Marcajele turistice din Munţii Siriu, anul 2017

La Târgul de Turism al României, februarie 2017, Bucureşti, Romexpo, Consiliul Judeţean Buzău a difuzat un pliant din care extragem informaţiile de mai jos.

Marelena Puscarciuc Sunt câteva nereguli - zicem noi (Marelena & Radu Pușcarciuc) - cu privire la conținutul aceastei hărți (spicuim):
- traseul "bandă roșie" (numit în text, "adiacent" și descris ca "dungă roșie în dreptunghi alb") trece, în realitate, pe la nord de Vf. Siriu/Bocârnea și nu cum apare pe hartă, pe la sud;
- nu apar pe hartă trei trasee marcate, binecunoscute: "punctul roșu" - Valea Bradu - Colțul Balei - Poarta Vânturilor -, "triunghiul albastru" - Valea Milei - Lacul Vulturilor - și "cruce roșie" - Dosul Muntelui - Poarta Vânturilor - Vf. Mălâia - Șaua Bloji;
- apare un traseu marcat cu "dungă verde în dreptunghi alb", un semn ilegal - la propriu -, în "Hotărâre de Guvern nr. 77/2003 pentru aprobarea Normelor privind prevenirea accidentelor montane și organizarea activității de salvare în munți" - cea care reglementează marcajele montane în România - neexistând semnul în cauză !