Seizoen 2010

17 -10-2010

Het was weer zo ver het seizoen zit er weer op. Een aantal zullen de mountainbike al weer uit het vet hebben gehaald om vervolgens het bos weer in te gaan. Ook dit jaar weer door Joost voorbereid een rondje Nistelrode en zoals gebruikelijk ook nu weer een inschatting van de gemiddelde snelheid die we zouden gaan verrijden. Voor verdere info zie score lijst.

Scorelijst downloaden

10-10-2010

Vandaag fietsten we langs de Viltse plassen bij Beugen. Het heerlijke herstzonnetje schitterde daar in het water. Het mooie weer was ook te merken aan de grote opkomst namelijk 16 renners verschenen bij de start. Onze held van vandaag was Joost die vorige zondag twee keer de Mont Ventoux beklom, maar vandaag een groot gat in zijn fietsband reed. Gelukkig voor hem was dat deze week.

Route downloaden

03-10-2010

Het seizoen loopt al weer aardig op het einde. Maar ondanks dit blijft de opkomst goed. Deze zondag waren er 15 deelnemers. De tocht leidde ons naar de Drunense duinen. Als je de route bekijkt zou je het ook een rondje rond den Bosch hebben kunnen noemen. In totaal was de tocht rond de 95km lang.

Route downloaden

26-09-2010

Ook dit jaar stond de Croy route weer op het programma. En wat er aan de hand was dat weet ik niet maar onze leden kwamen in grote getallen opdraven. Of een ieder heeft thuis op de agenda staan dat het de verjaardag van Bart was. Na een mooie tocht werden we allen verrast met koffie en gebak ten huize van Jeroen. Ik geef je het maar te doen zo met 18 niet al te fris geurende personen in huis. Maar het was natuurlijk wel gezellig.

Route downloaden 26 sept

19-09-2010

Wederom hebben we de Veluwe bezocht. En ik mag zeggen dat het een tocht was die er anders uitzag dan wat we gewend zijn. We hebben prachtige nieuwe omgevingen verkend en natuurlijk mocht de Posbank niet ontbreken. Op het einde van de route hebben we de Italiaanse weg nog even bedwongen. Het weer werkte gelukkig mee en hebben we met 11 personen 100 km een mooie tocht verreden.

Route downloaden 19 sept

05-09-2010 2 daagse

Eindelijk was het weekend daar. Dit jaar met de 2 daagse de ronde van Vlaanderen. We hebben alle puisten die daar maar te vinden waren beklommen om moe maar voldaan in ons verblijf in Ronse B&B Muzieklo te gaan overnachten. In totaal hebben we met 15 mensen deelgenomen. Verder werkten het weer en het aantal lekkage's ook geweldig mee, rond de 20 graden en met slechts 1 lekke band mogen we zeker niet mopperen. Kortom weer een geslaagd weekend.

Route downloaden 04 sept

Route downloaden 05 sept

Pers info

In het zuidoosten van België liggen de Vlaamse Ardennen. Hier vinden we kronkelende weggetjes, daverende kasseiwegen, steile kuitenbijters en glooiende vergezichten. Het decor voor de renners van de toerwielerclub tijdens het afgelopen weekend. Hier wordt ook de wielerklassieker De ronde van Vlaanderen verreden. De plaats Oudenaarde is het startpunt van de Ronde en heeft zelfs een museum daarvoor ingericht. Ook in 2003 stond deze klassieker op het programma van de Nistelrodese club.

In navolging van de profs werd de route gevolgd met als hoogtepunten De Patersweg, De Koppenberg, Kluisberg, Kwaremont, Bosberg en niet te vergeten de Muur van Geraardsbergen. Deze legendarische beklimming is kort maar heftig. Het wegdek is bekleed met gapende kasseien en kent een stijgingspercentage van bijna 20%. Op de top van de helling is een kapel gebouwd en heet daarom ook wel de Kapelmuur. Andere gedeeltes van het parcours bestaan uit kasseienstroken en vragen het uiterste van het fietsmateriaal en de berijder om in het spoor te blijven. De groep heeft tijdens het tweedaagse verblijf ruim 250 km afgelegd. Gelogeerd werd bij een authentieke hoeve die was ingericht als bed en breakfastaccommodatie. Voor de fietsclub was het een succes en groot plezier ook deze ronde weer te kunnen ervaren. Een aanrader

http://www.rvv.be/nl

29-08-2010

Route downloaden

18-07-2010

Route downloaden

11-07-2010

Geen info

4-07-2010

Geen info

27-06-2010

Een dag om heerlijk vroeg uit de veren te gaan. Strak blauwe lucht en niet veel wind, perfecte omstandigheden om 150 km af te gaan leggen. Dat hebben we dan ook gedaan in een voor vele onbekende omgeving. Mooie vergezichten, leuke klimmetjes, polder gebied, eigenlijk zat er alles in.

Op 80 km legden we aan bij restaurant La Montagne waar we heerlijk in de schaduw onze koffie konden genieten. Vervolgens Langs landgoed Prattenburg richting Elst om via de Grebbeberg weer terug naar Nistelrode te gaan. Met 13 deelnemers toch een leuke opkomst voor zo een lange route.

Route downloaden

19-06-2010

Ivm vaderdag werd de tocht op zaterdag verreden. Helaas was ons lid die de route zou waarnemen geblesseerd waardoor we een alternatieve route hebben verreden. Deze route leide langs wat andere wegen dan we gewend zijn. Maar het gaat dan ook niet alleen om blik op oneindig en niet zien van wat ons mooie landschap te bieden heeft.

Route downloaden

13-06-2010

Om 7.30 stonden we met 12 personen klaar om naar het Limburgse af te reizen en om 9 uur zaten we al op de fiets in het mooie heuvellandschap. In totaal hadden we 95 km voor de kiezen en daarin 18 beklimmingen. We gingen voortvarend te werk en we zaten aan de koffie voor we het wisten. Daarna nog een kleine 45 km met een kleine omleiding ivm een wielren tocht van wat jeugd. Met een 2o graden werkte het weer ook nog eens geweldig mee, kortom een zeer geslaagde tocht.

Route downloaden

04-06-2010

Vandaag stond de rivieren tocht op het programma. Een van de leden had een mooie nieuwe variant voor deze tocht bedacht. Eerst wat klimwerk om vervolgens naar de waal te gaan. Via de Waalbrug bij Nijmegen kwamen we aan de noordelijke zijde hiervan. Na al mooie afstand afgelegd te hebben konden we van de koffie genieten op een mooi terras met bijbehorende uitzicht. Hierna weer verder gereden om via de brug bij Winsum weer huiswaarts te gaan. Uiteindelijk een mooie 100km met 16 personen en een mooi gemiddelde van boven de 30. Dit laatste voor de statistieken.

Route downloaden

30-05-2010

Helaas ivm met de slechte weersomstandigheden is de tocht niet verreden en is is er een alternatieve tocht gereden van 75km. De opkomst was door deze omstandigheden ook laag te noemen met 5 mensen maar dat is begrijpelijk. Maar goed wat in het vat zit verzuurd niet dus we houden deze tocht te goed. Er wordt al overleg gepleegd om deze tocht mogelijk eind van de maand te gaan rijden.

Geen route info

24-05-2010

Door de extra lange tocht was er voor gekozen een half uur eerder te vertrekken. Het werden uiteindelijk net geen 120 km welke door de mooie Ooij polder voerden en via de terugweg deden we nog snel even de oude holle weg aan. Met een fraai uitzicht op de rijn konden we van de koffie genieten bij Millingen aan de rijn. De opkomst was wat laag met 13 leden, dit daar een aantal leden Luik Bastenaken Luik op eerste Pinksterdag hadden verreden en dat zou dan wel veel van het goede worden. Het weer deed deze dag zijn uiterste best en ook daar hebben we zeer van genoten. Kortom een perfecte dag met een mooie tocht.

Route downloaden

16-05-2010

Vandaag werden we door het land van maas en waal gedirigeerd. Om uiteindelijk te belanden bij molen tot voordeel en genoegen in Alphen. Hier stond de koffie weer klaar met het welbekende appelgebak en dat lieten we ons goed smaken.

Uiteindelijk werd het een snelle tocht welke we met 17 personen hebben verreden. Met 100km en een gemiddelde van 31km/uur kwamen we weer terug in Nistelrode.

Route downloaden

08-05-2010

I.v.m. moederdag werd de tocht dit weekend op zaterdagavond verreden. De opkomst was ondanks dit tijdstip goed te noemen. Het werd uiteindelijk een mooie tocht van 80km die ons o.a. langs het Drongelse kanaal voerde. Waarschijnlijk was er thuis wel iet moois in het vooruitzicht gesteld want met een gemiddelde van 30.4 waren we wel weer heel snel thuis.

Route downloaden

02-05-2010

Ondanks de slechte weersvoorspellingen verschenen er 10 renners aan de start. Na ampel overleg besloot de groep om de tocht in te korten. Laurens toonde als wegkapitein zijn improvisatietalent en loodste de fietsers door regen en wind richting de Peel. Voorbij Siberie werd in Overloon de terugtocht ingezet. Koffie zat er vandaag niet in. Na 86,8 km op de gsm-teller bereikten de renners weer Nistelrode, nat maar voldaan.

Route downloaden

25-04-2010

Vandaag het lenteweer uit duizenden. Een heerlijk zonnetjes en 's middag een temperatuur over de 20 graden. We gaan de lentebloesems van de Betuwe langs. Met een lus door Rhenen, waar Wim ons over een smal fietspaadje door het bos loodst. En natuurlijk langs de dierentuin, waar het hartstikke druk is met dagjesmensen. Druk was het ook bij ons pauzepunt. Helaas moesten we binnen zitten waar nog plaats was. De totale lengte was 127 km en dat was voor sommige van ons toch afzien. Maar toch een mooie en heerlijke toch waarvan we hopen dat die er nog meer komen.

Route downloaden

18-04-2010

De eerste berg etappe van het jaar. Althans er waren aardig wat bulten te beklimmen, maar voor de meesten mocht het de pret niet drukken. Met 17 leden was er weer een redelijk bezetting. De gemiddelde snelheid kwam uit op 28km/uur. Tijdens de koffie werd de behulpzaamheid van Piet danig beloond. Maar volgens wel ingelichte bronnen was het meer een kwestie van medelijden dan beloning. Maakt eigenlijk niet uit want Piet had een heerlijke appeltaart met slagroom te pakken op kosten van de uitbater en wie heeft dat eerder voor elkaar gekregen.

Route downloaden

11-04-2010

Met een grote opkomst van 18 renners werd deze tocht op een frisse maar wel prachtige morgen gefietst. De score van 1 lekke band mocht de pret niet drukken. En de koffie in Ottersum bleek ook dit jaar weer geschonken te worden voor de prijs uit het gulden tijdperk.

Route downloaden

04-04-2010

Route Oisterwijk geen info

28-03-2010

Wederom werd er slecht weer voorspeld maar dit keer waren de weergoden aan onze zijde. Er moesten 75 km in een keer worden volbracht daar we om 11.30 terug moesten zijn voor de presentatie van onze nieuwe fietskleding. Om aan de uiteindelijk afstand te komen hadden we nog een ingelaste lus verreden om niet voortijdig te arriveren. Terug aangekomen was onze hoffotograaf naar huis gesneld om zijn camera op te halen om vervolgens een paar mooie plaatjes te schieten van onze sponsors tezamen met de leden.

Route downloaden

21-03-2010

Hoewel de lentetocht van vandaag er anders uitzag als we gehoopt hadden wisten toch 16 renners, onder leiding van wegkapitein Peter Pennings, het op te brengen om op de fiets te springen. Het weer varieerde van regen tot miezerregen en andersom. Het komt er op neer dat we het slechtste weer gehad hebben en dat al het andere vanaf nu meevalt. Het resultaat van deze tocht was 4 lekke banden, een nat pak en geen koffie. En natuurlijk niet te vergeten 77 km extra op de teller.

Route downloaden

14-03-2010

Wederom een dag die het zo liet aanzien druilerig zou worden. Maar het betere weer lachte ons toe an ondanks de druilerige aanblik van de ochtend was er een geweldige opkomst. We hadden al weer ruim 70km afgelegd waarmee de conditie al weer een beetje op pijl komt. Met een gemiddelde van 27.4 km/uur kwamen we weer in Nistelrode aan.

Route downloaden

07-03-2010

De eerste rit met een redelijk aantal deelnemers namelijk 13 in totaal. Het was een bochtig parcour wat een goede training is voor de been spieren. Er werd tijdens de tocht nog druk gepraat dus de conditie van menige renner is zo na zo'n lange winter toch nog redelijk op peil. Dan kon men niet altijd zeggen van de gespreksstof tijdens deze rit maar daar wil ik niet verder over uitwijden dan dat het over natte neuzen ging, oh ja en nog iets

Route downloaden

28-02-2010

Het seizoen is weer gestart. Echter het weer gooide roet in het eten. Uiteindelijk verschenen er 4 deelnemers aan de start. Deze hadden toch nog een redelijke droge tocht kunnen maken daar het na negenen nagenoeg droog bleek te zijn.