predstavnika fakulteta. U opuštenoj atmosferi svim prisutnima je prezentiran rad udruge "Academico" i projekt "Mladi su Celje, mladi su Brod". U prvom predavanju je bilo riječi o primjerima dobre prakse iz Youth in Action programa, a u drugom poziv na suradnju svim mladima od 17-25 godina u projektu "Mladi su Celje, mladi su Brod"koji počinje već u lipnju (javite se!)

Na okruglom stolu se raspravljalo o oba predavanja te je ostvaren primarni cilj predavanja – povezivanje udruga, učenika i studenata radi jačanja njihovog položaja u društvu.

Pozdrav,

voditelj projekta Igor Nikičić