programma2009

Seizoen 2009

Het wel en wee van onze fietsclub in 2009

11 oktober

Vandaag hebben we het seizoen afgesloten met de bekende regelmatigheidsrit. Dit jaar hebben we met ploegen van 4 personen gereden.

Ploeg 1 Laurens/Martien/Adri/Ewoud Ploeg 2 Piet/Gertjan/Jan/Peter Ploeg 3 Gerard Jeroen Bart/Joost Ploeg 4 Martien/Wim/Sjaak.

Opgeven snelheid Ploeg1 30 km/u ploeg2 29 km/u ploeg 3 30.6 km/u ploeg 4 30.7 km/u

Gereden snelheid Ploeg1 32.178 km/u ploeg2 30.825 km/u ploeg 3 31.355 km/u ploeg 4 33.106 km/u

Ploeg 3 heeft de opgegeven snelheid het best benaderd en kunnen zich dus de winnaars van de regelmatigheidsrit van 2009 noemen.

De tocht en het seizoen werden vervolgens bij het Tramstation afgesloten.

route11oktober2009regelmatigheidsrit.kmz

04 oktober

Het lijkt wel of het dit jaat niet op kan. Weer een mooi zonnetje maar wel wat kouder en de lange broeken waren dan ook in de meerderheid. Een wat jonger lid moest vandaag de honeurs voor de tocht waarnemen en deed dat met veel verve. Hij ging zelf de koffie helemaal in de keuken bestellen, die daarop door de serveerster werd opgediend. ??

Na de koffie gingen we weer in de richting van Nistelrode waar we met 75km en 29.5 km/uur eindigden. Hier werden nog wat foto's genomen van alle leden voor de bedrijfspanden van onze sponsers.

route4oktober2009Kraaienbergseplasse.kmz

27 september

Wederom konden wij genieten van een wel zeer mooie dag. We vetrokken met de nog aanwezige ochtend nevel en het was dan ook behoorlijk fris wat regelmatig onderwerp van gesprek was. Ook was al aardig waar te nemen dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Kortom het verliep allemaal voorspoedig totdat een ploeggenoot alleen maar oog had voor zijn bidon dopje. Hierdoor maakte hij door onoplettendheid een prachtige snoekduik wat hem uiteindelijk deed belanden in de zeer stoffige berm. Afijn weer op de fiets gesprongen en na enkele kilometers wederom een vervelend feit. Een fietspomp blies na een val van de fiets zijn laatste levensadem uit. Maar ook dit feit werd ter harte genomen als zijnde kan gebeuren en werd de mooie tocht van 90km zonder verdere problemen volbracht.

route27september2009Dommeltocht.kmz

20 september

Ondanks dat we aan het einde van het seizoen zijn was er een mooie opkomst. Maar wat wil je dan ook met dit mooie nazomer weer. We kregen de bavariatocht voorgeschoteld welke ondanks de korte voorbereidingstijd wel leide naar een pauzeplaats waarbij de koffie al klaar stond. Dat hebben we nog weinig gezien in al de jaren dat we aan het fietsen zijn. Je kon ook merken dat menigeen een goede training heeft gehad tijdens de 2daagse want er zat een mooie snelheid in. Met een gemiddelde van 29.5 en iets meer dan 100km had eenieder weer goed zijn best gedaan.

route20september2009bavariaroute.kmz

12 en 13 september Met 18 personen en een bijrijdester zijn we de jaarlijkse 2 daagse gaan verrijden. Op zaterdag een afstand van 170km afgelegd om te eindigen in een mooie bosrijke omgeving van Haaksbergen. Daar aangekomen bleken we te gaan overnachten in een wel heel mooie en rustige omgeving die een ieder zich wel liet bekomen. Daarbij werd ook nog eens die avond onze nieuwe fietskleding uitgereikt opdat we de volgende ochtend fris en wel weer richting Nistelrode konden gaan. De retourtocht leidde uiteindelijk langs de Posbank en daarna storten we ons in het Arnhemse om op de Bridge to Bridge loop te stuiten. Met wat hulp van een lokaal bekende wisten we ons daar weer uit te manoeuvreren. Met 150km waren we weer thuis aangekomen. Er was veel lof voor de organisatie en moet dan ook zeggen dat het een zeer geslaagd weekend was

Foto impressie 2 daagse 2009

route12september2009nistelrode-haaks.kmz

Boerderijkamers erve-bruggert/verblijven

6 september

Als voorbereiding op de tweedaagse vandaag een wat langere tocht. Totaal 113 km namelijk. Het gaat naar het Peelgebied bij Deurne en Liessel. Mooie omgeving met een prachtig zicht op de Deurnese Heide. Het weer is prima met af en toe wat zon. Er fietsten 16 renners mee die een gemiddelde haalden van 29,5 km.

route6september2009Liessel.kmz

30 augustus

Na de vakantie nu weer de start voor de rest van het seizoen. We zijn met 16 mensen. Een aantal van hen heeft gedurende de afgelopen periode de kans te baat genomen om nog eens extra trainingskilometers te maken. Hierbij is door sommigen zelfs de Mont Ventoux beklommen. De tocht gaat dan ook in vliegende vaart, waarbij het klokje na terugkomst in Nistelrode een gemiddelde van meer dan 30 km per uur aangeeft. Hoewel de wegkapitein voor de pauze iedereen liet twijfelen of het thema van de dijkentocht werd eerbiedigd, werd na de pauze toch de maasdijk tussen Grave en Haren aangedaan. Een verrassende tocht. En niet onbelangrijk over twee weken de tweedaagse.

route30augustus2009St.Walrick.kmz

12 Juli

Met 7 personen hadden we de regen getrotseerd. Het werd een mooie route die ons door Oisterwijk en omgeving leide. Tijdens de koffie werd Jan Smit besproken en zelfs nog even nagesychroniseerd. Deze zou namelijk s'avonds op het koffie adres komen zingen maar daar hadden we maar niet meer op gewacht. Tijdens de rit huiswaarts werd het gemiddelde nog even opgevijzeld. naar ongeveer 30.3 km/uur.

route12juliOisterwijk.kmz

Dit was de laatste rit voor de vakantie die voor velen zal aanbreken. We blijven iedere zondag fietsen voor die wil vertrek 8.30 zoals doen gebruikelijk

28 Juni

Velen dachten dat het toch wat verder was om vanuit het nistelrodese naar de rand van de veluwezoom te rijden. Toch hebben we dat vandaag volbracht met een totaal van 106 km en gestart met 16 personen. Ook was er een echte haarspeldbocht in de tocht opgenomen. De koffie werd ingenomen op de tennisbaan in een mooi bosrijke omgeving. Hierna weer richting huis om nogmaal de drie bruggen te passeren. Het geheel was afgelegd met een gemiddelde snelheid van ruim 29,5km/uur.

Doorwerth.docx

20 Juni 2009

Ivm vaderdag is de tocht op zaterdagavond verreden. We hadden een mooie tocht die ons naar het drongelse kanaal bracht. Ter hoogte van Vlijmen hadden we een keerpunt om weer richting huiswaarts te gaan. Niet veel daarna werd menigeen de druk te hoog en moest ondanks dat deze niet was ingepland er een pauze worden ingelast. Met 15 deelnemers en een gemiddelde van 30.6 km/uur over een afstand van net geen 80 km mogen we van een geslaagde rit spreken.

route20juni2009drongelenskanaal.kmz

14 Juni

Met 10 personen naar Limburg geweest en aldaar een deel van de mergelland route verreden. Het weer werkte gelukkig mee zeker met de wetenschap dat het in Nistelrode en omgeving met bakken uit de hemel kwam. Enkel in het laatste deel lieten de weergoden zich weer gelden.

7 Juni 2009

We hebben deze dag een tocht verreden waarbij we door Miep verteld werden waar we heen moesten. Moet zeggen heb geen fouten kunnen bespeuren en we zijn allen zonder kleerscheuren weer in het Nistelrodese aangekomen. De tocht was met 95km keurig binnen de marge welke we met 14 personen en 29.1 km/uur hebben volbracht. Helaas geen route gegevens.

1 juni 2009

Vandaag gaan we richting Sint Agatha. Dit betekent een landschap van groene dijken en een vergezicht op de heuvelrug van Mook. Het prachtige weer doet de rest. Het is dan ook goed toeven op het terras van jachthaven Dolfijn. Bijna op het einde nog twee keer een lek van de zelfde band, maar dat kon de pret voor deze rit niet drukken. Onze twee nieuwe leden Tonny en Adrie blijken de vuurdoop goed te doorstaan en verwachten we volgende week weer bij de start.

route1juni2009stagatha.kmz

17 mei 2009

Wij zijn op dit ogenblik niet fietsen maar we zitten aan de koffie bij onze 65 jarige. Mocht het zo zijn dat je een lid in onze clubkleuren ziet fietsen zeg hem dat hij eerst droge kleren gaat aantrekken en dat hij ook langs mag komen

10 mei 2009

Ook dit jaar werd de Maria maand niet vergeten en hebben we de jaarlijkse kappellentocht verreden. Ivm moederdag hebben we de tocht op zaterdag avond verreden en met 2 lekke banden zijn ze ons boven niet geheel goed gezind geweest. Maar we zijn wel zonder ongelukken op een klein gaslek na thuis gekomen. Dit gaslek zorgde voor extra straalaandrijving waardoor we het bochtige parcour alsnog met een gemiddelde van 29.4 km/uur 80km en 15 deelnemers hebben afgelegd

route10mei2009kapellen.kmz

03 mei 2009

Helaas liet het zonnetje het vandaag afweten maar we hebben wel het mooie Croy kasteel van wel zeer dichtbij mogen aanschouwen. Helaas liet de kasteelnimf het afweten en zijn we na de koffie maar met grote spoed huiswaarts gegaan

Met een straffe tegenwind, 100km en een gemiddelde van 30.1 km/uur kwamen we weer in het Nistelrodese aan.

route3mei2009croy.kmz

26 april 2009

De Grebbeberg stond vandaag op het programma. Daar zijn we via de zuidkant van de Nederijn uiteindelijk aangeland. Daar hebben we een mooie fietspad naar beneden genomen om vervolgens de berg weer te beklimmen. Hierna naar de uitgebreide koffietafel om vervolgens de hele operatie te herhalen maar dan in omgekeerde richting. Toen weer naar huis waar we uiteindelijk een dikke 120km met een gemiddelde van 29.3 in de boeken konden bij schrijven.

route26april2009Grebbeberg.kmz

19 april 2009

Gelukkig was er een invaller voor deze dag en mochten we gaan genieten van de mooie bloesem in het land van Maas en Waal. Het weer werkte uitstekend mee en met een oosten wind liep de snelheid aardig op. Uiteindelijk hebben we een gemiddelde verreden van ruim 30.2km/uur. Helaas ontbreekt voor deze dag de data van de tocht dus volgende week een nieuwe ronde een nieuwe kans.

13 april 2009

Vandaag weer een grote hoeveelheid deelnemers liefst 17 in getal. Het was een bochtig parcour richting Oirschot wat de conditie zeker ten goede gekomen zal zijn. Verder leek het er nog even op dat we ook nog moesten bukken voor een wel heel grote vogel maar dat bleek toch mee te vallen. Met ruim 110km en een gemiddelde van 30km/uur hebben we weer goed ons best gedaan.

route13april2009Oirschot.kmz

5 april 2009

Vandaag naar Berg en Dal. Altijd weer een mooie omgeving met deze keer erg veel wielerclubs op de weg. Zo druk dat in cafe De Oude Molen het tot de nok toe vol zat. Daarom maar uitgeweken naar een cafe in de buurt van Overoverasselt. Jan viel nadat hij een paaltje bij het einde van de fietspad raakte. Dit was in Mook en met 3 anderen is hij met een pijnlijke hand huiswaarts gekeerd.

route5april2009BergenDal.kmz

29 maart 2009

Een frisse en natte morgen, die in verband met het verzetten van de klok, extra vroeg aanvoelt. Een dozijn renners hebben er zin in. Het wordt de tocht van de lekke banden. Vele malen hebben we moeten stoppen als er weer een fietsmaatje met pech strandde. Bij het koffieadres 't Ottertje smaakte de koffie prima. Met een verrassende lage prijs. Het zal wel gekomen zijn doordat er een andere toertocht er zijn pauze hield. De teller gaf aan 4 uren en 26 minuten fietsplezier.

route29maart2009Gennip.kmz

22 maart 2009

De lucht is donker en dreigt met vochtigheid als we vertrekken. Nog in Nistelrode en na 1,5 km een lekke band. "Dat is snel" is wat in koor wordt geroepen. Na een spoedige reparatie komt de groep weer in beweging om na een paar honderd meter weer te moeten stoppen. Weer lek en dezelfde fiets. Nu wordt het probleem wel grondig opgelost. Het klein stukje glas wordt nu opgespoord en verwijderd. Glas dat blijkbaar ligt bij ons startpunt. Dus iedereen opgelet. Verder een voorbeeldige tocht over mooie achterafwegen met op de gps-teller 89,9 km. En de zon laat zich ook nog zien. De route kun je nog eens beleven via Google-earth. Zie de volgende link hiervoor.

route22maart2009Boerenbond.kmz

15 maart 2009

Met een stevige tegenwind gingen we voor de laatste keer van start om 9uur. Het was dan ook een beste training voor diegene die de wintermaanden onbenut hebben gelaten. Maar eind goed allen goed en we hebben met zijn allen aardig wat mooie dijk kilometers verreden.

15maart2009Dijkentocht.kmz

16 februari 2009

1 maart 2009

Om het komende jaar veilig te kunnen volbrengen, hebben we dit jaar onze fietsen maar eens laten zegenen bij de kerk in Dinther.

Na de zegening was er nog een uitgepijlde tocht

1maart2009Dinthereo.kmz

Wanneer je gebruik wilt maken van de route link zorg dan dat je Google earth geinstalleerd hebt dan behoef je enkel en alleen de link aan te klikken en de rest gaat automatisch.

Meer foto's Zegening plus tocht zie deze link

De aftrap is weer genomen nadat we de jaarvergadering hebben gehad. Het gouden tandwiel en de prijs voor de mooiste tocht zijn weer uitgereikt.

Hierbij de uitslagen van 2009.