Nieuws


Fotoboek: De Holle Brug Lopikerkapel

Geplaatst 19 nov. 2017 10:19 door Stichting Lopikerkapel

Vanaf heden is een bijzonder fotoboek over de herbouw van de Holle Brug in Lopikerkapel verkrijgbaar. Het 68 pagina’s tellende boek is een uitgave van Stichting Lopikerkapel en brengt van begin tot eind de historische herbouw van de brug in beeld. Deze herbouw kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking tussen de gemeente Lopik en burgers uit Lopikerkapel. Het fotoboek is verkrijgbaar bij de stichting (via info@stichtinglopikerkapel.nl) of The Readshop Lopik.

 

Kijk op onze Facebookpagina voor een impressie!

 

Hardcover – 27,50

Filmmiddag 21 september 2017

Geplaatst 19 okt. 2017 15:00 door Stichting LopikerkapelOp 21 september 2017 organiseerde Stichting Lopikerkapel, in een unieke samenwerking met zowel buurtvereniging Lopikerkapel als Uitweg én alle clubs en verenigingen voor senioren in beide kernen, de beloofde ' terugkommiddag'.
Het werd een filmmiddag waar de film  ‘Lopikerkapel in de 21E eeuw’ werd getoond.
De georganiseerde filmmiddag, inclusief drankje, popcorn en voor wie wilde een advocaatje met slagroom trok een volle zaal om het buurthuis van Lopikerkapel en was een groot succes. 

Via de onderstaande link kunt u het verslag uit ' Het Kontact' lezen.


  


Ouderendiner 11 mei 2017

Geplaatst 19 okt. 2017 14:18 door Stichting Lopikerkapel

In actie voor de oudere generatieDe belangrijkste doelstelling van Stichting Lopikerkapel is het vergroten van de saamhorigheid in de kernen Lopikerkapel en Uitweg. Tevens heeft zij het ‘omzien naar elkaar’ hoog in het vaandel staan. Uit een enquête, gehouden in 2016 onder alle 65+-ers, bleek dat zij als uitje het liefst samen wilden eten en wel bij Arie Schep.


Toevallig ging Plus Van Velzen uit Lopik dit jaar aan de slag om samen met buurtbewoners de kernen in de Lopikerwaard nog leefbaarder te maken. Met de actie ‘Ik PLUS mee’ (link neighbourly.nl/ikPLUSmee) hebben Harold en Henriëtte van Velzen, medewerkers van Plus Lopik, anonieme sponsors, Arie Schep en St. Lopikerkapel de koppen bij elkaar gestoken om het gewenste uitje voor de ouderen te organiseren.


Dit resulteerde in een geweldige middag op donderdag 11 mei bij Recreatie ‘De Batuwe’, waar veel 65+-ers op af gekomen waren. Mensen van diverse gezindtes, afkomstig uit Kapel, Uitweg of van camping Klein Scheveningen… het smolt samen bij de overheerlijke oud Hollandse stamppot, die Arie en zijn medewerkers serveerden. Van Velzen had als verrassing nog een loterij georganiseerd en iedereen kreeg een mooi boek cadeau. De reacties waren onverminderd positief en iedereen ging met een tevreden gevoel huiswaarts.


Vervolg

Het is de bedoeling dat dit een vervolg gaat krijgen. St. Lopikerkapel wil zich hier voor inzetten, bijvoorbeeld ook voor mensen die vervoer nodig hebben om naar andere uitjes te gaan. In ieder geval zit er namens Plus Lopik en de stichting nog een gezellige ‘terugkom-activiteit’ in het vat. Wat dit zal zijn en wanneer dit zal plaatsvinden is nog onbekend.


Onderzoek kleinschalig (openbaar) vervoer in de kernen door PvdA Lopik

Geplaatst 26 sep. 2016 15:34 door Stichting Lopikerkapel

Fractievoorzitter Rik Dekker van de PvdA wil graag peilen of er behoefte zou zijn aan kleinschalig (openbaar) vervoer tussen de kernen van onze gemeente. 

Om de behoefte beter in kaart te brengen heeft hij een online enquête gemaakt en o.a. aan Stichting Lopikerkapel gevraagd deze enquete onder de aandacht te brengen.

 

De link is meermalen te gebruiken, dus als er mensen zijn zonder computer of internet kan het ook vanaf een smartphone of I-pad voor meerdere personen worden ingevuld.

Indien gewenst is de enquête ook als word-document te verkrijgen. ( stuur dan even een e-mail aan info@stichtinglopikerkapel.nl)


Klik op de onderstaande link om direct naar de enquete te gaan.


 

 

BuurtApp voor Lopikerkapel en Uitweg

Geplaatst 9 mei 2016 00:29 door Stichting Lopikerkapel   [ 9 mei 2016 03:22 bijgewerkt ]

St. Lopikerkapel is initiatiefnemer van de BuurtApp ‘Kapel & Uitweg’. Via deze app kunnen we elkaar tippen bij verdachte situaties in de buurt. Als u ook in Lopikerkapel of Uitweg woont, is het mogelijk om aan te sluiten. Stuur dan even een mailtje met naam, adres en uw mobiele telefoonnummer aan info@stichtinglopikerkapel.nl. U moet wel WhatsApp op uw telefoon hebben om mee te kunnen doen.

Verder is het belangrijk te weten dat een verdachte situatie niet alleen op de BuurtApp gemeld kan worden, maar zeker ook op 0900 8844! Op dit telefoonnummer bereikt u de politie, die dergelijke gevallen meestal serieus oppakt. Bij spoed of een ‘heterdaadje’ is 112 natuurlijk het nummer dat u bellen moet!


De nieuwe holle brug ingewijd

Geplaatst 19 apr. 2016 12:55 door Stichting Lopikerkapel

De nieuwe holle brug ingewijd

Zaterdag 16 april 2016 werd de nieuwe holle brug op grandioze wijze ingewijd door veel inwoners van Lopikerkapel, het voltallige college van B&W van de gemeente Lopik, de betrokken civiel medewerkers, de landschapscoördinator, de bouwers, sponsors, de vele bikkers, vrijwilligers en sympathisanten. Het hoeft geen betoog dat dit met recht een Gránde Opening is geworden.

De vier winnaars van de kleurwedstrijd hielpen burgemeester Westerlaken bij het doorknippen van het lint, waarbij vele -biologisch afbreekbare- ballonnen feestelijk de lucht in vlogen. Tevens werden tegelijkertijd de sluitstenen van de brug onthuld.

Vervolgens kwam iedereen de brug over om hem in te wijden. Vanuit de lucht werden hier foto’s van gemaakt. Eén van deze foto’s zou in ieders huishouden aanwezig moeten zijn: de dorpsfoto. Deze is te bestellen via info@stichtinglopikerkapel.nl. De opbrengst gaat naar de stichting, zodat we aan een nieuw project ten behoeve van ons dorp kunnen gaan werken.

Met een toost met Prosecco en petit fours met logo, een zeemanskoor en een oud Hollandse poffertjeskraam met gratis poffertjes voor iedereen was het feest compleet. De nieuwe brug, ónze brug, wordt door iedereen geroemd en zal zeker gekoesterd worden. Dank aan allen die hier aan mee geholpen hebben!

De foto’s zijn gemaakt door Edwin Stoel, Karin Verhoef, Bert Verweij en Diana Schilperoort

 
 


  
 
 

Grande Opening Holle Brug

Geplaatst 21 mrt. 2016 02:12 door Stichting Lopikerkapel   [ 21 mrt. 2016 14:28 bijgewerkt ]

Zaterdag 16 april belooft een historische dag te worden voor Lopikerkapel. Op deze dag zal namelijk onze nieuwe holle brug officieel geopend worden met bijbehorende festiviteiten. Iedereen die de brug een warm hart toedraagt of gewoon een kijkje wil nemen, is van harte welkom.


Save the date; 16 april 2016

Geplaatst 15 feb. 2016 02:51 door Stichting Lopikerkapel

Op zaterdagochtend 16 april zal de ' Grand opening'  van onze Holle brug plaatsvinden.
De brug is bijna klaar, onlangs is de leuning langs geweest voor een pas-sessie.


Nu nog een mooie poedercoating er op en hij kan geplaatst worden. Dan nog de asfaltlaag en het feest kan beginnen.

Meer info volgt binnenkort.

Ereprijs voor Stichting Lopikerkapel

Geplaatst 14 jan. 2016 00:26 door Stichting Lopikerkapel   [ 25 jan. 2016 00:27 bijgewerkt ]

Voor alle activiteiten ten behoeve van de nieuwe holle brug heeft Stichting Lopikerkapel op 5 januari 2016 de Ereprijs Wijk- en Buurtbeheer gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks door de gemeente Lopik uitgereikt aan inwoners die met hun buurtgenoten de leefbaarheid van de woonkern verbeteren.


Met name de Bik Day oogstte veel lof van de jury. Op deze dag waren alle lagen van de samenleving betrokken bij het ‘project holle brug’. Iedereen die wilde, kon stenen, afkomstig van de oude brug, bikken ten behoeve van de nieuwe holle brug. Al vanaf 8 uur ’s morgens was het getik van de beitels te horen op het terrein voor Huis te Vliet. Het zinderde in het dorp, er stond weer iets te gebeuren en er kwamen dan ook zo’n 200 mensen op af: jong, oud, gezond of beperkt: ze waren er: de bewoners, die zich door dit gebeuren weer extra verbonden voelden met elkaar.

De Bik Day werd verder opgeluisterd door de mogelijkheid het in renovatie verkerende Huis te Vliet te bezichtigen en door de buurtlunch, die rond het middaguur gehouden werd. Hier was veel animo voor. Bikkers kregen van St. Lopikerkapel gratis een lunch aangeboden en overige aanwezigen konden voor een klein prijsje mee eten. De gehele dag door werd er koffie, thee, fris en limonade geschonken op het terras, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Diverse Kapelse clubs, verenigingen en vele vrijwilligers van alle leeftijden verleenden hun medewerking, zodat de Bik Day een dag met een gouden randje kon worden. Dankzij hun inzet en al het enthousiaste publiek kon iedereen genieten van de gezellige sfeer en was de onderlinge saamhorigheid voelbaar, met als resultaat een prachtige nieuwe holle brug.

Volgens de jury is de inzet van Stichting Lopikerkapel en haar betrokkenheid bij het 'Project Holle Brug' een perfect voorbeeld van hoe burgerparticipatie zou moeten.

In de pers;

http://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/47489/lopikse-ereprijs-voor-stichting-lopikerkapel

http://www.lopik.nl/inwoners/nieuws_41226/item/ereprijs-wijk-en-buurtbeheer-uitgereikt_82478.html

http://rtv9.nl/nieuws/article/18022546/ereprijs-wijk-en-buurtbeheer-voor-stichting-lopikerkapel/

Ontwikkelingen holle brug

Geplaatst 25 nov. 2015 13:15 door Stichting Lopikerkapel

De ontwikkelingen rond de oude en inmiddels nieuwe holle brug volgen zich in razend tempo op. Regelmatig plaatsen wij foto’s en nieuwtjes m.b.t. ' onze holle brug' op onze Facebookpagina. Voor de Facebook-loze mensen hebben wij nu speciaal een online album gemaakt met de mooiste foto’s van de sloop en herbouw van de brug. Klik op deze link om ze te zien.

Hier alvast een voorproefje;

Oude brug weg

Bikdag
Bikdag

buurtlunch bikdag 
bijna af


1-10 of 30