Opening van het gildeseizoen 2016-2017

Post date: Aug 25, 2016 1:00:38 PM

Opening van het gildeseizoen 2016-2017

Zaterdag 13 augustus was een prachtige dag zoals op bijgaande foto van onze BBQ locatie aan de Hortweg in Rockanje is te zien.

Onze gildeleden Siem en Agaath hadden hun woonlocatie daar weer beschikbaar gesteld voor de jaarlijkse opening van het nieuwe gildeseizoen.

Zo aan het einde van de vakantietijd waan je je daar in hun prachtige tuin nog steeds een beetje met vakantie.

Je kan het zo gek niet verzinnen of het groeit, bloeit daar volop voor sier of consumptie, zo nodig onder glas en vanzelfsprekend ook met zaden en vruchten.

Echt een plaatje ( nee, een grote plaat ) om te zien.

Van de excursie over zijn landgoed die Siem voorafgaand aan de BBQ organiseerde werd dan ook dankbaar gebruik gemaakt want hij kan er ook nog heel veel interessante dingen over vertellen.

Onze voorzitter Dick opende de bijeenkomst feestelijk met een glaasje van zijn rabarber bruiswijn en wist in zijn openingswoord te vertellen dat de BBQ avonden al voor het 23 jaar aan Hortweg worden gehouden. Een hele prestatie want voorbereidingen en alle rommel na afloop weer opruimen vergt best veel tijd.

De bloemen voor Agaath en een fles voor Siem waren daardoor best op z´n plaats.

Tijdens het serveren van de echte Hortwegse groentesoep werd het vuur in de BBQ's , zoals al jaren gebruikelijk is, massaal door onze oppervuurmeesterDominicus ontstoken en werd door hem de helpende hand geboden om vlees, vis en andere bakbare spulletjes op de juiste manier en met een Italiaans tintje te roosteren. Het presentje van Dick voor hem was daardoor best verdiend

Vooral de vuurplaats was een verzamelpunt om eens met elkaar van gedachten wisselen, met een sateetje, carbonaatje of wat dan ook en dat alles onder het genot van een glaasje wijn van die en dan weer van de ander. En.. dan natuurlijk niet te vergeten de salades, saté- en champignonsaus, tomaten en stokbrood die onze gastheer en gastvrouw samen met hulptroepen hadden klaargemaakt.

Al met al een heel gezellig samenzijn waarbij gelukkig ook het weer zijn steentje heeft bijgedragen. Het was voor een BBQ in de buitenlucht een prima en heel aangename avond en daardoor een goede keus om deze eerste gildeactiviteit in het nieuwe seizoen naar een datum in augustus te verplaatsen.

Alleen jammer dat slechts de helft van onze leden hieraan heeft deelgenomen.

Is deze datum dan toch te vroeg? Een goed onderwerp voor onze ALV.

Voor de aanwezigen was het naar ons idee een geslaagde avond en zeker een herhaling waard.

wij zeggen voor de BBQ dan ook: tot volgend jaar.

Andre & Rene