note: Bij bezoek aan onze website worden geen cookies geplaatst.

Een stichting van en voor ons dorp

Lopikerkapel is een fijn dorp. We moeten er aan werken het mooi en leefbaar te houden. Met de huidige terugtredende overheid is het zinvol gestructureerd doelstellingen te bepalen en als dorpsbewoners (en gemeente) samen te werken deze te bereiken. Door middel van de inzet van een stichting hopen we ervoor te kunnen zorgen dat Lopikerkapel voor alle inwoners de beste plek blijft om te wonen.

Juist in deze tijd is onderlinge
saamhorigheid belangrijk. Het geeft je een gevoel van geluk en veiligheid. In onzekere tijden is het belangrijk te weten waar je basis ligt.
Bovengenoemde gedachte is de aanleiding geweest tot het oprichten van een stichting voor ons dorp LopikerkapelDe akte van oprichting werd op 5 juni 2013 getekend, waarop het eerste bestuur officieel de taak op zich heeft genomen zich in te zetten voor de leefbaarheid.

Deze website houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen, de activiteiten die op de planning staan en de geformuleerde doelstellingen. We gaan voor samenwerking en saamhorigheid en zijn erg blij met ieders mening. U wordt dan ook van harte uitgenodigd uw ideeën voor ons dorp aan ons door te geven. Neemt u daarvoor even contact met ons op. Veel plezier!

SAVE THE DATES:
 

* Opening ' Mini-museum' Archeologische vondsten Lopikerkapel
zaterdag 5 september 2020
15:00 uur ontvangst, 15:30 uur opening. ( het buurthuis en het mini-museum blijven daarna open tot in de avonduren)
Buurthuis, Lopikerweg Oost 181 te Lopikerkapel
Het mini-museum zal op feestelijke wijze worden geopend. De openingshandeling kan in de grote zaal van het buurthuis op het grote scherm gevolgd worden.


* Open monumenten dag 2020, thema ' Leermonument - Zenden en Ontvangen'
zaterdag 12 september 2020
U kunt starten tussen 11:00 en 16:00 uur, de locatie sluit om 17:00 uur
Nozemagebouw, Biezendijk 3 te Lopikerkapel
Een deel van de collectie van het minimuseum zal hier getoond worden, evenals een korte beeldregistratie van de herbouw van de ' Holle Brug'.


Nieuws

  • Opening mini-museum en Open Monumentendag 20200802: Opening ' Mini-museum' Archeologische vondsten LopikerkapelHET BESTE DAT DE GESCHIEDENIS ONS NALAAT, IS HET ENTHOUSIASME DAT ZIJ VEROORZAAKT (J. W. von Goethe, 1749-1832)Lopikerkapel is een klein ...
    Geplaatst 2 aug. 2020 07:30 door Stichting Lopikerkapel
  • Corona hulplijn 20200313: Vanwege de door het RIVM gegeven adviezen heeft St. Lopikerkapel per direct een hulplijn ingesteld.Ouderen en zieken die de deur niet uit willen of kunnen en hulp nodig ...
    Geplaatst 2 aug. 2020 05:04 door Stichting Lopikerkapel
  • Archeologische vondsten Remy Ooyevaar 20200208:Het is alweer 2020 en achter de schermen hebben we niet stil gezeten. Hoog tijd voor een update. Het is Stichting Lopikerkapel gelukt om, samen met werkgroep ‘archeologische vondsten ...
    Geplaatst 2 aug. 2020 04:11 door Stichting Lopikerkapel
Berichten 1 - 3 van 34 worden weergegeven. Meer bekijken »

         Inwoners van Lopikerkapel poseren voor de toenmalige basisschool (nu buurthuis) omstreeks 1910. Linksachter is de holle brug te zien.