2daagse2009

2 daagse 2009

Hierbij een foto impressie van 2 dagen op pad met TWC Nistelrode

Tweedaagse toertocht

Persbericht

TWC Nistelrode houdt tweedaagse toertocht

De jaarlijkse tweedaagse toertocht van TWC Nistelrode wordt dit weekend gehouden. De zaterdag en zondag worden gebruikt om een route te volgen over een afstand van in totaal 350 km. In tegenstelling tot de afgelopen keren, toen de Duitse Eifel werd bezocht, is nu gekozen voor een route die dichter bij huis blijft, maar toch aantrekkelijk is.

De bestemming is de Achterhoek waarbij overnacht wordt in Haaksbergen. Een team is de afgelopen periode bezig geweest om het weekend voor te bereiden. Zij zijn erin geslaagd om rustige wegen te vinden die geschikt zijn voor langzaam verkeer en bovendien door het mooiste landschap van Gelderland en Overijssel voeren. Er zijn zelfs een paar klimmetjes in de tocht opgenomen. De heuvels bij Beek en het net in Duitsland gelegen Hoch Elten worden aangedaan. De Ijssel wordt gevolgd langs Bronckhorst, het kleinste stadje van Nederland.

De fietsclub heeft momenteel 1 vrouw als lid, maar tijdens dit weekend wordt dit aangevuld met nog een vrouw in de functie van soigneur. Zij zal de vele taken op zich gaan nemen van chauffeur, fotograaf, navigator en verzorger.

Helemaal top

Ook bijzonder is dat tijdens deze happening de nieuwe kleding in gebruik wordt genomen. De bedoeling is dat deze op de terugweg wordt ingewijd. De kleding is beschikbaar gesteld door Jack Martens Tweewielers, Van Tilburg Mode en Sport en Oostendorp Otten Van Boekel Accountants. Later in het seizoen zal tijdens een officiële bijeenkomst deze nog worden gepresenteerd. De tweedaagse wordt ook mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Jack Martens, Heerkens Groente en Fruit en de Bakkerij van Mook. De fietsers hopen op het goede weer van de afgelopen dagen.

Zaterdag ochtend bijna klaar om te starten.

Een welverdiende rust.

Proosten op de eerste geslaagde dag

Uitreiking nieuwe fietskleding

En zo ziet het eruit

En zo met inhoud

Was het nu links of rechts af

Een fleurig geheel door het landschap

Hoe ver moeten we nog.

We hebben het toch goed voor elkaar

Moe maar voldaan

Even de nieuwe kleding showen.

En onze chauffeuse wilde ook

Naar de overkant van de Ijsel.

Onze laatste rusplaats voor de thuiskomst.

Weer bijna Thuis