2daagse2008

2 Daagse 2008

Al weer de vierde keer in successie zijn de fietsers van de Toerwielerclub Nistelrode naar de oosterburen uitgeweken. Het klimmen en afdalen was vorige jaren namelijk zo goed bevallen dat de keuze voor opnieuw heuvelachtig gebied al min of meer vaststond. Voorbij Aken zo’n 200 km van huis ligt het pittoreske gebied van de Eifel. Kleine dorpjes met een paar huisjes, een kerk een stamkroeg worden afgewisseld door landerijen en bossen. De streek is erg rustig. Voor fietsers dus ideaal. Bovendien blijkt, dat de wegen prima in orde zijn. Mooi glad asfalt en het ontbreken van drempels vallen op.

Mooie taferelen

Twee volle dagen zijn de leden van Nistelrodese club in touw geweest om hun prestaties onderling te meten. Hoewel de vereniging als doelstelling geen wedstrijdelement heeft zijn er hoge snelheden gehaald. Met gemak werd 80 km per uur gehaald, maar met moeite soms ook niet meer dan 10 km per uur. Vanaf het plaatsje Vicht gelegen bij de stad Stolberg is gestart vanaf het hotel. De eerste dag werd het noordelijke gedeelte van het groene gebied met de fiets verkend. Het middelpunt was de Ruhrsee. Dit grote meer wordt behalve voor de recreatie ook benut als stuwmeer. Het magnifieke uitzicht werd door de wielrenners gebruikt om koffie te drinken. Op zaterdagavond - na 125 km heuvel op en af – was iedereen bekaf, maar voldaan met stramme benen. ’s Avonds werden weer de nodige krachten opgedaan met een prima diner en het aanvullen van het vochtgehalte.

De volgende dag werd een deel van de route gevolgd die bekend staat als de Wasserburgen-route. De totale route is 365 km en gaat langs de rand van de Eifel door het gebied met de meeste waterkastelen van Europa. Per fiets ga je door een sfeervol landschap waar je talrijke culturele schatten kunt ontdekken. De tocht gaat verder naar de Rijn, met maar liefst 130 burchten en kastelen.

Sponsors

Dankzij de sponsors Van Tilburg Sport en Mode en Account Bernheze [Oostendorp, Otten, Van Boekel], Jack Martens FietsPlus, is de club in blauw/gele wielertenue gestoken. Deze tweedaagse tocht is ook mede mogelijk gemaakt door medewerking van Siba Banden uit Uden door het beschikbaar stellen van een volgauto en het verstrekken van voedselmateriaal door Heerkens Groente en Fruit en Bakkerij het Stoepje. In tegenstelling tot thuis bleek het weer in de Duitse heuvels droog met af en toe zelfs wat zon helemaal in orde. Het weer was mede daardoor

Jan van Tongeren