Startpagina

Voorbije activiteiten, foto's, etc...

- Foto's van de act. Maak je voorraadkast winterklaar

- Foto's van de act. Tuinbezoek Frank van Keirsbilck

- Foto's van de act. Wol, wolliger, wolligst

- Foto's van de act. Fietstuintocht

Komende activiteiten

nieuw nieuw nieuw website www.cafecourgette.be website nieuw nieuw nieuw

Café Courgette, samentuinen in de kloostertuin (Velt)

Deze winter namen zo'n veertigtal mensen deel aan de stoomcursus 'Ecologisch Moestuinieren' (organisatie Moestuinwerkgroep i.s.m. de gemeente en Velt Groot-Gooik).

Nu het theoretische deel is afgerond is het tijd om deze kennis in praktijk om te zetten!

Heb je een tuin, wil je je eigen groenten kweken, kleinfruit planten of bijvoorbeeld met een klein kruidentuintje beginnen? Weet je niet meteen hoe je aan de slag kunt gaan? Kom dan zeker eens langs!

De poort van het Dominicanessenklooster staat elke zaterdagmorgen open voor iedereen die iets wil bijleren over ecologisch tuinieren.

Een Samentuin is een tuin waarin mensen samen aan de slag gaan. Velt afdeling Groot-Gooik biedt wekelijks advies en ondersteuning (lesgever Jan Tordeurs).

Vanaf nu staat er elke week staat er iets nieuws op het programma.

Kom zeker eens langs als je wat uitleg wilt over bijvoorbeeld tuinieren in bakken, composteren, takkenrillen maken, insectenhotels bouwen, kleinfruit, leifruit, aardbeien, enz.

Ook als je snoei - of andere tuintips wenst, óf je wil je kennis en misschien zelfs je planten doorgeven, dan ben je van harte welkom.

Je zal verbaasd zijn hoe fijn het is om samen de handen uit de mouwen te steken en nieuwe mensen te leren kennen om dan eventueel je kennis in je eigen omgeving toe te passen. Ook kinderen kunnen telkens op ontdekkingsreis gaan in de kloostertuin en groene vingers kweken.

Stuur een mailtje terug naar cafecourgette@gmail.com en je wordt op de hoogte gehouden van alle activiteiten in de kloostertuin.

De verslagen van de moestuinlessen vind je ook op www.velt.be/groot-gooik. Wij raden een lidmaatschap van de vzw Velt aan als je frequent langskomt. Je bent dan meteen verzekerd, maar je ontvangt dan ook 6x per jaar het interessante tijdschrift, korting bij de aankoop van diverse publicaties, e.a. voordelen.

Adres kloostertuin:

H. Geeststraat 22 – 1540 Herne – 0486 65 80 62 - elke zaterdag van 10u tot 12u

graag tot in de tuin! Café Courgette - Jan, Gerd en Leen

DE KLEINE WERELD: een samenwerking tussen Whice en Transitiepajottenland

Enkele maanden geleden nam Whice contact op met Transitiepajottenland. Vanuit hun bezorgdheid over de klimaatsverandering en de slinkende olievoorraden wilden zij de lokale duurzame consumptie een handje toesteken. DE thematiek waar ook transitiepajot rond actief is.

Het idee bestaat eruit om een digitale en fysieke kiosk op te richten waarin de reeds aanwezige duurzame initiatieven, projecten, winkels,... uit de streek terug te vinden zijn.

"We vinden het warme water niet opnieuw uit maar willen het bestaande bundelen tot een actief geheel van initiatieven. We willen aantonen dat er reeds veel meer leeft dan wat de meesten onder ons vandaag denken en hopen met deze visualisatie ook een golf aan nieuwe initiatieven te creëren."

Dit project heeft sinds kort een naam: DE KLEINE WERELD (http://www.facebook.com/dekleinewereldkiosk).

Iedereen met interesse om deel te nemen aan dit project is zeer welkom! Info: lauramh.dewolf@gmail.com

Afhaalpunt biopakketten

Vanaf maart startte Rik en Lut een afhaalpunt voor biopakketten van de Kollebloem. Wekelijks haal je er gevarieerde aardappel-, groenten-, fruit- en broodpakketten.

Het aanbod is elke week anders, maar altijd seizoensgebonden, streekeigen en biodynamisch. (www.kollebloem.be)

Afhaalpunt Rik en Lut De Meyer - Lievens

Congoberg, Repingestraat 90, Vollezele

Lokaal en biologisch meel te verkrijgen, op steen gemalen

Bak je eigen broodje en haal je bloem van de Congoberg!

Rik en Lut starten een afhaalpunt voor natuurlijke melen.

Vanaf 29 januari 2012 kan je elke laatste zondag van de maand bloem- en meelproducten kopen op de Congoberg.

- KLIK HIER voor meer info

Wordt verwacht:

- Wilde planten wandeling, koken met wilde planten, vergeten groenten en rare knollen

- Leemovens

- Droogoven bouwen