Seizoen 2012

20-12-2012  Reanimatie avond
Deze avond werd aan de leden van TWC Nistelrode uitgelegd hoe om te gaan met slachtoffers die reanimatie behoeven. Een ieder kwam in actie om de theorie in de praktijk te brengen. Ja je weet ook maar nooit waar het goed voor kan zijn.

Reanimatie TWC December 2012

14-10-2012 Laatste tocht
Voor de laatste tocht is de keuze gevallen om dit per mountainbike te volbrengen. Door een van de leden is er een tocht uitgezet door de bossen in de omgeving. Na deze ronde te hebben verreden is er nog gezamenlijk een hapje en een drankje genuttigd in het tramstation. 

TWC afsluiting seizoen 2012
7-10-2012 Mortel
30-9-2012 Beerse Overlaat
23-09-2012 Overloon
09-09-2012 Posbank
Door het feit dat deze tocht al tot 2x toe was afgelast vanwege hevige regen hebben we hem wederom op de agenda geplaatst. Moet zeggen dat het deze keer wel erg mooi weer was. De tocht verliep dan ook erg prettig met nog wat mooi klimwerk op de Posbank . Helaas tijdens de afdaling op de bovenallee had een automobilist een aanrijding met een mountainbiker veroorzaakt, hierbij verloor de fietser het leven. Hier is maar weer eens getoond hoe gevaarlijk het kan zijn tijdens afdalingen. Laten we het in herinnering houden. 
02/03-09-2012 11 stedentocht
Voor een aantal mensen stond dit al heel lag op de agenda. Je moet het dan ook zeker eenmaal in je leven doen alle steden van de tocht der tochten aandoen met de fiets. Nog beter zou zijn met de schaats maar dan denk ik dat we geen 18 personen bij elkaar konden krijgen. Het kampement werd opgeslagen in Bolsward vanwaar we de tocht op zaterdag in noordelijke richting gingen verrijden en op zondag in zuidelijke. 
We hadden een paar mooie pauze plaatsen. Zeker in Dokkum met live music was het goed vertoeven. Natuurlijk stonden onze zang talenten hier wel te "genieten". Alles was dit weekend weer keurig verzorgd zelfs de fietsen mochten binnen in de danszaal.  Op zondag kwamen we door Stavoren alwaar we het bekende vrouwtje zelf hebben kunnen aanschouwen. Terug aangekomen in Bolsward werd de boel weer ingepakt en konden moe maar voldaan weer terug naar Nistelrode.

11 stedentocht Sept 201226-08-2012 Reichswald
Weer eens een keer te nat om te fietsen.

19-06-2012 La trappe
Wederom een prachtige tocht ook weer door het dommeldal. Daarna over de heide om wat verse bierluchten te mogen vernemen maar niet te mogen nuttigen. Met een mooi gemiddelde kunnen voltooien.

12-08-2012 Kastelenroute.
Een mooie tocht meanderend door het Brabantse landschap. Door het dommeldal en langs de flats gebouwd als kastelen in de Laverije te Den Bosch. Tussendoor nog wat bos ter hoogte van Vught kortom een zeer gevarieerde tocht.

01-07-2012 Populierentocht.
Geen route info beschikbaar. 

24-06-2012 Posbank
Weer regen dus onderstaande hebben we niet mogen bereiken.
16-06-2012 Boerdonk
De tocht werd verreden op zaterdag ivm met vaderdag op zondag.  Ook hier weer dat weer dat probeerde roet in het eten te gooien. Wat dan ook aardig lukte. Een ieder was nat tot op het bot. Maar toch weer even de benen gestrekt 
10-06-2012 Deurne
Ook deze dag gaven de weergoden te kennen de boel te gaan verpesten. Ook de deelname voor de tocht naar Limburg die gepland stond viel erg tegen. Dus door beide zaken was besloten maar een alternatieve tocht te verrijden en we die van de vorige week. Het werd een mooie tocht met een toegift in boekel waar we een race van oude motoren konden aanschouwen. 
Geen route info beschikbaar. 

03-06-2012 Deurne
Tocht niet door gegaan ivm regen

28-05-2012 Berg en dal route
Met 15 personen de bekende bulten rond berg en dal wezen bedwingen. Wel fijn met mooi weer en ondanks dat toch een lekke band.

22-05-2012 Utrechtse heuvelrug
Het kwam deze dag wel even heel hard uit de lucht vallen, maar ondanks dat mocht het de pret niet drukken. Wat wel prettig was dat ondanks de natte wegen we geen enkele lekke band hebben gereden. Uiteindelijk was het alsnog een mooie tocht geworden met aardig wat kilometers in de benen. 

12-05-2012 Zaterdag avond tocht
 Ivm moederdag op zondag verreden we nu de tocht op zaterdag. Tevens was de tocht ingekort van 80 naar 60 daar er een aantal al snel naar huis moesten. Mede hierdoor werd er stevig ondanks de aanwezige wind gefietst. We waren dan ook al om 8 uur weer in ons dorp terug.

06-05-2012 Bavaria tocht 
Ook deze tocht komt regelmatig terug op de agenda. Natuurlijk zagen we ook nu weer bavaria maar mochten we er alleen naar kijken en  niet van drinken. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd met een mooi alternatief voor het koffie adres. Een mooie stal omgebouwd tot cafe waar klaarblijkelijk nog niemand ooit was geweest. Zo zie je maar weer het is na al die jaren nog steeds mogelijk om voor een verrassing te zorgen.

29-04-2012 Loevestein
Regelmatig staat deze tocht op de agenda maar ook deze keer mochten we alleen in de verte naar het kasteel kijken. Ik daag wie dan ook uit die de volgende tocht naar dit oord gaat maken om echt aan de poort van et kasteel te geraken.  Lijkt me een goed streven voor het komende jaar, maar moet zeggen de tocht was verders goed voor elkaar. Aardig wat dijkjes en andere mooie wegen gezien. Kijk zelf maar eens naar de link.

22-04-2012 America
Vroeg uit de veren om op tijd op het plein aanwezig te zijn. Maar dat was al snel weer vergeven en vergeten toen we de peel inreden. Het was een mooie tocht die ons naar het pittoreske dorpje Griendtsveen leide. Hier werden we begroet door de het lokale ontvangstcomité.  Ook over de bediening in de lokale uitbaterij hadden we geen klagen. Hier zou het spreekwoord van de oude B en het groene blaadje kunnen zijn uitgevonden. Kortom maar snel een nat pak en naar huis.

15-04-2012 Maas en Waal route
Ook deze dag was het weer stevig wind happen en was het koud en een klein beetje nat. Maar ondanks deze omstandigheden kunnen we deze dag bijschrijven als zijnde een goede pittige tocht. 
Route downloaden

09-04-2012 Drunense Duinen
De weersomstandigheden deden de meeste besluiten zich om te draaien in bed. Maar de tocht werd toch volbracht met maar 7 personen, dus er moest hard worden gewerkt.
Geen route info beschikbaar.

01-04-2012 Beugen
Deze dag was door niemand aangegrepen om een 1 April grap uit te halen of het moet zijn dat spijkers in de buurt van water een cynische naar een bekend spreekwoord bedoelde grap was. Het leverde wel een bij ons wielrenners een bekend resultaat op. En laat dat nu juist bij een inmiddels goed getrainde banden lichter gebeuren. Ondanks dit voorval had ook deze teamcaptain het weer goed voor elkaar met mooie tocht.

25-03-2012 Oisterwijk
De team captain van deze dag zag het wat mistig in. Het mistig uitzicht deed hem vermoeden dat hem dat punten zou gaan kosten. Maar gelukkig voor de captain maar ook fijn voor de groep klaarde het ter hoogte van Haaren op en konden we de tocht wat zonniger voortzetten. 
En vergeet niet, het plezier bij Piet, was er zeker niet minder om, dus op het eind toch een positieve som.

18-03-2012 Empel
Ondanks de voorspellingen toch een aardige echter wel winderige fietstocht.  We hadden een mooie opkomst met 23 deelnemers maar dit brengt ook gelijk aan het licht dat het dan extra opletten is. Het liep deze keer helaas verkeerd af en zullen we de komende weken een lid moeten missen door een valpartij. Verder viel het op dat op de terugweg er veel reeds bekende zaken te zien waren. 

11-03-2012 Nijnsel
Wat je m.b.v. internet al niet kunt. Zo maar een mooie route downloaden wat dan weer tot nieuwe inzichten in de club leid. Waarom niet!  Maar ja met downloaden alleen ben je er niet je zal hem toch een keer of wat moeten fietsen. En ik moet zeggen het ging feilloos dus een uitstekende voorbereiding.
Route downloaden

04-03-20012 Odiliapeel.
Zo dicht bij huis en dan toch zulke mooie plekjes . Tevens wist onze oud Volkelnaar net niet zijn oude nest aan te doen ook al lonkt dat nog altijd. Nee hij had het weer goed voor elkaar.
26-02-2012 Openingstocht.
De winterkleding weer in de kast. De racefiets weer van zolder gehaald. We zijn weer begonnen om het wintervet van ons lijf te fietsen. Weer een nieuw seizoen en nieuwe mogelijkheden. 

TWC Nistelrode gaat Elfstedentocht doen

Vanaf eind februari zijn de leden van Toerwielerclub Nistelrode in hun geel-blauwe kleding weer op alle zondagen op de weg te zien. TWC Nistelrode heeft het fietsseizoen weer geopend. De aftrap wordt elk jaar gegeven tijdens de jaarvergadering. Tijdens deze bijeenkomst wordt het programma voor het komende seizoen besproken en zijn de clubprijzen uitgereikt. Het Gouden Tandwiel is uitgereikt aan Peter Pennings voor het feit dat hij vorig jaar liefst 28 keren aan de start verscheen. De Gouden Wegwijzer kreeg het team dat de tweedaagse tocht organiseerde. Jan en Antoinette Dietz  en Peter en Martien Pennings kregen deze trofee voor de mooiste tocht in Limburg en Belgie. 

Op het programma staan diverse tochten met variërende afstanden en bestemmingen. Mede aangewakkerd door de ijskoorts van de laatste weken gaat de club de Elfstedentocht fietsen. In 2012 is het ook 100 jaar geleden dat de fietselfstedentocht voor het eerst werd verreden. De Friesche tocht is 240 km lang en er wordt gestart vanaf de standplaats Bolsward.


Jaarvergadering 2012

Winnaar van het gouden tandwiel en winnaars van de gouden wegwijzer

                                   

Volledige uitslag.

Comments