Seizoen 2017

Jaarvergadering

Seizoen 2017/2018 is weer begonnen met onze traditionele jaarvergadering.

Voor gezeten door onze lieftallige penningmeester ivm afwezigheid van de voorzitter.

Naast het gesteggel over de diverse onderwerpen die op de agenda staan is er ook tijd voor een grapje en vaststelling van weer een mooi route programma opgesteld door onze programmacommissie. Ook afgelopen seizoen werd weer gestreden om de eer van de meeste deelnames. Het daarbij behorende pronkstuk werd dit keer uitgereikt aan Jan Dietz!!!

Onder het genot van een lekker drankje werd in het café van "het Tramstation", nog gezellig na gekletst.

5 maart Gemert

De eerste tocht ging dit seizoen naar de omgeving van Gemert. Rustig opbouwen met een mooi tempo werden de eerste kilometers verreden.

12 maart Haps

Haps stond als tweede rit op het programma, onder de strakke leiding van onze enige dame in onze club werd ook deze zondag sportief ingezet.

19 maart Gemonde

"Prachtig weer" in het voorseizoen zorgde er deze zondag voor dat we een heerlijk sportieve route naar de omgeving van Gemonde volgden!

26 maart Oeffelt

Na een korte nacht (klok een uur vooruit) was het een koude start deze morgen, maar na 45 km lonkte ons een lekker bakkie koffie.

2 april Nieuwkuijk

Vandaag vertrokken in een erg klein wereldje, het was tot de pauze mistig maar daarna een prachtig zonnetje. Helemaal een feest door de prachtige koffie locatie te Nieuwkuijk.

Vortum Mullum A-groep

9 april Wintelre

Mooi zonnetje, maar in de openingsuurtjes nog fris 6*C. Helaas hadden we wel wat materiaalpech, banden, fietspompen...hahaha

Oisterwijk A-groep

17 april Berg en Dal

Vroeg in de ochtend na een fris buitje was het mooi droog geworden om half negen, tweede paasdag. Diverse fietsers hadden deze dag uitgekozen om de paaskilootjes te verbranden in het glooiende landschap van Groesbeek en omgeving. Zelfs Duitsland werd nog even aangedaan. Dat had Jack toch mooi geregeld!

Nuenen A-groep

23 april Alphen(Gld)

Koud maar zonnig tochtje naar de koffie met appelgebak in Alphen aan de maas. En wie troffen we daar op onze pauze plaats; Bertino! Leuk dat je er was fietsmaatje:)

Westerbeek A-groep

30 april Spoordonk

Het werd vandaag aangekondigd als een mooie lentedag. Hoewel het wat koud begon, was dat inderdaad het geval. Na een mooie tocht in het zonnetje reden we naar spoordonk en genoten daar van een heerlijk kopje koffie.

Daarna werd de tocht voortgezet over mooie wegen met zo nu en dan wat tegenwind, hahaha.

7 mei Vresselsehut

Na een week van verplichte vrije dagen en mei vakantie de afsluiting met een ritje naar Mariahout. Samen met de wandelaars koffie gedronken in de "Vresselsehut".

Maas en waaltocht A-groep

14 mei Moederdag

Ondanks moederdag toch een goed deelnemersveld. Met een prachtig zonnetje ging het fietsen ook gesmeerd.

Moederdag A-groep

21mei Kevelaer

Vroeg uit de veren om een mooie bedevaart te gaan maken naar het 70km verderop gelegen Kevelaer. Kaarsje aangestoken en weer 70km terug naar Nistelrode. Het kaarsje maakt van Jack weer snel het fitte baasje:)

Croyroute A-groep

28mei Lennisheuvel

Onder de dreiging van wat onweersbuien die er in de ochtend reeds wat waren gevallen werd de tocht vandaag gereden naar Lennisheuvel. Met een mooi gezelschap van 8 man waaronder een A-renner werd een mooie tocht gereden in de Campina. Op de pauze plaats genieten van het klokkenspel van de aan de overzijde liggende kerk werd koffie gedronken en lokte de zonnestralen ons weer de weg op. Gebruind of verbrand arriveerde de B-renners in Nistelrode waar ze later op de dag ons aller Tom Dumoulin de GIRO zagen winnen***

Loevestein A-groep

5 juni Nederhemert

Gezellig tochtje met een mooie groep naar het terras onder de wind van kasteel ....Nederhemert op tweede Pinksterdag.

Dodenwaard A-groep

11 juni Winssen

Via het mooie Gelderland fietsten we vandaag de "Sjaak Jacobs" memorialday naar het rustieke Winssen:)

Boskant A-groep

Bikemyday zaterdag 17 juni 2017 met deelname van de volgende kanjers namens TWC Nistelrode; Jan D, Martien P, Adri, Jeroen en Joost.

Samen fietsten zij een kleine €800 bij elkaar, met dank aan de sponsoren. Nog geïnteresseerd in een mooi BD artikel:

DE HIGHFIVES WAREN NIET VAN DE LUCHT TIJDENS BIKE MY DAY.

De tweede Bike my Day heeft zaterdag 41.277,78 euro opgebracht voor Villa Joep. 42 teams fietsten elf uur in de strijd tegen kinderkanker.

PHILIP VAN DEN BRAND

'Zet 'm op Jantje! Nóg een rondje!' Jantje' is de 62-jarige Jan Dietz uit Nistelrode, die door zijn vrouw Antoinette aangemoedigd wordt om nog eens stevig op de pedalen nog te trappen.

Ze is een van de vele toeschouwers bij hotel-restaurant De Leygraaf in Heeswijk-Dinther, waar zaterdag de start- en finishlocatie is van Bike my Day. Er heerst een gezellige sfeer. Op de weg wordt echter flink doorgefietst. ,,Nee, ze gaan niet liggen lamballen. Het gaat toch ook een beetje om de strijd", aldus Dietz.

,,Het is pittig hoor. Er staat een harde wind. Het wordt steeds zwaarder", puft de 69-jarige Jan Loeffen, als hij na drie rondes van zijn fiets stapt. ,,Ik doe mee omdat ik graag fiets, maar vooral omdat het doel me aanspreekt. Kinderen, daar moet je niet aankomen, hè!"

Peter Cox (53) komt in vliegende vaart binnen en wordt afgelost. ,,Fietsen is onze hobby, maar nu gaan we voor Villa Joep. Kinderen mogen niet doodziek worden. Samen met collega's hebben we zo'n 1.500 euro aan sponsorgeld opgehaald." Dennis Hurkmans van de organiserende Lions Bernheze is tevreden over het verloop van de dag. ,,De nieuwe locatie in Heeswijk-Dinther bevalt prima. Nu heb je lekker veel lange, rechte wegen." Dat er minder teams zijn dan vorig jaar en ook de opbrengst lager is, is volgens Hurkmans te wijten aan een overvolle wielerkalender. ,,Dat we door de grens van veertigduizend euro heen zijn gegaan is echter prachtig."

Leontine Heisen (47) oprichtster van Villa Joep fietst zaterdag zelf ook mee. Ze verzekert dat iedere euro naar het onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker gaat. ,,We maken kleine stapjes voorwaarts. Mijn inmiddels overleden zoon Joep heeft er niks meer aan, maar het vergroot de overlevingskansen van andere kinderen."

18 juni vaderdagtocht

vaderdagtocht A-groep

25 juni Griendsveen

Vandaag weer om half acht starten ivm de lengte van de tocht. Wederom een schitterende tocht naar het mooie Griendsveen.

Prachtig toeren over mooie wegen door heide, bos en polder wegen.

2 juli Croy route

Prachtige tocht door het mooie groene landschap rond het mooie kasteeltje CROY

9 juli Berg& Dal

Weer een aantal kilometertjes klimmen na een lange tijd van vlakke etappe's en tegenwind.

Brouwhuisroute A-groep

2&3 september Tweedaagse Kerkrade

1e dag

2e dag

Ook dit jaar 2 en 3 september weer een 2 daagse trip en wel vanaf abdij Rolduc te Kerkrade in de Limburgse heuvels. Moet zeggen dat ons vrome verleden weer geheel naar boven kwam bij het zien van dit imposante klooster. Ter plaatse aangekomen gestart met een echte Limburgse vlaai zoals het hoort. Vervolgens omgekleed en op de fiets geklommen voor een rit van een dikke 100 km met leuk wat klimmetjes. Bleef niet geheel droog maar echt nat ware we ook niet geworden. Moe maar voldaan naar ons verblijf waar na een frisse douche een keurig buffet klaar stond. Hierna even het dorp ingelopen om aan te landen bij een barretje. Een van de aanwezige dames had duidelijk belangstelling voor de aanwezige heren. Uiteraard is niemand op de avances van de dame ingegaan. Vroeg weer onder de wol en na een goed ontbijt weer op de fiets voor nog een keer 100km. Deze dag leidde ons naar België middels een mooie lange afdaling. Onderweg mooie natuur opgesnoven bij extreem mooi fietsweer. Als laatste naar boven weer terug naar Kerkrade om moe maar voldaan huiswaarts te gaan. Weer een mooi weekend wat we kunnen bijschrijven in de historie van onze club.

Foto"s downloaden 2 daagse

2 daagse 2017

10 september Oirschot

Fietstocht naar het mooie Oisterwijk alwaar we getrakteerd werden op koffie met gebak bij de dochter van Eddy.

Dank je wel Manon voor de gastvrijheid en het heerlijke bakkie koffie en stuk gebak:)

17 september Zaltbommel

Weer een keertje naar Gelderland. Prachtige tocht voor de fitte en gezellige B-groep naar hartje Zaltbommel. Na de koffie ook nog even een rondje om de kerk en toen weer lekker op naar Noord Brabant.

24 september Vortum Mulem

Een van de laatste tochten van de B-groep naar het mooie Limburg. Vroeg in de ochtend, nog vrij fris 6 Celsius wat mistig maar het zonnetje kwam er snel door.

Koffie werd gedronken in Westerbeek waarna de thuisreis werd aanvaard. Rond de klok van half een arriveerden we toen weer inmiddels met de zon strak aan de hemel in het mooie Nisseroi.

1 oktober Nuenen

Mooie tocht naar de groene omgeving net onder Eindhoven. Een tocht die eigenlijk al eerder op het programma stond maar uitgesteld werd om diverse redenen.

Ondanks de late tijd in het seizoen hadden we prachtig weer hoewel het in de ochtend wel wat koud aanvoelde. Echter werden we getrakteerd op een mooie pauze plek in hartje Nuenen waar op dat moment Vincent van Gogh, jawel die Vincent zijn jaarlijkse paardenmentourtocht kende. Dat pakten we mooi ook nog ff mee.

8 oktober Oud Empel

De voor laatste tocht ging over de dijken naar Oud Empel. Omdat het zaterdag (gisteren dus) nog erg nat weer was waren de verwachtingen voor vandaag twijfelachtig.

Het weer liet ons gelukkig niet in de steek. We konden dus ook vandaag weer rekenen op een mooie en gezellige fietstocht.

15 oktober Slotrit

Photo

Daar eindigde het vandaag dus mee, koffie met gebak bij 't Pumpke in Nistelrode. Afsluiting van een mooi seizoen 2017 voor TWC Nistelrode.